moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Svar på era frågor - SISTA RYCKET!

Kategori: Feminism och genus

Är du politiskt insatt/intresserad? Skulle du säga att (V) eller Fi är bäst att rösta på och varför i så fall? 
Låt mig säga såhär: jag är mer aktivistig än analytisk. Jag är mer engagerad i sakfrågor än partipolitk. Jag tycker både V och F! är awesome, dock tror jag att F! behövs mer i nuläget. För att sätta feminism på agendan. Även om V också har bra feministisk politik så blir det inte lika slagkraftigt iom att det inte är partiets huvudfråga.

Hur "extrem" är du i din feminism? Finns det till exempel böcker eller filmer du bara inte klarar av eller aktiviteter som du vägrar delta i?
Haha ja då är jag väl extrem! Mår illa av att kolla på typ romantiska komedier eller höra sexistiska skämt. Gillar ej att gå på fester där majoriteten ej är feminister pga så mkt sexism.

Hur tror du att feminismen kommer ha påverkat samhället om fem respektive tjugo år?
Jag tror att det kommer bli en chockartad förbättring här i Sverige, bara om fem år! Då kommer alla partier (utom typ SD) vara uttalat feministiska och det kommer börja ske förändring. Genuspedagogik kommer bli mer etablerat på skolor. Om 20 år tror jag att t.ex föräldraledighet och löner kommer att vara mera jämställt. 

Vad tänker du om fred och nedrustning och militära spörsmål,det har varit viktigt för feminister,men jag tycker det har försvunnit från debatten. 
Alltså helt ärligt så vet jag inte. Har ingen koll på detta.

Skulle du vilja ge ett bra "svar på tal" när någon påstår att Feminism är att likställa med rasism, då "feminister är emot en grupp i samhället och avfärdar dom som skit" typ.
”Nej”. Hehe nämen blir svårt att förklara det, för personen måste ju liksom fatta det här med maktordningar. Hen som säger så har ju liksom fel på två sätt (dels att feminism avfärdar män som skit, handlar ju snarare om att kritisera manlighet, och dels att det är lika illa att ”smutskasta” män so matt smutskasta rasifierade). Det jag skulle säga till personen är ”Du, jag vet mycket mer om feminism om du. Jag har engagerat mig i jämställdhetsfrågor i flera år. Du har felaktiga fördomar om feminism. Om du är beredd att verkligen lyssna så kan jag berätta hur det egentligen ligger till.”

Har du någon åsikt om kärnkraften? 
Naej är för dålig på miljöfrågor.

Om du var en my little pony-pony, vilken skulle det va? 
Rainbow dash, har jag fått höra!

Har du några tips på bra tv-serier/filmer? :)
ORANGE IS THE NEW BLACK 

Kommentarer

  • Fredrik säger:

    Det finns kvinnor som hindrar pappan att
    ta ut en jämställd föräldraledighet pga egoism.

    http://www.viforaldrar.se/artiklar/mammorna_hindrar

    http://ekuriren.se/jobbpengar/1.2369025-mamma-har-sista-ordet-om-pappas-foraldraledighet

    Svar: Jamen so what. Det finns folk med 11 tår.
    Mican

    2014-06-08 | 22:14:31

Kommentera inlägget här: