moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Krossa patriarkatet (männen)?

Kategori: Feminism och genus

 
 
Folk skräms ofta av ordet patriarkat. Tror det är synonymt med män, att det är män vi ska krossa. Det är det inte. Det är ett system, en struktur, som upprätthålls av både män och kvinnor. Bättre förklaring finns hos Purre.

Idealfighten

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Värsta grymmaste projektet! Idealfighten som spräcker hål i snygghetsen wohoooo!

Jag kan förstå abortmotståndare

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

Jag kan faktiskt förstå folk som aktivt kämpar mot fri abort. Såna som tycker att ett foster är ett liv, med samma rätt att leva som en annan människa. 

Och med det synsättet kan jag förstå att folk försöker hindra kvinnor från att göra abort med dom flesta tänkbara medlen. Jag skulle ju också va emot att folk mördade sina barn pga att det var fel timing i livet eller ja ni fattar.
 
Jag tycker dock det är stor skillnad på ett fött och ett ofött barn. Dels för att det födda barnet kan separeras från sina föräldrar, medan det ofödda är beroende av mamman. Mammans rätt till att bestämma över sin kropp gäller ju bara gentemot ett ofött barn, alltså. Och så tycker jag heller inte att ett foster är en människa, ett liv.  
 
Kan ni förstå abortmotståndare?
 
 

Men kan jag ha lite självbehärskning? Nähä

Kategori: Sån är jag

Men har du ingen humor heller?

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

En fråga dom flesta av oss nog fått höra när vi kritiserat nåt för att va sexistiskt eller rasistiskt. Nu svarar jag på den här idiotiska frågan en gång för alla. 
 
En liten lathund: 
Blir skämtet helt tydligt ironiskt och omöjligt att missuppfatta? Good to go.
Kan någon ta illa upp av skämtet eller finns det risk att det spär på sugiga strukturer? Håll käften.
 
 
(Jo, jag har en sjuk jävla humor. Jag erkänner. Jag tycker sexistiska skämt kan va kul. Rasistiska också. Fan jag tycker till och med att skämt om barn som utsatts för hemskheter kan va jävligt kul. Men inte fan skämtar jag om Engla (bara ett exempel nu) bland folk där nån som känner henne kanske hör?)
 
På samma sätt blir jag äcklad av sexistiska och rasistiska skämt som sker i ett sammanhang där de kan tolkas som kränkande och där det på nåt sätt avses bygga på sanning - så att det spär på en negativ bild som redan finns.
 
Japp, det är okej att skämta om allt. Till och med rasistiska skämt kan va harmlösa. Men en bör tänka på hur, var och varför.
 
Skämt-exempel:
- Vet du hur man räddar en bög från att drunkna?
- Nej?
- BRA!

Ovanstående skämt (ja jag garvar) kan funka skitbra i vissa sammanhang, typ när jag är i en sluten grupp med människor som inte är ett dugg homofobiska och bara ser ironi i det hela. Du kan också byta ut bög mot svarting, hora, feminist etc. MEN jag skulle aldrig dra skämtet för tonåringarna när jag är lärarvikarie, för då ser jag att det skulle kunna spä på ett homofobiskt synsätt.

Vad tycker du? Är det okej att skämta om allt?

Men forskning visar att könsskillnaderna är medfödda

Kategori: Feminism och genus

Eru hjärntvättad av oskuldsfundamentalister?

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

 
Asså sex är najs (samtyckt sex dårå). Så låt folk ha sex. Att tjejer fortfarande inte får knulla med många utan att få sneda blickar är helt jävla sjukt! Att det ens finns nåt som heter slampstämpel... Läs om slutshaming i ett av mina tidigare inlägg den nakna sanningen.

Hur fan löser vi det här? Jag är ju ute på skolor ibland och snackar med ungdomar om såna värderingar och det hjälper väl en del. Men vad kan vi mer göra?

Blir du hellre kallad sexist än feminist?

Kategori: Feminism och genus

Blir fan upprörd av den här undersökningen. Hur kan folk på allvar tycka att det är värre att bli kallad feminist än sexist? 

Enligt wikipedia (första meningen):
Sexism (från engelskan sex, kön, och -ism, ideologisk riktning) eller mindre korrekt könsrasism, innebär fördomsladdad diskrimineringförtryck och utnyttjande av människor enbart på grund av könstillhörighet.
 
Feminism är en samling rörelser som syftar till att definiera, upprätta, och försvara kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter
 
VA FAAAAAAAAAN?
 
Cred till My Vingren

Feminismen är inte svaret på alla orättvisor i världen

Kategori: Feminism och genus

Svar på kommentar som lyfter fram sedvanlig kritik mot feminism och teorin om en könsmaktsordning, att denr riktar fokus fel och missar många aspekter.
 
Jag har aldrig sagt att alla män har mer makt än kvinnor. Eller att män inte far illa. Håller med om att krig är sjukt och att där är det männen som dör mest ja (eftersom de anses ansvara för att upprätthålla/försvara familjen - i förlängningen landet).

Men om vi skiter i krig så måste du ju hålla med om att män (överlag) har mer makt, tillgångar och rättigheter än kvinnor, globalt sett? Och att vi i Sverige en bit tillbaka i tiden också haft det på det sättet? För jag orkar inte ge förklaringar på varför det bara står om män i historieböckerna och lalala.

Ja jag tror faktiskt att mäns självmord (flest män tar livet av sig) ofta beror på det du väljer att kalla privilegier. För det har en baksida att förväntas vara mer självständig, kompetent osv. Det har den baksidan att killar inte får lika mycket hjälp som tjejer - för dom förväntas kunna lösa situationen själva "som en riktig man". Vågar inte ta hjälp, eller får inte hjälp även om dom ber om det. Detta syns extra tydligt när det gäller vem som får försörjningsstöd av socialtjänsten.

Så japp, alla skulle vinna på att vi började jobba bort könsrollerna och dom förväntningar som följer med dom, både kvinnor och män.

Och du, makt är liksom inte ett enkelt tydligt spår. Bara för att jag säger att kvinnor i Sverige generellt har mindre ekonomisk/strukturell makt än män så betyder det inte att alla kvinnor är underlägsna alla män, inte ens i det avseendet. Det finns massor av andra variabler att kasta in, såsom till exempel klass och etnicitet.
 
Feminismen är på inga sätt alls tillräcklig till att skapa rättvisa - men det är en viktig del. Som får kombineras med klasskamp m.m.
 
Alla kvinnor är inte offer och alla män är inte förövare. Könsmaktsordningen är ett teoretiskt begrepp som kan användas för att tolka vissa företeelser utifrån ett feministiskt perspektiv, som ser att kvinnan världen över historiskt sett och i nuläget "förtrycks" (ofta indirekt) pga sitt kön. Nästan alla maktpositioner i världen besitts av män, män har mer ekonomisk makt än kvinnor och jadajada, Detta perspektiv är inte applicerbart på allt. Det innebär inte att män inte kan diskrimineras utifrån sitt kön - och detta är så klart lika viktigt att jobba för att förändra. Men kanske på ett annat sätt än genom feministiska glasögon.

Fortfarande: Det går att vara feminist och se att det är viktigt att jobba med mansfrågor också. Eller andra frågor. För jag är ju inte bara feminist. Jag är också könsrollskritiker. Anti-rasist. Antikapitalist. Människa-som-människa-kämpe.

Det här med civilkurage

Kategori: Whatever

Igår eftermiddag råkade jag befinna mej på odenplan, den tid av dan när det kryllar av folk. Ska precis gå över vägen till tunnelbanan när jag hör aggressiva röster lite bakom mej. Där är två uppenbart påverkade människor (min gissning: missbrukare) och skäller på en tiggare, liksom skriker åt honom medan dom går bortåt. 

Jag vill ju visa för mannen som tiggde att han är värd mer än så, att dom gjorde fel. Så jag går fram och säger hej och vilka puckon va, och passar samtidigt på att ge honom min växel. Då kommer missbrukarna tillbaka och börjar argumentera med mej att jag inte ska ge honom pengar. Jag svarar att det är min rätt att ge till vem jag vill. Dom agerar hotfullt, inte så jättemycket mot mig utan mest mot tiggaren, men jag känner mej lugn i att det är så mycket folk omkring och visst borde nån ingripa om han hoppar på mig eller tiggaren (dessutom va han rätt smal så jag hade nog fått ner honom alla dar i veckan). 

Ingen kommer dock fram och ställer sig på min sida. Missbrukarna spottar på tiggaren som då får nog och reser sig för att gå iväg, och då drar missbrukarna åt andra hållet medan dom kastar okvädningsord mot honom. Jag lägger en arm om tiggaren och försökte ge stöd (han talade inte svenska så gick väl sådär). Och då, kära vänner, kommer en till kvinna fram och klappar om honom. Och en annan ringer polisen. Finally.
 
Ibland märks det extra tydligt att vi människor är flockdjur. Studier har visat att desto fler människor som är omkring när en problematisk situation uppstår, desto mindre är chansen att nån agerar. Men om nån väl visar civilkurage så brukar andra haka på och hjälpa till, det kallas nåt med effekt men minns inte vad (vet ni?).
 
Så våga va den där första personen som agerar, fastän ingen annan gör det. Va den modiga som står upp för den som behöver hjälp. Det är inte pinsamt, eller ska inte vara. Hellre att gripa in i onödan, att att ignorera när det verkligen behövs ett ingripande. Jag skulle vilja få höra stöttande ord om någon hade skrikit och spottat på mej. Att någon ställde sig vid min sida. Skulle inte ni?
 
Det kanske är lite läskigt men det känns jävligt bra efteråt. Du känner dig stark och god :)

Svar på frågestund - feministgrejs

Kategori: Sån är jag

Fråga 1:
När insåg du att du var feminist och hur blev du feminist?
 
Svar:
Började faktiskt inte kalla mej för feminist förrän för typ två, tre år sen tror jag. Såg liksom inte könsmaktsordningen så tydligt innan dess. När jag gick med i en tjejjour i Roks (feministisk förening) och började läsa om feminism på universitetet så fick jag en aha-upplevelse. Och genom att jag läste Lady Dahmers blogg :) 
 

Fråga 2
Vad tror du vi kan göra för att feminism ska bli mer accepterat i samhället, speciellt bland män?

Svar:
Den här va svår. Jag tror att det skulle va bra desto fler som kallar sig feminister, för att avladda ordet i sig. Sen tror jag det är jättebra att vi nu har en jämställdhetsminister som definierar sig som feminist. Men information redan på högstadiet/gymnasiet för att undvika mytbildning om att feminism går ut på att hata män, tror jag skulle va bra.

 

FORTSÄTT FÖR ALL DEL STÄLLA FRÅGOR FÖRRESTEN :)

Svar på frågestund - lite blandat

Kategori: Sån är jag

Om du fick en magisk önskan som kunde göra vad som helst med en person men kan inte drabba dig själv, vad skulle du önska och på vem?

Svar: Då skulle jag välja den person i världen som har allra mest makt (vem det nu må vara). Så skulle jag önska att den här personen blev väldigt socialistisk, feministisk och normkritisk. Och jävligt intelligent för att liksom kunna behålla sin maktposition och samtidigt påverka samhället låååångt åt vänster. 
 

Vad är ditt drömyrke och vad tror du du kommer jobba som i verkligheten framöver? 

Svar: Åh mitt drömyrke är ett jobb där jag har varierade uppgifter. Det ska kretsa kring ungdomar och självkänsla, och gärna normer och jämställdhet. Kanske nån typ av projekt som åker ut till skolor och träffar ungdomar och personal, på 30 % typ. Och sen jobba på ett awesome behandlingshem för ungdomar på halvtid. (Vill inte jobba heltid om jag kan slippa gillar inte samhällets upplägg med jobba asmycket för att kunna konsumera asmycket).Vad tycker du om Ellen DeGeneres? Vilken är din favvotv-serie och varför?

Svar: Kollar typ aldrig på TV så har inte sett Ellen och kollar heller inte på nån TV-serie. Fast iofs kollar jag på Big bang boxen vi har hemma :) Och ibland tittar jag på Merlin den är mysig.

Hur tycker du en bra vän ska vara?

Svar: En bra vän ska vara allt det där vanliga folk säger (jamen snäll, lojal, visa intresse ni fattar). Men jag tycker det också är viktigt att personen är laid back, det ska liksom va möjligt att träffas en kväll och sitta och läsa i varsin bok. Med en bra vän vill jag slippa känna att jag måste agera värdinna, om ni fattar? 

Frågestund och 80 likes

Kategori: Whatever

80 likes på min facebook gillasida :) Fan va grym jag e (men det visste vi ju redan). När jag har 100 likes blir det till att fira! Då ska jag göra nåt kul för er. Några förslag?
 
Nu är det dags för en ny frågestund. Fråga precis va ni vill! Lovar att svara på allt, typ idag eller imorrn eller på tisdag eller alla ja nån gång blire. Men kom ihåg: som du frågar får du svar!
 
 
 
FRÅGESTUNDEN BÖRJAR NU
 
 

Trött som en påfågel

Kategori: Sån är jag

 
Pallante. Återkommer senare typ.

Jag ger inte upp

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

 
-Jämställdhet
- Minskad snygghets
- Alla får va olika
- Minskad ångest hos folk


Jamen jag får väl kämpa på då. Kan jag få till nästa vecka på mej åtminstone? Tack tack.
 

Vad duktig du är som tränar!

Kategori: Whatever

Asså när folk frågar va jag ska göra ikväll och jag svarat att jag ska träna. Och dom berömmer. 
 
"Va duktig du är!"

Vafan way to spoil liksom. Jag tränar inte för att nån ska tycka att jag är duktig. Jag tränar för att det är kul. Så nästa gång säg "va kul!" istället. Träning måste inte va en uppoffring som en är duktig att kämpa sig igenom. Det ska va kul!

Ska vi spexa till det med lite knullamust?

Kategori: Sån är jag

Asså ibland är jag extra nöjd med mitt partnerval. Idag i affären va ett sånt tillfälle. Ni vet att det finns en cider som heter kullamust? Han pekar på den och frågar:

- Hur många tror du köper den här bara för att det låter som knullamust? 

Jag dog lite. Av skratt, inte skam. Tror ingen köper den pga det. Men nu kommer jag att göra det!
 

Kolla vilken awesome person jag e

Kategori: Sån är jag

Åh vad jag älskar smicker och sånt. Kolla in va Purre skrivit om mej på sin blogg (som jag följer). Lyfter fram lite av det nedanför så ingen ska missa allt det bra jag gottar mej i, i min självgodhet. Glad!

Moralfjant AKA Mican är en frispråkig tjej som ogillar påträngande normer och drar sig inte för att ryta till åt någon eller något som är jävligt och kommer fram och jävlar sig. Hon har starka åsikter och bryr sig väldigt mycket om kvinnofrågor men inte så till den grad att det kommer till bekostnad av mansfrågorna. Hon bryr sig om människor helt enkelt, och detta gör att en släng av uppkäftighet blir charmigt och uppmuntrande till skillnad från irriterande och avskyvärd som det kunde ha blivit om hon bara satt på en sida och skrek åt den andra.

Nej hon är inte skrikig, men hon har en nyttig ”In Your Face”-attityd som jag ibland önskar jag hade mer av. Ja, det är ett bra ord att beskriva Mican med. Attityd. Om hon var en Ponny skulle hon vara Rainbow Dash. Hon bloggar ganska regelbundet med många korta men ändå tänkvärda inlägg, så det blir sällan en lång syssla att gå in på hennes blogg, vilket ofta kan uppskattas i ett samhälle där tid kan vara så dyrbar.

Slutsats: Mican är en helt Klart Riktigt Awesome Människa; K.R.A.M.

Mensvåld mot kvinnor

Kategori: Whatever

Mäns våld mot kvinnor är ett allvarligt problem. Men nu tänkte jag ta upp ett problem som är snäppet värre, ett problem som är mycket mer utbrett och som dessutom inte debatteras särskilt ofta. Mensvåld mot kvinnor. 
 
Mensvåld drabbar i stort sett alla kvinnor. Det är en smärtsam process som pågår cirka var fjärde vecka i nästan en halv livsstid för många. Vanligtvis uppträder mensvåldet redan i de tidiga tonåren, och ibland ännu tidigare än så, för att fortsätta nästan ända fram tills pensionen.
 
Mensvåld mot kvinnor ofta är mycket smärtsamt och medför komplikationer i form av blödningar, vilka kan hindra kvinnan från att utföra vissa aktiviteter. Trots att det är ett så pass begränsande och smärtsamt tillstånd, är det få kvinnor som lyckas ta sig ur eländet innan 50-årsdagen.  Detta kan ha att göra med den så kallade normaliseringsprocessen. Denna innebär att kvinnor vänjer sig vid mensvåld, och till slut ser det som en naturlig del av tillvaron.
 
Istället för att försöka motarbeta mensvåld, behandlar kvinnor symptomen genom att frossa i värktabletter och choklad. För att mensvåld inte ska begränsa livet alltför mycket väljer många kvinnor att försöka stoppa blödningarna med konstruktioner av bomull.
 
Tyvärr verkar det som om samhället inte ser allvarligt på mensvåld mot kvinnor. Detta allvarliga problem lyfts varken fram i media, lagen eller i politiken. Istället fortsätter företag att profitera på kvinnors behov av att behandla symptomen på denna kvinnoepidemi. Dessutom används mensvåld ofta i skenhumoristiska sammanhang, för att förtrycka en kvinna som uppvisar de typer av beteenden mensvåld ofta förorsakar, såsom exempelvis humörsvängningar.
 
MENSVÅLD MOT KVINNOR ÄR FÖR JÄVLIGT!
 
 
;) 
 
/En som inte orkar skriva ett seriöst inlägg just nu

Jag gillar fiskar!

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

Att titta på dom. Tycker undervattenslivet är fascinerande. Älskar att snorkla kan ligga i vattnet i flera timmar och bränna sönder ryggen :D Borde egentligen ta dyk.cert. Nån som gjort det, är det svårt?
 
Men asså jag gillar inte fiskar på det här sättet. Fiskporr. I en normal fisketidning. Liksom vafan???
 
Cred till genusfotografen

MEN FATTA ATT DU ÄR HELT JÄVLA GRYM

Kategori: Whatever

 
Jag får ofta lust att ba ruska om tonåringar och skrika högt i deras öron så att inga andra röster kan konkurrera med min. Jag vill skrika "DU ÄR UNDERBAR, LIVET ÄR DITT, SKIT I RÖVHÅLEN SOM FÖRSÖKER TRYCKA NER DEJ!"
 
Eller egentligen är det inte bara tonåringar det gäller utan folk i allmänhet. Osäkerhet, överdriven ödmjukhet (liksom kasta all skit ba jag säger inte ifrån) jamen låg självkänsla helt enkelt - är fan ett fenomen som går att finna i alla åldrar. Alla verkligen. Och det stör mej som fan. Vill bara ge alla en trygghet i sig själv, visa dom att dom är värdefulla, att det blir bättre. 
 
Enklaste testet att se om en person har låg självkänsla är att ge dom ett papper och be dom skriva ner sina 5 bästa egenskaper. Om pappret är blankt efter några minuter så yes, ladies and gentlemen, här har vi nån som behöver ett sånt där skrik i örat. 
 
Har en kompis i min klass, på universitetet alltså, som inte kom på nåt positivt att skriva om sig själv. Och asså den här tjejen är så jävla fantastisk så jag skulle kunna radda upp hur mycket som helst för hennes räkning. Eller faktiskt hade dom flesta svårt att skriva massa bra egenskaper om sig själva. Kanske va folk rädda att verka skrytsamma och ville inte skylta med sina goda egenskaper.
 
Iallafall, det jag ville komma till. Kan alla bara vakna upp imorgon och känna så här please?
 
 
 
 
 

Efteråt kände jag mig skamsen, smutsig, skyldig

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

Jag hoppas att min framtida dotter har camsex, tittar på naket och visar naket. Att hon får vara nyfiken, ha kul och känna den där härliga pirriga känslan. Utan att må dåligt, utan att känna skam. 

Jag minns när jag 13 år gammal satt i min kompis lilla stuga, framför datorn. På skärmen var ett chattfönster öppet, och den lilla cam-rutan visade en 25-årig snubbe som runkade sin kuk.  Han ville att vi skulle visa brösten för honom. En annan gång ringde vi tre fnittriga 13-åringar in till nån "heta linjen" och hade telefonsex med en betydligt äldre man.

Det var spännande, läskigt och lustfyllt på samma gång. Vi hade jätteroligt. Men efteråt fick jag extrem ångest och kände mig skyldig, smutsig. Som att jag gjort något förbjudet. Något jag borde straffas för.
 
Egentligen är det lite konstigt att jag kände så. Jag hade ju inte gjort nåt fel, jag var bara nyfiken på sex. Och killar. Jag undrar om jag hade känt mig lite skamsen om jag varit en kille som gjort allt det där. Jag tror inte det. Fortfarande ses det som mer okej att killar är kåta, är nyfikna på sex. Tjejers sexualitet hyssjas och förminskas.
 
Jag tror det är farligt att uppmana tjejer att INTE utforska sin sexualitet på nätet. Det kan finnas så mycket positivt i nyfikenheten, det kan vara så roligt. Det behöver inte vara förknippat med massa risker. Problemet ligger inte i att tonåringar vill sexchatta, inte ens med dom som är mycket äldre. Problem uppstår när ett rövhål försöker utnyttja dom osäkra sexnyfikna ungdomarna. Så låt oss ge ungdomarna kunskap om risker, istället för att förbjuda eller banna.
 
Jag tror att den skamkänsla som förknippas med att aktivt söka upp sexsituationer, gör att många tjejer inte vågar anmäla när något rövhål utnyttjar situationen. För det hade hon ju fått lära sig, att om hon beter sig såhär kommer fula gubbar garanterat att dyka upp. Då är det ju hennes eget fel att det hände.
 
Vad tänker ni? Bra eller dåligt att tonåriga tjejer lägger upp "utmanande" bilder på nätet, har camsex och ringer in till heta linjen?
 
 

 
Inlägg jag skrivit tidigare om ämnet:
 
 

Sluta sprid vidare rykten

Kategori: Whatever

Nu snackar jag inte om hor-rykten och sånt där för ni alla fattar ju att jag är emot det. Nej jag snackar om dom här historierna om "onda människor" som florerar på facebook och bloggar och gud vette var.
 
Som dom här djurplågarna som hängts ut med namn och bild så att alla kan känna igen dom och straffa dom för det dom gjort.  Visst, att plåga djur är hemskt. Men du som sprider den här bilden vidare vet faktiskt inte vilka personerna är och vad dom egentligen har gjort. 
 
Kanske har dom inte misshandlat nån hund. Kanske är det så att nån annan person är irriterad på dom och därför väljer att hänga ut dom på det här sättet? 

Och genom att sprida vidare ryktet kan du då vara delaktig i att oskyldiga människor blir beskyllda och påhoppade för nåt dom inte gjort. Så tänk för fan efter inte du sprider sånt skit vidare.

Allt jag har att säga om abort-debatten

Kategori: Whatever

Kolla va jag ska göra i sommar!

Kategori: Sån är jag

 
SWAMPSOCCER IGEN! Precis my cup of tea att lira fotboll som ett jävla svin. I lera. Upp till knäna.
Skulle du vilja testa? ;)

Jag provoceras inte av tjejiga tjejer längre

Kategori: Feminism och genus

OMG jag har blivit en lite bättre, ödmjukare och godare människa tror jag. Förut kunde jag bli extreeeeemt trött på girly girls, fick liksom usch-vibbar för kände det som att dom personifierade den förtryckande könsrollen. Typ äcklad. Såhär kände jag förut då.

Men nu är jag alltså befriad från det här tänket :D Asskönt. Men jag tycker fortfarande att alla som följer normer ska granska sig själva kritiskt, för sin egen skull, för att ta reda på om det verkligen är vad en vill eller om det bara handlar om vad en förväntas vilja.

Hej hej vi kan nog bli kompisar ändå!
 
 
 

Amen jag har aldrig känt mej förtryckt

Kategori: Feminism och genus

 
 
 
Nähä men att du inte kan se normer och strukturer med ett kritiskt öga är inte samma sak som att dom inte finns. Alla andra har inte samma erfarenheter som du.  Att hävda att det inte finns förtryckande strukturer och normer (gentemot både kvinnor och män) är att vara hopplöst naiv.
 
Men angående serien för att ni inte ska missuppfatta - jamen gör hur ni vill med behagandet själva, smink, rakning I don't care. Men ge fan i att snacka skit om dom som inte följer normerna.
 
 
 

Om män som hatar män

Kategori: Feminism och genus

Hannah Lemoine skriver jävligt bra grejer asså. Nu har hon skrivit en krönika om hur män drabbas av att ses som sekundära föräldrar.

Den skandinaviske mannen är alltså kastrerad av detta samhälle där kvinnor är affärsmän och män förpassade till att vara hemmafruar.

Eller? Eller så blir hemmapapporna kastrerade först i den stund då andra män kallar dem kastrerade, kallar dem sämre män, utan kulor, utan manlighet, kallar dem misstänksamt patologiska, för att de gärna vill umgås med barn, sina eller andras. Kanske blir de kastrerade när deras faderskaps värde ifrågasätts inte bara av institutionaliserade regelverk kring vårdnad och barnbidrag utan även av andra män som hellre väljer sitt arbete över sina barn och förklarar detta med att “alla män är sådana”.

 
Jag vill ba lägga till att det inte bara handlar om män som hatar män, utan kvinnor är i lika hög grad skyldiga till att könsrollerna efterlevs. 

Teater som gör narr av snygghetsen

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

VILL SE VILL SE VILL SE VILL SE VILL SE VILL SE VILL SE NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
 
 

Vilken jävla hjärntvättande smörja asså

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Köp en valfri "tjejtidning" och kolla hur många sidor som handlar om att utseendet är viktigt (sminktips, mode etc). Och sen kanske en sida där "grabbarna tycker till" om hur tjejer ska va för att attrahera dom.  Usch fy faan det är ju inte direkt som att det stärker självkänslan att bli itutad att en måste ändra sig för att duga. Är det inte att slimma till kroppen så är det åtminstone till att sota ögona på rätt sätt. Jävla bajs.

Men jävligt bra med sex-frågesidorna kan jag tycka, om jag minns rätt. Fast då får en ju samma sak från KP och slipper skiten som kommer på köpet annars. 

Gästblogg om hemlöshet

Kategori: Rasism och fascism

Elin kämpar för nåt helt annat än jag gör. Nåt jävligt viktigt ändå. Så här hör ni:

Jag vill prata med er om att engagera sig för andra människor, om att kämpa för att förändra diskriminerande strukturer i vårt samhälle. Det kan ibland verka svårt, trots att man så gärna vill, men jag vill med detta gästinlägg ge ett exempel på hur du kan göra en skillnad för människor. I detta fall människor som lever i hemlöshet. Vilket för övrigt är absurt många, till och med i Sverige. Enligt Socialstyrelsens siffror år 2011 fanns 34 039 människor som levde i hemlöshet i Sverige, och då är det människor som man inte har lyckats ta med i statistiken, såsom papperslösa. 

Människor är så mycket mer än de fack som de placeras in i. Exempelvis är ”hemlös”, ingenting man ÄR. Det är en situation man lever i, en situation som vem som helst kan hamna i; och framför allt: i grund och ett samhällsproblem som bör ses över och motverkas.

Nu till hur DU kan göra skillnad:

Idag har vi ett soppkök, som vi brukar ha en gång i månaden, i Björns trädgård, Medborgarplatsen, mellan klockan 12-18. Kom gärna förbi. Kanske träffar du en vän för livet.

Kan du inte komma förbi imorgon kan du ändå hjälpa till att visa att du inte accepterar att så pass många människor lever i hemlöshet i Sverige år 2013, på bara några minuter, genom att ta del av en kampanj Soppkök Stockholm driver just nu. Där kan du bland annat dela bilder på mattallrikar för att uppmärksamma om det växande problemet med hemlöshet, och maila din närmaste politiker och fråga vad som görs för att motverka hemlösheten och uppmana denna att se över problemet mer. Du kan läsa mer om kampanjen på: http://www.soppkökstockholm.se

Jag hoppas att vi ses idag och att du hjälper till att försöka motverka hemlösheten. Ju fler vi är, desto större chans har vi att göra skillnad!

Gomorron snygging

Kategori: Sån är jag

 

Jamen tummen upp för månggifte

Kategori: Feminism och genus

Helt ärligt varför inte? Läste ett förlöjligande av det i DN, nån idiot som skrivit in såklart. Kände att världen kunde behöva min vishet så då skickade jag in en insändare också, hoppas den kommer med. 
 
Månggifte är på tapeten nu.  Väldigt många är fientligt inställda till att fler personer än två ska kunna ingå äktenskap. Det är inte så konstigt, eftersom vi socialiseras in i ett synsätt där det monogama förhållandet är det enda som ses som rätt och riktigt. Helst ett heterosexuellt sådant. Men faktum är att en del människor inte trivs i det monogama förhållandet, utan vill ge sin kärlek till fler personer. En del människor lever ihop tre-och-tre. Varför ska dessa människors livsval provocera andra? Varför kan inte de få ingå äktenskap, liksom andra personer som har en kärleksrelation? Är det kanske samma motstånd vi ser mot polyamorösa förhållanden idag, som vi såg mot samkönade förhållanden igår? 
 
Till dig som inte tycker att månggifte bör vara tillåtet: Skäms du inte över din trångsynthet? Över ditt sätt att vilja styra hur andra människors kärlek ska se ut?
 
Sen det här med att månggifte skulle innebär ökat kvinnoförtryck för att då kan män i patriarkal anda skaffa sig fler fruar. Nää sånt tjaffs. Tror ni verkligen att den nuvarande lagstiftningen hindrar dom från att ingå äktenskap, fast kanske via religiösa riter eller så istället? Nä juste.
 

Upp klockan sex för att lira lite boll

Kategori: Sån är jag

 
men det är fett värt! Ska spela cup och mosa skiten ur motståndarna. Asså vanligtvis är jag anti-våld men nåt händer på plan, tycker det är kul att meja ner folk. Dock inte att folk skadar sig mycket ofc, utan mer bara känna shit va stark jag är! Där fick du, sucker! MOHAHAHA!
 
Såhär glad är jag i fotbollssammanhang. Fast ser läskigare ut när jag spelar.
Som Rambo typ. 
 
 

Folk som är beroende av systemet

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

 
Bilden riktar sig till dig  som:

- Tror att det du gör för att va snygg är ett fritt val, och försvarar din rätt att raka dig/sminka dig m.m (samtidigt som du ifrågasätter dom som inte gör det)

- Tycker att män och kvinnor ska vara olika och bete sig på ett visst sätt, att det är "naturligt"
 
- Tror att konsumtion (shopping) gör människor lyckliga

Med mera. 

Sitter här och försöker klämma fram nåt

Kategori: Sån är jag

på hemtentan. Men det funkar inte så bra. Vill gå på bio istället och se nån av filmerna som går finns skitmånga som verkar asbra. 

Vill se:
Beasts of the southern wild
Bekas
Les miserables
Sune i Grekland

Kanske skippar alla plikter och ba drar in ensam på bio nu på en gång, leva för dagen yey! Näää vem försöker jag lura vi alla vet ju att jag är för seriöst tråkigt goody-goody för det. 

Det bästa preventivmedlet - för män!?

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

Jag skiter i skönhet och pissar på idealen

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Här lägger jag upp min grymma kropp och ba känner hur nöjd jag är. Fastän jag inte ser ut som idealet. Jag skulle inte vilja ändra nånting, ens om det skedde magiskt med inget jobb och inga risker inblandade. 
 
Den här nöjdheten är rätt ny för mig. Tidigare har jag alltid önskat mig plattare mage, större/rundare bröst, mindre lår osv osv osv. Men det vart så jävla jobbigt att känna ångest över min kropp och över mat & träning. Så nowadays I DON'T GIVE A FUCK ABOUT THAT SHIT. Joina vettja.

Fat-shaming

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Nämen snälla banta inte

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Det här inlägget gäller inte dom som måste lägga om kost och vanor för att överleva, utan dom som mer vill "gå ner några kilo till sommaren" eller få en plattare mage eller sånt.
 
Några frågor till dig som vill gå ner några kilo:

- Kommer det göra dig lyckligare? Varför?
- Finns det nåt annat sätt att se på saken?
 
Jag är så trött på allt tjaffs om folk som vill gå ner i vikt (eller tänka på hälsan som många använder som svepskäl) för tänker du gå ner 5 kilo så behöver du faktiskt inte gå ner egentligen. Asså kaloriräknande, snacka om att döda matglädjen.

Det finns iallafall bara en diet jag kommer följa.
 

Är vi framme snart?

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

När ska folk sluta ha åsikter om saker som inte rör dom? När ska folk bli mer öppensinnade och accepterande? När ska det ses som helt fucking icke-revolutionerande och oproblematiskt:

- med klänningklädda killar
- med kvinnlig behåring
- med poly-förhållanden
- med stjärnfamiljer
- att det är viktigare att lyssna efter ett ja än att säga nej vid sex
- att kvinnor klär sig utmanande
- att män tar större delen av föräldraledigheten
- att killar inte kan förväntas behandla sin tjej som en skyddsling
- att anse att det är lika illa att slå män som kvinnor
 
När ska folk på allvar tänka och handla och uttrycka sig i termer av; gör vad fan du vill så länge du inte skadar nån annan (eller dej själv i vissa fall). NÄÄÄÄÄÄR NÄÄÄÄÄÄÄÄR NÄÄÄÄÄÄÄR?


Vem fan är du att bestämma då?

Kategori: Feminism och genus

Du är ju skitsnygg i långt hår! Varför sparar du inte?
Varför kan du inte va lite kvinnlig?
Oj, dags att raka benen kanske?

Är det inte dags att ta körkort snart?
Det låter inte trevligt när du svär så mycket, du kanske ska tänka mer på språket
Du ligger 10 kilo över normalvikt, det kan vara bra att försöka gå ner några kilo
Du kanske inte ska spela så mycket fotboll utan jobba mer istället?

OSV OSV OSV
 
Alla dessa "goda råd" som jag fått, helt oumbedda. I alla välmening. Stör.mej.som.fan.
 
Överhuvudtaget när folk ska ge en åsikt om vad som passar sej eller inte för andra människor. Huruvida pojkar borde ha klänning eller inte. Huruvida killar ska va biffiga eller smala. Huruvida tjejer ska raka fittan eller inte. Och nej nu snackar jag inte om två kompisar som i all hemlighet och förtrolighet tisslar om sina egna personliga preferenser, det är väl helt okej liksom.
 
Nej nu snackar jag om alla jävla idioter som i alla jävla forum (nätet, TV, på stan, på t-banan) måste skrika ut sina egna, högst personliga, preferenser som om det vore nån slags allmängiltig sanning som alla borde följa om dom vill bli älskade och accepterade. Jag tänker på tjejen i melodifestivalen som dansade till musiken och så fick vi se lite armhålehår. Och okej asså du kan tycka att det är ofräscht, och kanske till och med säga det till kompisen bredvid om du nu absolut måste. Men vad är det för människor går med i en jävla mobbningsgrupp på facebook för att hänga ut alla tjejer som inte rakar sej i armhålan som äckliga? Elller som driver en blogg om hur kvinnor/män borde se ut? Som håller med och uppmuntrar dessa uttalanden? SKÄRP ER!
 
Ja, du har rätt till din åsikt. Nej, det finns ingen som helst anledning för dej att alltid säga vad du tycker. Det är inte det som yttrandefrihet handlar om. 
 
 

Ingen människa är en ö

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

 
 
 
 
 
 
 

Att åka pulka

Kategori: Sån är jag

är så jävla najs. Bara dra ut med en skön kompis till en skidbacke, klättra ner i samma sopsäck och sen blir det liksom kul av bara farten ;) 
 
Att va ute i naturen överlag är så jävla underskattat. Tycker ni inte?

Kom fan inte och säg att det är ett fritt val eller att jag överdriver

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Jag vet i alla fall att jag hatar normen om hur tjejer ska se ut.
Alltså FYFAN vad skönt om normen var det som är naturligt,
dvs att tjejer är håriga, för det är vi. Jag är som en gorilla :D 

Jag önskar att jag vågade att stå emot normen och vågade visa mig som jag är.
Men jag är feg, feg för vad andra ska tänka och tycka.
Därför så sitter jag alltid där med rakhyveln,
förbannar mig själv över att jag fallit offer ännu en gång och låtit mig påverkas,
låtit andra bestämma hur jag ska se ut för att få känna mig sexig. 
Och det är mitt fel,
för varje gång jag tar upp den där sabla rakhyveln bidrar jag till att förstärka den onaturliga normen.
Suck..
 
//snodd från Dansaren Aida

Hur fan kunde den spermien va bäst

Kategori: Whatever

Har du asperger är du tydligen dum i huvet

Kategori: Whatever

Asså va trött jag blir på mänskligheten ibland. Nu har transportstyrelsen bestämt sig för att folk med autism, adhd m.m utgör en säkerhetsrisk. Ja asså ni hörde rätt. Dom generaliserar så grovt att det är SJUKT.

Torolf som jobbat hela sitt liv, prickfritt ska tilläggas, som tågförare har fått sluta. För att han har Aspergers syndrom. Bara därför. Konstigt att han helt plötsligt vart en säkerhetsrisk, fast det gått så bra att jobba tidigare?

Nä asså jag är trött på den här perfekta-människan hysterin får för fan rasbiologi-vibbar av skiten.

Ändå känner jag mig värdelös. Hur hyllad jag än blir i mitt nuvarande yrke, som föreläsare, handledare och författare, så blir jag inte kvitt känslan av att jag faktiskt inte duger. Hur duktig jag än är så är jag inte "god nog". Jag är fel...varan är sekunda.

Det finns inget fel i att människor är olika. Det är OK. Felet ligger hos de som generellt anser sig ha rätter att sortera oss i olika fack på ett enbart generellt sätt. Dugliga, pålitliga, önskvärda och så vi då....de som står för motsatsen? Men vem har rätten att så generellt bestämma sig för att jag är "sekunda"? P.g.a. min diagnos. Kan vi inte bättre som människor och som en av världens främsta demokratistater. Har vi kanske bara bytt ut orden för oss? Är jag dagens nya tattare, resande eller neger? Hade vi inte utvecklats mer än så, vi människor?

Nån som skriver lite längre och bättre om detta är Lotta Abrahamsson som själv har asperger, snott det kursiverade från henne.

Jag visar brösten om jag vill

Kategori: Feminism och genus

Det vill jag inte. Vågar ej. Hör dock inte till saken. Bilden hör till saken.
 

Vad är en extremfeminist?

Kategori: Whatever

Ärligt talat. Tycker det slängs med uttrycket lite här och var men jag har aldrig fått ett grepp om vad det innebär. Kan nån vänlig själ snälla radda upp för mej alla egenskaper/värderingar/handlingar som krävs för att en ska vara en extremfeminist. 

Jag är nyfiken på om jag kan sålla mej till gruppen!
 
Bild som kom upp när jag googlade
extrem feminist

Jag skiter i om du är smal naturligt

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Ofta när en kritiserar skönhetsidealen, dom supersmala och alltsom oftast superredigerade girlsen, får en höra att "vissa tjejer faktiskt är så smala naturligt!" och att det är oschysst att kritisera supersmala kroppar pga det.
 
Problemet är ju att dom retuscherade skönhetsidealen visar en bild som är omöjlig för dom allra flesta att uppnå - utan självsvält, kroppsångest och annat bajsigt och knappt ens då. 

Att nåra har den kroppen utan ovan nämnda bajsigheter är liksom bara en parantes. Skitsamma att människor är så smala naturligt, det får dom gärna va, hylla/normalisera kroppar i alla former osv osv. MEN detta hindrar inte retuscheringen från att va skadlig. För den bidrar till ständigt kämpande, kaloriräknande och ångest hos dom som inte är supersmala av sej själva sådär.
 
Det är skillnad på att klanka ner på smala personer, och på att kritisera smalhetsen. Fattar du inte det så borde du tänka till lite extra. Därav inte sagt att smala personer inte blir kränkta just i egenskap av att va smala, men det är en annan fråga som jag skrivit om här. 

Ibland står kuken inte

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

Han sa det:

Jag blir förbannad på bilden av manlig sexualitet, samt att det är så jävla svårt för män att diskutera sex med varandra utan att falla tillbaka på machojargong och poserande. Bilden att män alltid vill ha sex, alltid kan alltid ha sex, är helt fucked up.
 
Vad är lösningen? Ja, en fungerande sexualundervisning till att börja med. Kompetenta lärare som avlivar omklädningsrummens myter. Unga killar måste få lära sig att, tja, ibland så får inte män orgasm när de har sex. Ibland får de inte stånd. Ibland vill de inte ens ha sex. Det är okej för en man att säga nej. Vinballe är inget konstigt, det beror på att du är full. Det är inte ovanligt att din tjej vill ha sex oftare än vad du vill

Tjejer kan inte spela fotboll

Kategori: Feminism och genus

Åh fick en flashback på nåt som hände när jag va på Stadium sportscamp, typ 11 år gammal. Och lirade massa fotboll, min favvosysselsättning.
 
En träning hade vi besök av nån spelare från herrallsvenskan eller herrlandslaget, minns inte vem riktigt. Alla fotbollsälskande tjejer i laget samlades runt honom helt lyriska över att ha ett fotbollsproffs så nära. Ni vet hur viktiga vissa vuxna kunde va när en va i den åldern? Hur en skapade idoler?

En tjej frågade om han hade nåt tips till oss som ville bli fotbollsproffs.  Varpå han svarade att tjejer inte kan eller borde spela fotboll på den nivån. 

Jag minns att jag tänkte att han har fel, men att det kändes jobbigt att stå där och bli ifrågasatt för att jag älskade nåt som inte var för tjejer. Och coachen bad honom inte dra åt helvete, ifrågasatte inte ens. 
 
Bara att jag kommer ihåg det här (jag som aldrig minns nåt längre än två dagar) bevisar att sånt sätter spår. Folk som säger vad vi borde tycka om eller inte. Och så är jag ju inte fotbollsproffs idag. Inte så att jag säger att jag skulle ha varit världsbäst om han inte sagt det där. Men jag tror helt klart att jag hade varit bättre på fotboll om jag hade uppmuntrats mer till det. Typ inte behövt sluta spela det på rasterna i högstadiet för att folk snackade skit annars.
 
 

Låt oss riva upp äktenskapsbalken tillsammans

Kategori: Feminism och genus

Måste du hälsohetsa in public?

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Asså jag är verkligen för att skryta. Älskar att skryta. Men när folk berättar om hur dom tränar/äter är hälsosamma ÖVERALLT så blir jag trött i öronen. Vafan sluta bidra till att sprida hälsohetsen då.  Varför ska folk posta grejer på fb om hur långt dom sprungit eller vilken proteinshake dom druckit? 
 
Jättebra att du vill va hälsosam men världen behöver inte höra det. Det är allt vi hör redan. Ditt bidrag blir att öka utseendehetsen. Vill du det?


Mer okej att tafsa på killar än på tjejer?

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

NEJ. 

Men många tycker det. Att det inte är nån big deal. Fast tafs på en tjej är inte okej, det är kränkande. Åtminstone många av ungdomarna som jag snackat med på skolbesök. Dom vet inte varför, men dom tycker det. 

Jag tror det har att göra med myten om den överkåta killen. Ni vet, han som alltid vill ha sex? Och därför borde va tacksam och glad när en tjej visar sej villig genom att tafsa på honom. 

Och så tror jag det har att göra med synen att en tjej inte kan göra ett övergrepp på en kille. För vilken jävla mesig kille det skulle va, höhöhö? *machomachomacho-style*:  Så då kan ju tjejers tafsande på killar inte va nåt farligt, eftersom tjejer alltid är fromma lamm och det bara är killar som våldtar och tafsar och sånt.
 
Så jävla skev bild! Låt oss ändra på den genom att säga emot myterna!
 
NEJ SÅ HÄR FÅR DET INTE VA! Bild snodd från Hannah

Mer logiskt att va manshatare än kvinnohatare

Kategori: Feminism och genus

Jo jag tycker faktiskt det. Kvinnohatare hatar kvinnor ( förtrycker kvinnor som inte vill leva enligt den traditionella normen eller kvinnor i allmänhet) bara för att dom är kvinnor. Inte för att kvinnorna skadar männen på nåt sätt. 
 
Manshatare hatar män för att dom hatar kvinnor. Lite som att det är oschysst av mobbaren att slå offret, men inte lika oschysst när den mobbade slår tillbaka. 
 
Men visst det är ju inte så att alla män eller ens dom flesta män skadar kvinnor, och jag ogillar när folk buntar ihop individer till en grupp och tillskriver den gruppen vissa egenskaper. Det är liksom så argument om att invandrare är ondare skapas, genom att bunta ihop vissa människors dåd till nåt generellt för en hel grupp.
 
Mycket tillskruvat att hata en hel grupp på det viset (men förståeligt ändå av folk som drabbats av mycket skit från gruppen i fråga kanske), varför jag själv inte skulle titulera mej som manshatare. Är för generellt. 
.
Skadar manshat egentligen män, på samma sätt som kvinnohat gör? Tror inte det. Tycker bilden nedan illustrerar det bra.
 

Med vaniljsmak. Eller kardemumma.

Kategori: Sån är jag

Svar på kommentarer till skilsmässoinlägget

Kategori: Feminism och genus

Barn kommer påverkas av en skilsmässa, ja, och i början är det säkert jobbigt. Önska att föräldrarna kunde va ihop (undantaget dom barn som har bråkande föräldrar där dom tydligt märker hur illa dom trivs som ofta kan bli glada vid ett uppbrott, men nu skiter vi i den typen) kommer dom göra en lång tid framöver troligen. Detta är dock inte att "ta skada". 
 
Finns säkert ett fåtal barn som utvecklar nåt ångestsyndrom, som har nån koppling till föräldrars skilsmässa även om den skötts väl, men de studier jag läst och de professionella inom ämnet jag talar med - påvisar att en skilsmässa där barnet får förklarat att den inte är hens fel, fortfarande har god kontakt med sina föräldrar, föräldrarna samarbetar kring barnet - klarar sig precis lika bra som ett barn som lever med båda sin föräldrar. 
 
Herregud hur många ungar har inte skilda föräldrar just nu? Det behöver inte vara en big deal. Dessutom, om föräldrarna skaffar nya partners - fler som kommer stötta och älska ungarna (om partners är vettiga) är ju bara amazing. 

Kämpa lite mer när en har barn, visst. Men har föräldrarna kämpat i 5 år och inte hittar nån kärlek till varann, inte ens trivs i varandras sällskap. Nån av dom kanske till och med blivit kär i en annan och vill gå vidare med den?
 
Det är ju för fan inte så att en förälder ska offra hela sig,  sin egen vilja och sitt kärleksliv, för att barnen kan ha det lite jobbigt under en period då skilsmässan är igång.  Jag tycker verkligen synd om de personer som är av den uppfattningen och planerar att skaffa barn.
 
Är det bara jag som tror att barn mår bra av att ens föräldrar är lyckliga?

Döden by snor och extrema böghatare

Kategori: Whatever

Asså nu har det hänt för tredje gången under mina dagar av snuva.
 
När jag har snytit mej har det klickat till i örat, yrslat till i huvet och jag har behövt sätta mej ber för det känns som om jag ska svimma. HÅLLER JAG PÅ ATT DÖ ELLER VA FAN HÄNDER?
 
Nämen det måste ju va för att jag är för homosexuellas rätt att leva och frodas som alla andra som jag straffas så här. Iallafall om man ska tro på Westboro Baptist church.
 

Desto fler skilsmässor desto bättre ju

Kategori: Feminism och genus

Ett argument som ofta används mot jämställdhet är att det blir fler och fler skilsmässor i samhället. Och ja, jag tror faktiskt att det beror på den ökade jämställdheten. Jag tror det beror på att kvinnor fått mer makt i samhället. Jag tror det beror på att kvinnor blivit mindre ekonomiskt beroende av män. Jag tror det beror på att folk numera gifter sig, och fortsätter va gifta, på grund av kärlek istället för av ekonomiska och sociala skäl (såsom att en kvinna är förbrukad när hon blivit knullad av en man, och då inte kan få en ny partner).
 
Varför ses det som nåt negativt att det blir fler skilsmässor? Det är väl asbra att folk som inte trivs ihop, inte är ihop. Och att skilsmässa är skadligt för barnen är faktiskt inte sant. Det som är skadligt är om föräldrarna inte samarbetar, smutskastar varandra inför barnen och använder barnen som medel i en kamp mot varandra. Att skiljas men låta bli att snacka skit om varann inför ungarna, och se till att samarbeta kring barnet, medför alltså inte per definition några men för ungarna. 
 
Och varför ska förhållanden alltid värderas i längd? Varför lever vi envist kvar i myten att det är lite finare att vara tillsammans med nån väldigt länge, istället för att va med flera olika (samtidigt eller uppdelat)? Asså det är väl jättekul om folk är kära i varann länge o älskar varann hela livet, men det är ju skitkul om folk faktiskt vågar erkänna för sej själva att kärleken är över och bryta upp, och istället hitta nån annan? Eller go solo?
 
Aldrig fattat det här med att en ska jobba så jävla hårt för att förhållandet ska hålla i längden, tycker det är skitsnack. Visst visst om en har en konflikt då o då med sin partner är det ju onödigt att bryta upp bara för det när det kan lösas, men hela jävla förhållandet ska ju inte va en ständig kamp. 
 
Ursäkta den stereotypa bilden hittade ingen bättre.
 
//Mvh en som har vart kär i en enda kille i 6 år, fortfarande är jävligt kär i honom men som inte är rädd att säga att det kanske går över nån gång i framtiden. En som vägrar tvinga fram kärlek dåra.

Muckar du med mej så muckar jag tillbaka

Kategori: Sån är jag

Att vissa människor har så svårt att köpa det. Som en frågar, får en svar. Alltså förenklar uttryckt: muckar du med mej så muckar jag tillbaka. Dubbelt så hårt.
 
Inte för att jag på allvar tror att det kommer få dej att ändra åsikt eller så. Inte för att jag tror att saken blir bättre av det. Men helt enkelt för att det inte är mitt jävla ansvar att tyst sitta och ta emot en massa skit och försöka lirka med nån som inte visar mej en gnutta respekt. Jag ryter ifrån. Högt. Bara för att jävlas och hämnas, ja. 
 
En professionell hållning, det intar jag på jobbet. Där kommer jag ta emot mängder med skit utan att ge tillbaka. Där kommer jag vara konstruktiv. Se till den andra människans behov, lägga mina egna känslor åt sidan. Det är det en gör, som socialarbetare. Då är det mitt jobb att hjälpa människor - även dom som jag inte tycker om. Det kan jag.
 
Men jag tänker fan inte gå runt som ett vandrande jävla helgon och frälsa alla puckon jag stöter på under min fritid. Nån jävla måtta får det va.
 
 

När tafsande är en komplimang

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

Minns när jag 13 år gammal stod i kön till nån karusell på Gröna Lund med en kompis. Hade köpt ett guldkort tsm med kompisen, va där massor av gånger, asnöjd och hade skitkul verkligen.
 
Men just den där gången i kön var det inte så jävla kul. Bakom ett stod ett gäng killar, nåra år äldre, och snackade om och med oss. Flera gånger kände jag händer som las på min rumpa, och flera gånger tog jag bort dom. Ändå fortsatte dom. Till slut, trots att jag egentligen inte vågade, vände jag mej om och bad dom (nästan skrek) att sluta. Dom skrattade, men slutade iallafall.
 
Så när vi kommit bort från dom sökte jag stöd hos min kompis, lite sådär ångestpräglad av att känna mej utsatt och hånad. Och vad sa hon? Jo att jag skulle va glad att dom tafsat, det betydde ju att dom tyckte jag hade en snygg rumpa. Och vad tänkte jag om det? Jag blev faktiskt på bättre humör, ja lite smickrad.
 
Så trött på att vi tjejer får lära oss att vår kropp inte är vår egen, att män har sina lustar och att det inte är så farligt att dom tar sig rätten att tafsa. För det är inte okej nån jävla stans, att bli tafsad på. Om en inte har bett om det förstås. Och be om det innebär inte att klä eller bete sig på ett visst sätt ("slampigt") utan att helt enkelt visa att en faktiskt vill bli tafsad på av just den personen. 
 
Men så kom den dan när jag började ifrågasätta min önskan att va knullbar. Det berättar jag om i det här inlägget jag skrev för tjejjouren.se. Jag tröttnade på att bli bedömd för hur knullbar jag va.

Jag ville också va knullbar

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

 
Att va snygg för andra var ju nåt jag ville förut. Har också tagit en del egopics i mina dar (fast inte lika mkt som dom flesta andra eftersom jag inte va lika snygg så då va det inge kul ju). 
 
Den här bilden är från när jag va 12-13 skulle jag gissa, använde den som profilbild på playahead o så ;) Va nöjd haha. Hade faktiskt en period i 8:an - 9:an när jag va hyfsat snygg idealmässigt (eftersom jag jobbade för det liksom med smink o klackar o yeah yeah) men sen insåg jag att det faktiskt inte va så jävla viktigt att va snygg. Fick en kille som diggade mej även i min fulhet så det bidrog ju en del.
 
Nu e det så jävla skönt att faktiskt kunna skita helt i om jag ser ut som en zombie-fågelskrämma, eftersom jag inte bryr mej om att va knullbar för andra längre (så mycket). För va fan spelar det för roll hur jag ser ut när jag lirar fotboll egentligen? Nada. Noll. Så e det va.

Människa-som-människa

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Jag tycker inte att kön, etnicitet, klass eller sexualitet ska påverka hur människor förväntas vara och hur de värderas. Så jag vill kalla mej MSM (människa-som-människa)-kämpe.

Har hittat på ordet själv och själv lagt in dom underkategorier jag tycker är viktiga för att va MSM-kämpe. Feel free att påminna mej om dom delar jag missat, eller ändra och gör den till din egen. Och du som tycker djur är lika mycket värda som människor kan ju kalla det individ-som-individ istället ;)

Jag är könsrollskritiker för att jag vet att killar och tjejer behandlas olika och förväntas bete sig olika, och jag vet att detta är jobbigt för många. Könsrollerna skapar en ram som individen måste hålla sig inom, och följden blir att dom som går utanför ramen straffas direkt eller indirekt (typ tjejer som inte rakar sig och killar som bär klänning).

Jag är feminist eftersom jag erkänner att kvinnor på ett strukturellt plan generellt sett är underordnande män, och jag vill ändra på detta. Mer om detta. 

Normkritiker. Ifrågasätter onödiga normer som begränsar människor. Här vill jag lägga in begreppet sexualitet och heteronormativiteten, for example. Alltså att människors sexualitet inte ska spela nån roll alls i hur dom behandlas eller vad som förväntas av dom. Oavsett om det är inom hbtq eller om det handlar om att tända på ögonlock eller matlådor liksom, det spelar ingen roll.  

Det kan också handla om tvåsamhetsnormen, skaffa-barn-normen (stadga sig) eller vilken annan norm som helst som betraktas som det enda rätta fastän avvikande från den egentligen inte skadar nån. Funktionshinder kommer också in här, jag diggar inte att klassa funktionshindrade som avvikande och icke-funktionshindrade som normala. Vi är alla unika hey hey.

Anti-rasist. Jamen den här fattar alla hoppas jag.

Anti-kapitalist. Klasser tycker jag vi ska försöka krossa i så stor usträckning som möjligt, diggar inte det där med att vissa är rika och andra fattiga, att marknaden styr och om vissa blir rika so what liksom, såsom dagens kapitalistiska system ser ut. Därför vill jag kalla mej anti-kapitalist.

Sen att jag vill klassa mej själv som alla dom här sakerna, gör att jag engagerar mej i olika grejer och tycker till om till exempel skönhetsideal (normkritik och könsroller vavava). Ibland felar jag och tänkar/handlar bortom MSM, det är väl för att jag fortfarande inte är tillräckligt vis. Men hey det handlar inte om att alltid göra rätt, det handlar om att alltid försöka göra rätt och att inte vara rädd att ändra sig.

Det visar bara att du har mindre hjärna än en man

Kategori: Feminism och genus

Hittade en blogg där en patetisk snubbe skrev nåt i stil med att feminismen gått för långt, alla feminister har bara fått för lite kuk för att dom är så fula osv jamen ni fattar iq-nivån. Kände att jag ville kommentera mest för att se vad idioten svarade. Och ja, han levde upp till mina förväntningar.

Jag skrev: Tänkte skriva ett sakligt inlägg o ba bevisa hur fel du har. Men kom sen på att nån som skriver ett så här korkat inlägg antagligen inte har alla hästar i stallet.  Hoppas du skämtar och liksom ironiserar över kritiken mot feminismen/kvinnor. Annars e du fan skrämmande blåst. 

Svar: Din blogg säger ganska mycket om dig själv, det visar bara att du har mindre hjärna än en man. Du använder även ordet hen och är orakad enligt din beskrivning.Tror att det snarare är du som är skrämmande eftersom det inte är jag som bryter samhällsnormen.
 
Jag undrar om min hjärna skulle växa om jag rakade mej, och slutade använda ordet hen? He gotta be trolling or else...

Är allt männens fel?

Kategori: Feminism och genus

Hela jävla inlägget (kursiverat) har jag snott från Lady Dahmer för hon säger det så bra.

Det verkar finnas en vanlig missuppfattning att feminismen och feministerna skyller alla orättvisor och ojämna maktstrukturer på männen. Det försätter väldigt många i försvarsposition samtidigt som feminismen avfärdas som en manshatande ideologi som går ut på att männen ska strippas på all makt samtidigt som vi vänder på rollerna och skapar en matriarkal diktatur. Typ. 

Nej. 

Patriarkat syftar på en könsmaktsordning (klicka och läs mer!), en samhällsstruktur, där mannen är överordnad och kvinnan underordnad; vilket kort och gott innebär att männen som grupp innehar större delen av den ekonomiska och strukturella makten i samhället. De regler och normer som finns i samhället hjälper till att upprätthålla partiarkatet och samhället består som bekant av både män och kvinnor vilket innebär att både kvinnor och män tillsammans bär ansvar för samt bevarar den ordning som råder. 

Alltså; Patriarkat innebär inte att enskilda män förtrycker kvinnor eller att alla kvinnor är förtryckta. 

Att vi talar om mäns våld, mäns makt eller mäns förtryck innebär inte att vi talar om enskilda mäns handlingar. Det innebär heller inte att alla kvinnor förtrycks. Jämför t.ex med de strukturer som gör den vita rasen till privilegiad och överordnad andra raser. Inte känner du dig personligt utpekad och skuldbelagd när man talar om vitas ansvar och skuld? Men samtidigt förstår du antagligen att du är en del av en grupp som historiskt sett förtryckt, mördat och haft störst makt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Och det här tror jag på och jag tror på att det visar sig olika tydligt i olika länder och kulturer. Jag tycker dock inte att könsmaktsordningen är tillräcklig förklaring till allt jag vill motarbeta, varför jag även fokuserar på könsroller (som ju drabbar såväl kvinnor som män). Jag är feminist, men det är inte min övergripande utgångspunkt. Ska rita en bild o försöka illustrera i nästa inlägg.

Tafsade han nyss på mej eller?

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

Var ju i Budapest över nyår och då vill en ju va lite kulturell liksom. Så jag o killen gick till ett sånt här awesome badhus med varma källor utomhus. Fan va fint och mysigt det va!

Dom hade en liten "rondell" typ där en kunde följa med i vattenströmmar utan att simma. Askul! Hade en gubbe framför mej som simmade mitt i strömmen och typ tog upp hela platsen (annars kunde man lätt simma minst två bredvid varann). Och jag ba fuck that här ska jag förbi! ;) När jag åkte förbi honom TROR jag att han tafsade på mej. Hände två gånger. Men asså jag vet ju inte säkert.
 
Tycker såna situationerär så jobbiga. Ska jag konfrontera skälla ut honom eller inte? Vill ju inte hänga ut en oskyldig. Hade vart bättre om det va en tydligare tafsning liksom. Vet ju själv med mej att jag oavsiktligt råkat tafsa folk på röven i tunnelbanan typ. Hade skämts ögona ur mej om nån trodde det va medvetet. Fy fan.
 
Nåt tips?

Sitter hemma och bitterfittrar

Kategori: Sån är jag

 
Här sitter jag o tycker synd om mej själv pga snuva och halsont, som en jävla gnällspik. Stannade hemma från skolan och grupparbetet och fast jag inte är så nojig av mej så får jag alltid lite dåligt samvete när jag lämnar gruppmedlemmar i sticket. Iallafall han jag göra lite vettiga saker innan snoret letade sig in i hjärnan.
 
Och varje gång jag är sjuk och liksom rådgör med mej själv huruvida jag ska till skolan eller ej så hör jag päronens röst i huvet. Mamma som alltid röstar för att stanna hemma och ta det lugnt, att lyssna på kroppen. Och pappa som alltid säger skärp dej, det är bara ta en ipren och åka in. Det som inte dödar härdar.
 
Lyssnar alltid mest på mamma ;) Om det inte gäller fotboll ofc, vill jag ju inte missa. Haha alltid lika kul när jag bodde hemma o va halvsjuk o skulle iväg på en träning/match, mamma som ville förbjuda mej och bädda ner mej i soffan i stället och pappa som "hotade" med att jag skulle ses som en svikare som inte ställde upp för laget. Till slut argumenterade dom med varann istället för med mej hehe. 
 
 
 

Den stora fittan

Kategori: Whatever

Ey mannen! Färgglada januari, du är väl på?

Kategori: Feminism och genus

Jag vet många småpojkar som gillar rosa, lila, glitter och söta figurer. Många av dem kommer att ändra åsikter när de får höra av vuxna eller andra barn att ”det där är bara för tjejer”. Snäva könsroller stjäl glädje! 

Som mamma är det svårt att vara en manlig förebild. Det är också svårt att göra något alldeles själv. Så därför behöver jag din hjälp! Män i alla åldrar, pappor eller inte, passa på att göra världen lite roligare för alla småpojkar där ute som gillar fler färger än svart och blått! Bär färgglatt i januari och låt barnen få se att män kan ha alla färger, motiv och mönster. Lys upp januarimörkret! Jag tror det finns många små pojkar runt om i vårt land som kommer bli glada!
 
Du mannen! Va med och bidra till att öka pojkars frihet! 
FÄRGGLADA JANUARI

Den nakna sanningen

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

 
Folk brukar ibland va rätt snabba med att döma ut tjejer för att va slampiga, att se ner på tjejer som klär sig utmanande. Även om det inte sägs rakt ut så ligger föraktet för "slampor" inbäddat hos många. En fnysning, en nedlåtande blick, att håna och skratta åt någon som har en stooooor urringning. En som dansar förföriskt. 
 
Och om det kommenteras så snackas det ofta om att tjejen i fråga bara vill ha uppmärksamhet.Ofta i kombination med att "går hon klädd sådär är det ju inte konstigt att folk tafsar!".  Att hon ber om det. Så för dom idioter som tänker så vill jag ba visa tre gyllene regler:

1. Att nån visar naket/avklätt betyder inte att andra har rätt till att ta för sig av hens kropp. 

2. Det betyder inte att en får skylla sig själv.
 
3. Det betyder inte att en är en hora eller slampa.
 
Och so what om jag faktiskt vill ha uppmärksamhet? Asså jag kanske vill klä mej i en supersexig supertunn dress och få se massa karlar kolla suktande efter mej. Känna mej åtrådd. Dansa sexigt framför en massa snubbar.
---->
MEN DET BETYDER INTE ATT JAG VILL ATT DOM SKA RÖRA VID MEJ ELLER TA SIG RÄTT ATT KOMMENTERA MITT UTSEENDE PÅ ETT SNUSKIGT SÄTT.

Bara fatta det nån gång för helvete.
 
Och ja jag kanske vill hitta nån att knulla med på toaletten samma kväll, det är därför jag klätt mej sexigt. Men det betyder ju inte att alla karlar har rätt att ta för sej av min kropp? Jag måste väl själv få välja vem som ska få ta på mej?
 
Konstigt också att det slamp-stämpeln typ bara gäller gentemot tjejer. Shit tänk om jag skulle gå fram till nån random snubbe på krogen som tagit av sig t-shirten och börjat luftjucka mot honom utan hans godkännande. Liksom han får ju skylla sig själv att jag blir lite kåt när han står där utan tröja, då måste han ju vilja att jag ska molesta honom lite?
 

Amen va fan så twittrar jag också numera

Kategori: Sån är jag

Shit så har jag också blitt med twitter. Hatar ursprungligen sånt tjaffs eftersom det florerar så jävla mycket ointressanta grejer, typ vad folk äter och om nån klippt sej. Samma sak med bloggar. Fattar inte vad som är så intressant med att följa andra människors vardag, lev ditt eget liv liksom. Fast läser gärna andras åsikter och filosoferingar för att få tankeställare.

Men iallafall nu har jag ju obviously abdikerat från min ingen-blogg-principen så kan ju lika gärna tweeta lite. Kanske dock inte om va jag ätit. 
 
moralfjant heter jag för dom som vill följa mej där. Kan inte lova att det blir många tweets får la se hur kul det är.

Varför ska vi alltid jämföra oss med andra?

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

-Nån gång känt dig snygg i spegeln innan du gick hemifrån, men när du träffar dina kompisar som va ännu snyggare känt dej ful?

-Nån gång försökt komma på vem av du och nån annan är mest mogen? Mest rolig? Den bästa flickvännen? 
 
-Nån gång känt dej lite nere men så tröstat dej med att du ändå har det bättre än en kompis?
 
Det är så konstigt att vår glädje och nöjdhet med oss själva ska va så beroende av vad andra presterar och är. Att det är så viktigt att va bäst, att va vinnaren. Oavsett vad det handlar om. Det kan va att en vill va snyggast, absolut. Det kan också va att en vill va smartast. Eller galnast. Mest feministisk. Eller vad som helst.  
 
Dessa ständiga jämförelser asså. Vi bestämmer vårt värde utifrån att jämföra oss med andra. Och det är så  totalt jävla onödigt och självdestruktivt!
 
Jag gör det ofta. För ofta. Jämför mej med andra när jag ska värdera en insats, kollar på andra för att veta hur nöjd jag ska va med mej själv. Känner att det är okej att jag tar körkortet sent eftersom en del äldre kompisar inte heller har det. Försäkrar mig om att jag inte är den sämsta kolloledaren genom att tänka på andras brister. Liksom vill att andra ska va dåliga, eller åtminstone sämre, så att jag kan va vinnaren. 
 
Det hämmar för jag vill kunna va nöjd med mej själv även om andra gör/är det "bättre". Jag vill inte va glad för att andra misslyckas. Jag vill inte va ledsen för att andra lyckas. Jag är jag och gör min grej liksom, varför blanda ihop det med vad andra gör? 
 
HELA SAMHÄLLET BLIR FÖRFAN EN ENDA STOR SKÖNHETSTÄVLING 
ELLER DUKTIGHETSTÄVLING OM EN ALLTID JÄMFÖR SIG MED ANDRA

MEN NU ÄR DET TAMEJFAN SLUT PÅ JÄMFÖRANDET FÖR MIN DEL! Så jävla klockren är den här låten att jag känner att jag kunde ha sagt allt själv. 
 

And I'm ashamed I ever tried to be higher than the rest
But brother I am not alone
We've all tried to be on top of the world somehow
'Cause we have all been losers

-----
There will always be someone worse than you
Sister don't let it get to your head
'Cause you won't be on top of the world so long
In constant competition
 
This ain't about no one in particular
But I could list a few
I'm removing myself from the queue


Mamma, är jag fin?

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

This, this is about my own some-day daughter. When you approach me, already stung-stayed with insecurity, begging, “Mom, will I be pretty? Will I be pretty? "

I will wipe that question from your mouth like cheap lipstick and answer NOThe word pretty is unworthy of everything you will be, and no child of mine will be contained in five letters.
 
You will be pretty intelligent, pretty creative, pretty amazing, but you will never be merely “pretty.”
 

Kollade på Rocky Balboa nu kräks jag lite

Kategori: Whatever

Usch all den här macho puckla-på, slå men tänk fan inte så blir du älskad och hyllad och hjälte JAG SPYYYYYR. 
 
Jävla romantiserande av våld asså. Har inte fattat grejen med det hela. Har inte fattat grejen med sporter som går ut på att skada andra heller (typ boxning, mma). Jag ser bara att det leder till förhärligande och hyllande av våld. Tror inte ett skit på att "ta det i ringen" istället för på gatan för det är inte antingen eller. 
 
Klart som fan att killar kan skaffa sig status genom att slåss (bland yngre) när dom påverkas av såna ideal som visas i alla Rocky och Rambo och Die Hard filmer. Klart som fan.
 
Och det här med att dom som blir mobbade bara behöver slå tillbaka så slutar mobbningen - what a load of bullshit! Asså missförstå mej inte dom får gärna slå tillbaka fysiskt eller psykiskt men det är inte det som kommer avgöra om mobbningen slutar. Och det är aldrig den mobbades ansvar att ändra sitt beteende.

Jag har nog bara fått för lite kuk

Kategori: Whatever

Det är därför jag vill att tjejer och killar ska få va som dom vill, obegränsade av vilket kön dom tillhör. Det är därför jag kämpar mot orättvisa maktstruktuer. Det är därför jag vill förbättra världen va. 

Så det bästa vore ju om jag kunde bli gruppvåldtagen i flera hål för att liksom banka in lite vett på alla möjliga ställen samtidigt.
 
Asså en del motståndares argumentationsteknik är häpnandsväckande korkad. Ibland känner jag verkligen att utvecklingen från apa till människa måste ha gått olika långt hos olika människor. 

Vad är genus?

Kategori: Feminism och genus

Om du inte känner att du har stenkoll på det så snäääälla läs på. Tro inte på konspirationsteorierna om att genusfolk bara vill byta på rollerna eller kapa av snoppen på småpojkar. Så är det inte. 
 
Här kan du bilda dej en uppfattning om va det innebär att va genusmedveten. Lady Dahmer, ofc. Ett litet smakprov får du nedanför.

De stereotypa könsivrarna hävdar att vi experimenterar med våra barn. De hävdar att vi gör våra barn till något de inte är. Jag hävdar tvärtom; det är den rådande normen som är experimentet, hjärntvätten. Det är könsrollerna som tvingar barnen att bli något de inte är, skapar förvirring, utanförskap. Sätter etiketter på våra barn och pressar in dem i en roll de inte alltid känner sig hemma i. 

Ibland undrar jag hur folk tänker. Om de tänker.

Och i armhålorna och på benen

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Måste du va så jävla snygg då?

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Viljan att va snygg - rädslan att va ful.
 
Asså den är överallt. Snygghetsen. Jag kommer inte undan trots att jag aktivt motarbetar den. Jag ser den hos typ alla tjejer jag träffar, i alla sammanhang. Diskussionen om banting i omklädningsrummet innan en träning. Allt ältande över hår som ser frissigt ut i regnet. Glädjen hos nån som känner sig snygg i skolan idag, ångesten hos nån som känner sig ful.
 
Vänner som frågar mej vad dom passar i, vad som är snyggt. Vänner som ältar utseende. Jag själv ibland, när jag får utseendeångest-flashback. Alltmer sällan numera, ja nästan aldrig, tack å lov.
 
Nej det är inget fel att vilja vara snygg. Det vill jag också vara. Problemet är att det för så många kvinnor har blivit en förutsättning för att må bra. Utebliven bekräftelse sänker oss totalt och då är inte lösningen att fixa till och förbättra det yttre. Vi måste komma till rätta med kärnan istället. Reda ut varför vårt välmående är så beroende av antalet komplimanger. Varför vi måste känna oss snygga för att kunna känna oss lyckliga. Varför?

Kursiverade texten är snodd från Lady Dahmer, läs hela inlägget här

Fattar du inte det är du dum i hela huvet

Kategori: Whatever

 
 
Det behöver inte ens handla om rädsla att bli slagen. Att indirekt hota med att göra slut med nån om den inte har sex, är att bete sig som ett jävla rövhål. Detta hot behöver inte ens uttalas utan det räcker med att sucka, tjata eller berätta för personen att det är tråkig eller elak som inte vill ha sex. Jävla rövhål.

Jag vill anmäla ett rån

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

Mannen - Hej! Jag skulle vilja anmäla ett rån.

Polisen - Okeeej, ett rån. Vart hände det?

Mannen - Jag följde med en kompis till en fest hos nån av hans bekanta. En av snubbarna där frågade om jag ville hänga med ut och röka och det va jag sugen på. När vi kom ut tryckte han upp mej mot väggen och skrek att jag skulle ge honom mina pengar.

Polisen - Och gav du honom pengarna?

Mannen - Ja, ja det gjorde jag ju. 

Polisen - Så du gav honom villigt dina pengar utan att försöka kämpa emot eller ropa på hjälp?

Mannen - Ja men jag var ju livrädd för att han skulle döda mig! Han var så stark och våldsam.

Polisen - Mhm, men du samarbetade ändå med honom.Vad hade du på dej? Var det kanske märkeskläder?

Mannen - Ja alltså jag hade ju på mej lite snygga kläder för jag skulle ju på en fest, jamen en del märkeskläder. Spelar det roll?
 
Polisen - Det spelar roll, jag måste undersöka omständigheterna. Och jag har fått veta att du skänker rätt mycket pengar till välgörenhet. 
 
Mannen - Ja jag ger mycket pengar till välgörenhet, vad har det med saken att göra?

Polisen - Jamen det är ju inte så konstigt att du blir rånad. Du gick helt villigt till en fest i dyra kläder, och med rykte om dej att ge bort pengar. Så följde du helt villigt med en man ut för att röka. Sen kämpade du inte emot när han bad dej om dina pengar. Det låter faktiskt som om du givit pengarna med vilje, men sen ångrat dig i efterhand?

Mannen - Det här är ju löjligt!

Polisen - Det här är en liknelse vid våldtäktsanmälningar. Detta är vad många kvinnor får möta när dom anmäler en våldtäkt. 


Nu har jag allt vart lite äckelromantisk

Kategori: Sån är jag

Och fixat en surprise-resa till killen. Budapest är vi i nu, igår käkade vi middag på fin restaurang och idag får vi se va som händer. 
 
Jag kommer nog inte ha tillgång till internet så mycket, men keep calm! Jag har tidsinställt en massa inlägg så att ni ska få nåt nytt vettigt att läsa varje dag :)

Sexigt när tjejer slår killar?

Kategori: Feminism och genus

 
Kolla på lite romantiska komedier. Räkna hur ofta tjejerna slår killarna (utan att va hotade) och jämför det med hur mycket killarna slår tjejerna. Och kolla på videon ovan (och testa byt ut könen). Spontana tankar?
 
Amen vafan det är sjukt hur det kan va så accepterat för tjejer att slå killar. Amen visst att hälla drinken på nån som beter sig svinigt men det handlar inte om det. Det handlar om en utbredd vanföreställning att män ska va dom starka och kvinnor  svaga, så att en kvinna slår en man kan inte va fel. Det är bara girlpower eller sexigt eller jamen ni fattar.
 
Klart som fan att det inte ska va okej för en tjej att slå sin kille om han svikit henne på nåt sätt, lika lite som det skulle va okej om en kille slog sin tjej. Varför är det okej för tjejer att slå killar? Jamen vi matas ju med att det är så det ska va - så gör tjejerna i Sex and the city och liknande äckelfilmer. Våldet är liksom inte på riktigt verkar det som. Det har till slut, genom romantisering o så, blivit en helt naturlig del av kvinnlig konfilkthantering. Skevt.
 
Man slår inte tjejer är ju en utbredd uppfattning men fan låt oss vidga den till att inte slå människor. Våldet är könlöst va va. 

Däremot är det absolut okej att värja sig mot en som beter sig hotfullt, särskilt om en är svagare så får ju en ta i lite extra. KILL THAT MOTHERFUCKER typ.