moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Mensvåld mot kvinnor

Kategori: Whatever

Mäns våld mot kvinnor är ett allvarligt problem. Men nu tänkte jag ta upp ett problem som är snäppet värre, ett problem som är mycket mer utbrett och som dessutom inte debatteras särskilt ofta. Mensvåld mot kvinnor. 
 
Mensvåld drabbar i stort sett alla kvinnor. Det är en smärtsam process som pågår cirka var fjärde vecka i nästan en halv livsstid för många. Vanligtvis uppträder mensvåldet redan i de tidiga tonåren, och ibland ännu tidigare än så, för att fortsätta nästan ända fram tills pensionen.
 
Mensvåld mot kvinnor ofta är mycket smärtsamt och medför komplikationer i form av blödningar, vilka kan hindra kvinnan från att utföra vissa aktiviteter. Trots att det är ett så pass begränsande och smärtsamt tillstånd, är det få kvinnor som lyckas ta sig ur eländet innan 50-årsdagen.  Detta kan ha att göra med den så kallade normaliseringsprocessen. Denna innebär att kvinnor vänjer sig vid mensvåld, och till slut ser det som en naturlig del av tillvaron.
 
Istället för att försöka motarbeta mensvåld, behandlar kvinnor symptomen genom att frossa i värktabletter och choklad. För att mensvåld inte ska begränsa livet alltför mycket väljer många kvinnor att försöka stoppa blödningarna med konstruktioner av bomull.
 
Tyvärr verkar det som om samhället inte ser allvarligt på mensvåld mot kvinnor. Detta allvarliga problem lyfts varken fram i media, lagen eller i politiken. Istället fortsätter företag att profitera på kvinnors behov av att behandla symptomen på denna kvinnoepidemi. Dessutom används mensvåld ofta i skenhumoristiska sammanhang, för att förtrycka en kvinna som uppvisar de typer av beteenden mensvåld ofta förorsakar, såsom exempelvis humörsvängningar.
 
MENSVÅLD MOT KVINNOR ÄR FÖR JÄVLIGT!
 
 
;) 
 
/En som inte orkar skriva ett seriöst inlägg just nu

Kommentarer

 • Julia säger:

  Jag svarade på dina frågor i ett inlägg! Tack för dina vänliga ord, de hjälper mig att stå ut med maktlösheten håravfallet medför.

  Skitroligt inlägg faktiskt, med glimten i ögat. Jag har tänkt på det där också, att folk ska tjäna på vår mens är ju befängt. Menskopp säljs inte ens på vissa apotek liksom.

  Svar: :)
  Mican

  2013-01-25 | 14:09:48
  Bloggadress: http://lorissalovebomb.se
 • young fire säger:

  Asloligt skrivet! Gjorde min dag. Ska läsa dettta nästa gång det är dags för mensvåldet...

  2013-01-25 | 16:15:56
  Bloggadress: http://youngfiredotnet.wordpress.com
 • Laks - den djurrättande feministen säger:

  Hahhaha!! X)

  2013-01-26 | 16:51:39
  Bloggadress: http://laks.webblogg.se

Kommentera inlägget här: