moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Att städa är att slösa bort sitt liv

Kategori: Sån är jag

 
Köpte den här magneten i London, den pryder vårt kylskåp och gör mig glad varje gång jag ser på den. För vafan, jag har bättre saker för mig än att damma stup i kvarten. Tänk alla de timmar jag sparar in på att ha det lite halvstökigt istället för att dammsuga, plocka undan, vädra soffkuddar etc. Kan jag blogga istället. Eller äta choklad. Så värt det!
 
Men så är jag fortfarande lite töntig ibland och vill städa lite när jag ska få besök. Varför gör en så, egentligen? Jag vägrar köpa att det är nåt slags "allmänt hyfs" för jag hatar såna där onödiga pekpinnar. Det är väl för att visa upp en "välvårdad yta", samma anledning som folk är noga med kläder I guess. 
 
Jag måste sluta med hetsandet kring att visa nån slags snygg fasad för andra, jag är så awesome så alla människor borde älska mig trots damm i hörnen (eller tack vare...?).
 
Gillar du att städa? Vågar du låta bli?
 
P.S. Ja jag stör mig liiite på att det är en kvinna som håller på att dona med badkaret, i klassisk "att städa är en kvinnogrej"-anda. Men vafan, den är så grym ändå.
 

Kommentarer

 • Angelica säger:

  Mitt hem är den plats jag spenderar den största delen av min tid i och då vill jag ha en ombonad miljö som jag trivs i. Jag älskar att jag har ett (i mitt tycke) vackert hem fyllt av saker jag tycker om och då vill jag inte att det intrycket ska förstöras av stök. Jag trivs helt enkelt inte när det är stökigt. Och så råkar jag helt enkelt vara en välorganiserad människa.

  2013-06-19 | 12:59:01
  Bloggadress: http://www.whirlwind.nu
 • Aida säger:

  Jag älskar när det är nystädat, sen tycker jag faktiskt oftast om att städa, fast det kanske är känslan efteråt som jag egentligen gillar. Oavsett så har jag grov damm- och kvalsterallergi så jag har väl inget annat val än att städa, om jag inte vill bli sjuk..

  Svar: Haha nää fyfan. Vilken motivation!
  Mican

  2013-06-19 | 14:44:34
  Bloggadress: http://www.aidalazarian.blogg.se
 • pelle pettersson säger:

  så mycket förspilld kvinnokraft, hem-fulnoja jfr kropps-fulnoja

  2013-06-19 | 16:27:05
 • Maj säger:

  Jag städar hela tiden för jag klarar inte av stökigt hem. Skitpedant och allt ska göras i ett visst mönster. Skön terapi och bra tidsfördriv när jag inte har något annat att göra. Jag gillar att hålla ordning och ha rent runt omkring mig. Ja tycker inte set borde klassas som något "samhället har skapar norm" alla sköter sina hem som de vill. Tex hemma hos mina föräldrar är de stökigt som fan hela tiden, ingen ordning alls. Jag trivs inte i det, behöver kontroll och så. Men har jag typ träning, Tova, jobb, kompisar ja- då ägnad ja tid åt det. Men har jag tid över som ja ändå inte vill göra något speciellt på, städar jag! För mig är det givande. Kanske för andra bortkastad tid. Tänk vad mycket man hade kunnat gjort istället för att blogga, sitta vid Facebook, spela tv spel hela dagarna, se serier. Osv osv. Allt är egentligen att slösa tid. Ingen ska väl säga vad som är bättre och inte. Jag gillar och städa och skulle typ kunna jobba med det för jag tycker det är kul. Speciellt att organisera.

  Svar: Det har du förstås rätt i, att det är individuellt med vad som är "slöseri med tid". Alla gillar ju olika, men kan va värt att fundera extra ¨på VARFÖR man gillar nåt (t.ex städa, är det för att uppfylla normen eller för att det verkligen förhöjer MIN livskvalitet?). Om du gillar att städa så kör på ba, fram med moppen! Du är välkommen hem till mej nån dag när du är uttråkad ;)
  Mican

  2013-06-19 | 17:19:11
 • Idun säger:

  Tror jag har passerat stadiet där det känns skamligt att det inte är städat. Det är liksom ingen som ens förväntar sig att jag ska städa längre, haha. Men alltså, kan verkligen inte bry mig mindre. Om det ligger en dammtuss på golvet vem bryr sig liksom. Min katt gillar att leka med dem så han är nog den enda som ens märker.
  Själv blir jag obehaglig till mods av att det är välstädat eller ännu värre, sorterat. När folk har värsta systemet de sorterar sina böcker efter, färgsorterar handdukar och kläder, flaskor står i storleksordning, jag får fan panik av sådant.

  2013-06-19 | 17:45:18
  Bloggadress: http://skuggornasdotter.wordpress.com/
 • Ligneto säger:

  Jag gillar när det är städat men jag ogillar att städa... Jag har alltid detta hemska dilemma!

  Svar: Haha värsta kombon!
  Mican

  2013-06-19 | 19:09:28
 • Matilda säger:

  Samma som ovan - jag gillar när det är välstädat men jag låter helst bli att städa. Sjukt jobbigt.
  För att svara på din andra fråga; vågar och vågar, jag är helt enkelt för lat för att bry mig. Sen beror det öite på HUR stökigt det är. Behöver ju inte vara leriga fotspår över hela golvet när det kommer besök lixpix.

  2013-06-19 | 21:31:55
  Bloggadress: http://www.higgsr.tumblr.com
 • Lesthis gothworld säger:

  jag mår inte bra psykiskt om det är stökigt hemma så jag städar mycket mer än vad jag vill eftersom jag är oerhört slarvig samtidigt xD Jag vill ha en som kommer hit och städar åt mig.

  Svar: Bli rik och köp en högteknologisk städ-robot!
  Mican

  2013-06-20 | 07:51:58
  Bloggadress: http://lesthi.blogspot.se/
 • Michis säger:

  Vårt hem ser ut som helvete och jag sitter vid datorn. Ungen hällde just ut en halv påse chips i ljusgrå tygsoffa men jag sitter ändå vid datorn.

  Jag vill gärna ha det lagom fint. Men perfekt mår jag inte bra av. Lite stökighet är ok. Det jag mår dåligt av är ingrodda äckelsmutsfläckar och kissig och bajsig toalett osv.. sånt som alltså är skitigt "på riktigt". (Inte fettiga chips i soffan alltså)

  Jag hatar ironi / tvärtomspråk så läs allt bokstavligt!

  2013-06-20 | 11:25:20
  Bloggadress: http://www.michaeala.blogg.se
 • Laks - den djurrättande feministen säger:

  Personligen är jag väldigt noggrann (oftast) med prylar och sånt, att det inte är plåttrigt och att allt är på sin plats. Då får jag inte ångest när jag går in i lägenheten. Däremot bryr jag mig inte ett dugg om att dammsuga osv. Dammsuga gör jag enbart när jag möblerar om!

  2013-06-20 | 12:31:23
  Bloggadress: http://laks.webblogg.se
 • Anonym säger:

  Underbaar! Fick ett sådant klistermärke av en österrikisk tjej; tror det var menat som en liten pik kanske; men det är ju faktiskt sant =)

  2013-06-20 | 21:25:08
 • Anna säger:

  Underbaar! Fick ett sådant klistermärke av en österrikisk tjej; tror det var menat som en liten pik kanske; men det är ju faktiskt sant =)

  2013-06-20 | 21:26:47
  Bloggadress: http://www.sugarrush.devote.se
 • Märta[16-årig bloggande socialist] säger:

  Finns ju människor som har städning som hobby... Inte för att jag förstår dem, men vafan, jag har aldrig förstått mig på motion eller frimärkssamlande eller annat märkligt heller ;)

  2013-07-01 | 19:31:40
  Bloggadress: http://www.bartis.blogg.se

Kommentera inlägget här: