moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Det egna landet måste gå först...eller?

Kategori: Rasism och fascism

Jag gillar inte när folk argumenterar mot välgörenhet i andra länder. Robin Hood är min idol vettni, ta från de rika och ge till de fattiga. Förstår inte varför vissa ska få födas med en silversked i munnen medan andra föds för att dö i svält eller nåt annat omänskligt.
 
Särskilt hatar jag argumentet "det egna landet måste gå först". Jaha. Vaffö då då? Vad är det som säger att Stina i Kalmar är mer värd än Happy i Malawi? Att säga så innebär per automatik att du tycker att en svensk är mer värd än någon från ett annat land. Och det handlar inte om att du vill hjälpa någon du känner hellre än någon du inte känner, för du känner liksom inte alla i Sverige. Enda argumentet som känns okej är när folk vågar erkänna att det rent egoistiskt för dom är bättre om pengarna går till billigare kollektivtrafik, så dom kan festa hårdare på helgerna eller köpa fler onödiga grejer för de extra slantarna. Men fan inte att dom hellre får gå till en okänd svensk än till en okänd thailändare.

Sjukt att vår syn på människors värde ska grunda sig i några streck på en karta som ett gäng gubbar med roliga skägg ritade för jävligt längesen.
 
Nä skärpning annars kvalificerar ni er i gruppen Jag är inte rasist, men...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: