moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Hur du PK-fierar ditt hem

Kategori: Feminism och genus

Vill du att människor ska känna sig välkomna hemma hos dig? Vill du låta bli att reproducera skadliga normer i din privata sfär, men vet inte riktigt hur du ska lyckats med detta? Frukta icke, ty här levereras en simpel punktlista att följa - för ett Politiskt Korrekt Hem. 
 
Våga vägra vågen
Har du en badrumsvåg framme? Göm den! Åtminstone när du får besök. Varför? Många människor mår väldigt dåligt av att påminnas om viktrelaterade grejer. Inte vill du trigga igång nåns viktångest? Kanske mår du t.o.m själv bättre av att gömma undan vågen!
 
Låt inte någon skämmas över sin mens
Mens är (tyvärr) ett rätt tabubelagt ämne och många tycker det är pinsamt med sin mens och vill därför vara ytterst privata med den. Underlätta för dessa människor! T.ex kan du gör en menslåda, så att personer slipper be dig om en binda om hen glömt ta med egna. Och se för guds skull till att ha en sopkorg i badrummet! Vem fan vill smyga ut i köket med en blodig tampong under festens gång liksom? 
 
 
Inga jävla Buddha-statyer
Sitter du och skiter bredvid nån annans heliga grej? Seriöst? Det kan vara bra att fundera över vad ens prydnader egentligen symboliserar. Kanske är det inte rätt av dig att så skamlöst sno nåt från en annan kultur som du inte riktigt fattar. Cultural Appropriation kallas det när en imiterar en annan kultur och Amra skriver bra om varför det ofta blir problematiskt.

Låt människor veta att du försöker göra ditt hem till en trygg zon
Kanske kan du inspirera andra, eller själv få tips? Om du gillar att vara kreativ och att skapa kan du t.ex  göra en sån här fin tavla med Husregler!
 
 
Skaffa katter
Katter är det finaste som finns här i världen, det vet varenda feminist. Kan du av någon anledning inte skaffa katter så sätt åtminstone upp tavlor med söta katter på. Det vet vi ju att katter är heliga och motverkar ondska här i världen. Desto kattigare ditt hem är, desto mer PK är du. Det enda undantaget (som bekräftar regeln!) är förstås Dolores Umbridge. 

 
Har du något mer tips på hur en PK-fierar sitt hem?

Kommentarer

  • Karolina säger:

    Älskar detta inlägg! Speciellt sista punkten haha :D

    Svar: Samtliga punkter är stenseriösa ;)
    Mican

    2015-05-29 | 17:17:09
  • WDF säger:

    Mycket bra tips! Om jag velat att folk skulle vara välkomna hem till mig hade jag absolut följt dem ;)

    Mvh Enstöringen

    2015-06-01 | 11:37:00
  • Kim säger:

    Älskar detta inlägg! Var så mysigt! Hahah!

    2015-08-22 | 15:12:53
    Bloggadress: http://kimkuld.blogg.se

Kommentera inlägget här: