moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Snälla döda inte spindeln!

Kategori: Sån är jag

Jag hatar att se djur och insekter lida och dö. Bara för att jag KAN döda smådjur som typ myror och spindlar och flugor lätt som en plätt, betyder det väl inte att jag SKA göra det? So what om dom är äckliga, finns massor av människor som är äckliga men använder väl inte det argumentet för att mörda dom?
 
Jag gillar liksom inte att bestämma över liv och död på det sättet (oavsett om det gäller en hund eller en myra). Om det ligger en spindel i min säng? Då fångar jag den och bär ut den. Om det är myror på vägen? Då går jag runt dom. Så långt det går liksom. Mördar dock myggor som försöker bita mig, för annars skadas jag ju själv. 

Men varför döda i onödan?

Jag gillar inte att andra mördar insekter heller, så snälla, gör inte det. Inte när jag ser det iallafall.
 
Blir så trött på mänsklighetens överlägsenhet och utnyttjandet av densamma. Varför ska vi bara bry oss om vår egen ras? Och varför blir du ledsen om en katt blir påkörd men har inga problem med att själv mosa en spindel?
 
Vad får dig att ta dig rätten att bestämma att någon ska dö?

Kommentarer

 • Angelica säger:

  Vissa tycker att jag är knasig för att jag gör som du, fångar och bär ut insekter som förirrat sig in i mitt hem. Förutom de där jävla pälsängrarna som bosatt sig bakom min spis då. De dog Anticimex-döden.

  2013-08-12 | 15:01:52
  Bloggadress: http://www.whirlwind.nu
 • Natli säger:

  Jag satt och drack cider bredvid en spindel på en balkong för några veckor sedan. Hen hade spunnit ett stort nät och satt idogt och väntade på en mumsig insekt. Inte för att hen hade så mycket att säga, men det var ju trevligt att inte vara helt ensam ;) getingar tål jag dock inte. De är för läskiga.

  Svar: Låter mysigt med sånt sällskap :)
  Mican

  2013-08-12 | 15:57:36
  Bloggadress: http://skrattmoes.blogg.se
 • Laks - den djurrättande feministen säger:

  Jag brukar också fånga in och släppa ut insekter som kommit in i lägenheten. Myggor brukar jag oftast vifta bort men om dem försöker suga blod och jag blir för irriterad då smäller det.

  2013-08-12 | 19:49:53
  Bloggadress: http://laks.webblogg.se
 • Tatiana säger:

  YES! Haller med dig, gor likadant. Jag kan bara inte doda en spindel bara for att den rakar vara i mitt hus. Jag har en speciell burk som jag tar fram nar jag maste assistera en insekt utomhus. Men jag maste erkanna att jag har dodat nagra myggor i sommar men ibland forsoker jag fa ut dom, da jag kan tycka att det ar jobbigt att doda dom ocksa.

  2013-08-13 | 00:06:09
  Bloggadress: http://www.fargosisters.com/serendipity
 • Matilda säger:

  Jag gör ungefär som laks. Dödar om de bits, annars inte. Spindlar brukar jag inte ens bry mig om, de är ju nyttodjur som äter ohyra :) Hjälpte till och med bananflugor upp ur mitt vinglas härom dagen vilket många kan tycka är stört..

  2013-08-13 | 13:48:14
  Bloggadress: http://higgsr.tumblr.com
 • Idun säger:

  Tycker det är obehagligt med människor som typ går ur sin väg bara för att klampa ihjäl en spindel eller gräshoppa. Varför vill de göra det?!
  Själv dödar jag inte insekter medvetet, dock händer det ju såklart av misstag pga pyttesmå (till och med stora insekter är ju ap-små lix) samt om de bokstavligen försöker äta upp mig.
  ps. titta på det här söta grynet hur kan någon vilja döda spindlar: http://24.media.tumblr.com/e177e68cf8742d5f3fa6b315a0a094c1/tumblr_mqaonw7sQu1r4nd19o1_500.jpg

  Svar: Sjukt söt :D
  Mican

  2013-08-17 | 14:55:37
  Bloggadress: http://skuggornasdotter.wordpress.com/

Kommentera inlägget här: