moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Tänk om du skulle få böter när du gav pengar till någon i nöd?

Kategori: Rasism och fascism

Professor Bo Rothstein tycker att det ska vara straffbart ge pengar till tiggare. Så svamlar han massor kring det. Han skriver två saker jag kan hålla med om. 

1. Att förbjuda tiggeri vore inhumant
2. Tiggeriet (fattigdom) är ett strukturellt problem
 
Sen går det utför. Han jämför att skänka pengar till tiggare med att köpa sex. Säger att givandet av pengar är en hemsk sak att göra och att det gör mottagarnas situation ännu mer utsatt. Hävdar att om vi slutade skänka pengar så skulle det hux flux uppstå mer strukturella, långsiktiga lösningar. Haha, säger jag bara.
 
Nej, fattigdomen upphör inte för att privatpersoner slutar ge enskilda fattiga pengar. Jag håller med om att det är skevt att leva i ett välgörenhetssamhälle där fattiga är lämnade åt de rikas vilja eller ovilja att ge, och tycker det är extremt viktigt för att jobba för mer strukturella lösningar. Men under tiden det är så skevt så är det verkligen INTE skadligt att ge pengar till någon som tigger. Snarare kan du hjälpa den personen litet i en jävligt svår situation. Det kommer troligtvis inte att lösa alla hens problem men är bättre än ingenting. 
 
Så trött på detta. Trött på att människors ovilja att se fattigdomen för vad den är (genom att möta människor som tigger for example) och irriterad på att det alltid måste gömmas undan. Bättre att det syns så att vi är medvetna om att systemet är skevt, för först då kommer folk att jobba för att förändra det. 

Kommentarer

  • Ella säger:

    DN fortsätter på sitt nyfunna rasistspår genom att låta denna idiot fylla en hel sida Debatt i tidningen

    Svar: Mm verkligen
    Mican

    2013-12-29 | 10:21:29

Kommentera inlägget här: