moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Lite smygrasism tack!

Kategori: Rasism och fascism

 
 
Har inga kommentarer egentligen. Bara så sjuuuukt rasistiskt skrivet av kursansvarige. Usch! Kan ju ha vart nåt konstigt skämt men inte okej på arbetstid och allt, och dessutom råka skicka det fel. Nej fyfan. 

Kommentarer

 • Laks - den djurrättande feministen säger:

  FY FAAN.

  2013-02-24 | 10:31:16
  Bloggadress: http://laks.webblogg.se
 • Ligneto säger:

  Jag uppfattar det han säger som "han verkar inte särskilt insatt i hur det fungerar här och behöver mycket hjälp från vår sida så jag skulle behöva assistans".

  Om han hade sagt det skulle det ju inte varit något problem. Nu uttryckte han sig dock plumpt.

  Det jag tycker är lite konstigt är att "korvbilden" är ett problem. Antingen ska man väl se saker i sitt sammanhang eller så ska man det inte? eller?

  Hur kan man argumentera för att en bild på en kvinna som käkar korv är "fel" för att det i sammanhanget "betyder något annat" men att han här säger något som OCKSÅ betyder något annat spelar ingen roll :p ?
  (Nu menar jag inte att du personligen har argumenterat för det. Jag har inte orkat kolla. Utan mer allmän fråga).

  http://www.onewaycommunication.co/?p=27051

  Svar: Fast det handlar ju om att se saker i sitt sammanhang, för att göra det som blir bäst för människor. Tänker jag. (Bäst för människor = mehmed slipper den där smygkommentarer - inga såna kommentarer skickas öht för det spär på rasism. Samt bäst för människor = sexistiska bilder minskar drastiskt så att vi kan komma ifrån sexistiska fördomar och fixa jämställdheten typ).
  Dessutom tycker inte jag att kärnan i "hjälp mohammed som kommer från mecka här nu" är en oskyldig fråga om hjälp, utan snarare ett uttryck av fördomar. Det är liksom en helt annan grej.
  Mican

  2013-02-24 | 11:42:57
 • Kakan | Krumelur-MurmelDjur säger:

  Oj vad längesen det var som jag var in här nu, mycket som pågår! Hoppas jag kan komma in oftare nu! :))

  Svar: Det hoppas jag med!
  Mican

  2013-02-24 | 13:20:36
  Bloggadress: http://minaallajag.wordpress.com
 • Idun Skuggbarn säger:

  Ursäkta Ligneto men vad fan menar du me "han är inte insatt i hur det fungerar HÄR". Vad är det som säger att han inte är från Sverige och har använt en dator hela livet? Även om den där Hellborg hade utrryckt sig som du förslog hade det fortfarande varit rasism. Vems HÄR? Sverige är väll lika mycket Mehrans här? (Dessutom Ps. jag behövde också hjälp att registrera mig på samma högskola så eh, det är nog snarare deras piss-system som inte fattar hur saker och ting fungerar).

  2013-02-24 | 13:30:16
  Bloggadress: http://skuggornasdotter.wordpress.com/
 • Lisa - MondoCane säger:

  Flämt! Jag blir alldeles chockad. Hur fan tänker folk egentligen?

  2013-02-24 | 13:52:15
  Bloggadress: http://mondokanel.wordpress.com
 • Lisa - MondoCane säger:

  För övrigt är Idrottsjuridik I ett juridiskt program som läses på svenska, så hur stor är chansen att "Mohammed" precis kommit ifrån Mecka? Klart han kan kunna svenska iallafall, men jag tror att vi alla kan se att det inte handlar om en vänlig felsägelse / välment missförstånd. Speciellt som Hans-Erik dessutom sagt var menat som ett skämt. Så jag tror att det är en diskussion som vi knappast ens behöver lägga energi på att fundera över.

  2013-02-24 | 14:03:38
  Bloggadress: http://mondokanel.wordpress.com
 • Ligneto säger:

  Idun... jag tror du behöver ta dig ett "chill pill". Det blir inte alltid så genomtänkta kommentarer om man inte kan hålla styr på sina känslor.

  Med "här" menar jag såklart universitetet (derp).

  2013-02-24 | 14:47:05
 • Lisa - MondoCane säger:

  Ligneto - fast om du menar specifikt högskolan får du allt ta och skriva det. "Här" betyder inte Högskolan Dalarna för de allra flesta, utan jag tror nog att de flesta drar samma slutsats som Idun.

  Sen kan du lägga ner din förminskning och elakhet. Men det är ju som sagt lätt att vara dryg, elak och jobbig på nätet när man är anonym.

  2013-02-24 | 15:00:53
  Bloggadress: http://mondokanel.wordpress.com
 • Ligneto säger:

  "Ursäkta Ligneto men vad fan menar du me "han är inte insatt i hur det fungerar HÄR". Vad är det som säger att han inte är från Sverige och har använt en dator hela livet? "

  Så som man behandlar andra blir man själv behandlad.

  Att ni väljer att endast fokusera på denna killens hudfärg när ni läser vad jag skriver handlar nog mer om er än om mig.

  2013-02-24 | 15:36:42
 • Ligneto säger:

  "Ligneto - fast om du menar specifikt högskolan får du allt ta och skriva det. "Här" betyder inte Högskolan Dalarna för de allra flesta, utan jag tror nog att de flesta drar samma slutsats som Idun. "

  "han verkar inte särskilt insatt i hur det fungerar här och behöver mycket hjälp från vår sida så jag skulle behöva assistans". - Menar ni då på allvar att jag menade att universitetspersonalen skulle hjälpa honom med att handla mjölk och liknande eller vad snackar ni om? Ganska uppenbart att det handlar om universitetet och inte hur det fungerar i landet.

  2013-02-24 | 15:43:10
 • Lisa - MondoCane säger:

  Ingen aning om vad du snackar om. Hela din kommentar är all over the place.

  2013-02-24 | 16:01:57
  Bloggadress: http://mondokanel.wordpress.com
 • Ligneto säger:

  Misstänkte att detta handlade om bristande läsförståelse...

  2013-02-24 | 16:04:33
 • Lisa - MondoCane säger:

  Knappast. Du är otydlig, alternativt gör du dig medvetet dum. Sluta med detta, och lägg ned förminskningen. Herregud.

  2013-02-24 | 16:12:56
  Bloggadress: http://mondokanel.wordpress.com
 • Ligneto säger:

  Ja "Herregud" är helt korrekt. Herregud att du inte märker att jag följer det tonläge som du för (och även Idun).

  Att du inte kan koppla ihop en universitetslärare/kursansvarig och ordet "här" till att det handlar om universitetet är att vara medvetet dum. (hoppas jag iaf).

  Att koppla ihop text till den kontext där texten är skriven kallas för läsförståelse och således är det inte "förminskning" utan snarare ett konstaterande. Jag kunde avhållit mig från att säga det på ett så obarmhärtigt sätt men som sagt följer jag det tonläge som du lägger.

  Men om du nu vill påvisa att "här" likaväl kan betyda "Sverige" i den kontext där jag skrev det får du väl ge det ett försök. Glhf! Ska bli kul att se dig försöka förklara att jag menar att en universitetsrepresentant ska ge assistans åt en "invandrare" på NÅGOT ANNAT STÄLLE än universitetet. Shit alltså.

  2013-02-24 | 16:55:49
 • Lisa - MondoCane säger:

  "Idun... jag tror du behöver ta dig ett "chill pill". Det blir inte alltid så genomtänkta kommentarer om man inte kan hålla styr på sina känslor.

  Med "här" menar jag såklart universitetet (derp)."

  Du tycker alltså inte att detta var lite förminskande?

  Jag har för övrigt inte sagt att du snackat om att personalen skall ge hjälp till "Mohammed" någon annanstans än på universitetet, utan att "Mohammed" inte förstår hur det fungerar i Sverige när man registrerar plats. Det har inget att göra med att köpa mjölk, men desto mer med att göra att "Mohammed" inte förstår hur man registrerar en högskoleplats "här". Shit, alltså, att du inte fattar skillnaden. (derp)

  Sedan tror jag att hela diskussionen är ganska onödig, som sagt, eftersom Hans-Erik sagt att han menade det på skämt och inte alls hjälpsamt. Att han uttryckte det plumpt är det absolut minsta man kan säga. Det finns ingen anledning att tro att "Mohammed" precis kommit ifrån Mecka då han, som sagt, blivit antagen till en kurs i juridik som dessutom är på svenska.

  2013-02-24 | 17:19:17
  Bloggadress: http://mondokanel.wordpress.com
 • Ligneto säger:

  "Jag har för övrigt inte sagt att du snackat om att personalen skall ge hjälp till "Mohammed" någon annanstans än på universitetet/.../".

  Ja men va fint! Så du menar att du INTE fortsatte på Iduns spår? Du kan ju gå tillbaka i kommentarerna och kika! Så jävla låg nivå du har - jag blir fan helt matt.

  "Ligneto - fast om du menar specifikt högskolan får du allt ta och skriva det. "Här" betyder inte Högskolan Dalarna för de allra flesta, utan jag tror nog att de flesta drar SAMMA SLUTSATS SOM IDUN." - Lägg av med fjanterierna och argumentera seriöst så kommer du se att jag kommer bemöta dig seriöst istället som det troll jag just nu uppfattar att du är.

  2013-02-24 | 17:24:08
 • Ligneto säger:

  Okej... jag ser att jag fick min kommentar borttagen.

  Var det för att jag visade att hon ljög? var det för att jag berättade att jag uppfattade henne som ett troll? Var det för att jag blev matt av att hon ljuger för att framställa sig i bra dager?

  Förklara gärna!

  Svar: Närå inte tagit bort nån kommentar. Tar bara bort kommentarer som är överdrivet hatiska. Helt okej att kalla nån dum i huvet asså, om en kan argumentera för det.
  Mican

  2013-02-24 | 18:33:14
 • Ligneto säger:

  hm... internet verka fuckka upp sig... nu är min kommentar tillbaka... never mind then ^^

  2013-02-24 | 18:34:06
 • Idun Skuggbarn säger:

  Men herre. Här har stans liv brutit ut ser jag. Ligneto, anledningen att jag tolkade ditt "här" som "detta land" är för att Hellborg där uppe skrev "han kommer nog direkt från Mecka". Jag trodde alltså du menade "han vet inte hur det fungerar här" som ett "han vet bara hur det fungerar i Mecka". Ursäktar missförståndet.
  I övrigt tror jag inte alls Hellborg försöker vara hjälpsam, han har snarare en "höhö, kolla på invandraren som inte hajjar" ton i sitt mejl.

  2013-02-24 | 19:30:58
  Bloggadress: http://skuggornasdotter.wordpress.com/
 • Lisa - MondoCane säger:

  Uhm, nej, Idun säger inte att universitetet skall hjälpa "Mohammed" att t.ex. köpa mjölk i Sverige. Hon skrev att hon tolkade din kommentar att mena att "Mohammed" kanske inte förstår hur saker och ting fungerar "här" (alltså i Sverige), och att det är därför han inte kan ansöka om högskoleplatsen. Och jag håller med. Jag tror att det var precis så som e-mailet var menat - därav referensen till Mecka.

  2013-02-24 | 19:31:10
  Bloggadress: http://mondokanel.wordpress.com
 • Ligneto säger:

  Ingen fara Idun. Om det är något du tycker värkar konstigt i framtiden kan du fråga "hur menar du nu?" utan att implikera att jag är rasist och helst utan svordomar :) Ber om ursäkt för min hårda ton tillbaka.

  2013-02-24 | 19:39:47
 • Ligneto säger:

  Lisa: Ja, jag har förstått att du uppfattar det han säger som en referens till Mohammeds ursprung (vilket det också är). Skillnaden mellan vår syn på saken är att jag tror att det var menat som i ursprungsmeningen som jag skrev här (här på bloggen ;) ) som misstolkades. Jag tror han menade det som att personen var i behov av assistans och han uttryckte det fruktansvärt obegåvat.

  2013-02-24 | 19:45:02
 • Ligneto säger:

  Åh fan... Han hette inte Mohammed... Då blir det lite tydligare att det är rasistiskt... :p

  Då förstår jag alla citationstecken som ni satte runt hans namn... Jag bara "va fan håller dom på med" xD

  2013-02-24 | 20:00:04
 • Lisa - MondoCane säger:

  Varför skulle "Mohammed" vara i behov av mer assistans än någon annan? Pga sitt namn (som f.ö. inte är Mohammed)? Tydligen är ju sidan svår att förstå, men nog vet väl Hans-Erik att "Mohammed" talar utmärkt svenska och är väl etablerad i Sverige om han är kvalificerad att bli antagen till en juridisk utbildning på högskolenivå? Givetvis ber han att Anneli skall hjälpa "Mohammed", jag tror inte att någon anser att han vidarebefodrar e-posten enbart för att håna "Mohammed".

  2013-02-24 | 20:04:23
  Bloggadress: http://mondokanel.wordpress.com
 • Ligneto säger:

  Var har jag skrivit att han behöver MER assistans? Sidan är ju svår...

  Sen det där med namnet.. Det tänkte jag inte ens på... Upptäckte det alldeles nyss...

  Min poäng är iaf att hade vem som helst dragit iväg ett mail om att man behövde hjälp att registrera sig så skulle Hans-Erik säkerligen skickat iväg ett mail till samma person som han hade tänkt sig men inte uttryckt sig lika plumpt. För kärnan i det han skriver är ju fortfarande "denna personen behöver assistans". Återigen - på ett jävligt obegåvat sätt.

  2013-02-24 | 20:10:15
 • Lisa - MondoCane säger:

  Jag förstår inte din poäng.

  2013-02-24 | 21:40:07
  Bloggadress: http://mondokanel.wordpress.com
 • Ligneto säger:

  Vad är det som är otydligt?

  Det var inte min poäng i mitt absolut första inlägg men nu var det det eftersom jag fick uppfattningen att ni tolkade mig som rasist... Då skriver jag att jag tycker att det han gjorde var obegåvat för att ni ska förstå att jag inte har för avsikt att hålla honom och hans uttalanden om ryggen.

  2013-02-24 | 22:20:28

Kommentera inlägget här: