moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Gästblogg om hemlöshet

Kategori: Rasism och fascism

Elin kämpar för nåt helt annat än jag gör. Nåt jävligt viktigt ändå. Så här hör ni:

Jag vill prata med er om att engagera sig för andra människor, om att kämpa för att förändra diskriminerande strukturer i vårt samhälle. Det kan ibland verka svårt, trots att man så gärna vill, men jag vill med detta gästinlägg ge ett exempel på hur du kan göra en skillnad för människor. I detta fall människor som lever i hemlöshet. Vilket för övrigt är absurt många, till och med i Sverige. Enligt Socialstyrelsens siffror år 2011 fanns 34 039 människor som levde i hemlöshet i Sverige, och då är det människor som man inte har lyckats ta med i statistiken, såsom papperslösa. 

Människor är så mycket mer än de fack som de placeras in i. Exempelvis är ”hemlös”, ingenting man ÄR. Det är en situation man lever i, en situation som vem som helst kan hamna i; och framför allt: i grund och ett samhällsproblem som bör ses över och motverkas.

Nu till hur DU kan göra skillnad:

Idag har vi ett soppkök, som vi brukar ha en gång i månaden, i Björns trädgård, Medborgarplatsen, mellan klockan 12-18. Kom gärna förbi. Kanske träffar du en vän för livet.

Kan du inte komma förbi imorgon kan du ändå hjälpa till att visa att du inte accepterar att så pass många människor lever i hemlöshet i Sverige år 2013, på bara några minuter, genom att ta del av en kampanj Soppkök Stockholm driver just nu. Där kan du bland annat dela bilder på mattallrikar för att uppmärksamma om det växande problemet med hemlöshet, och maila din närmaste politiker och fråga vad som görs för att motverka hemlösheten och uppmana denna att se över problemet mer. Du kan läsa mer om kampanjen på: http://www.soppkökstockholm.se

Jag hoppas att vi ses idag och att du hjälper till att försöka motverka hemlösheten. Ju fler vi är, desto större chans har vi att göra skillnad!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: