moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Svar på frågestund - fjärde gången

Kategori: Sån är jag

Dina bästa tips för en bättre självkänsla!
- umgås med människor som inser hur grym du e och visar det
- fler finns i ett tidigare inlägg, här

Hur brukar de negativa bemötanden som du får (på på grund av dina åsikter), se ut?
Hånande, lilla-gummande, folk vägrar att lyssna och TA IN. Men oftast får jag positiva reaktioner, eller åtminstone inte tydligt negativa. Folk lyssnar men fattar inte grejen liksom.

Om du fick ändra en sak i världen vad skulle det vara då?
Fan va svårt. Men asså kan bli så jävla flummigt svar ingen ondska, inga krig och blablabla, får väl försöka va lite mer specifik. Jag skulle önska världen va mycket mer socialistisk, att pengar inte sågs som värdefullt på det sätt det gör idag. Och skulle gärna få bort snygghetsen fan va mycket jag vill asså!

Hur kommer man över utseendesfåfänga?
Tänker, självrannsakar, läser förebildsbloggar, tänker lite mer, utmanar sig själv i små steg. Våga testa att gå osminkad. Testa att låta benen vara håriga några veckor. Men framförallt - hitta människor som stöttar dej i det du gör, för kan va jävligt tungt att göra själv - se till att få pepp från andra. Om du inte känner några IRL, sök uppmärksamhet på bloggar genom att kommentera etc. Det kan va skönt att få bekräftelse från andra att det en gör är viktigt och modigt. 

Vad tycker dina föräldrar om genus/feminism?
Dom är inte särskilt insatta/intresserade som jag förstått det - men dom stöttar mej i mitt engagemang. Mamma brinner för andra frågor och pappa, tja, en vet inte riktigt vart en har honom. Men har precis gett farsan en lättläst genusbok (intro typ) som han håller på att läsa nu, får välan se vart det leder :)

Har du några kärnfrågor som du verkligen tycker borde diskuteras mer än andra?
Javisst, genus, självkänsla & skönhetsideal är väl mina darlings. 

Vad gillar jag med Lady Dahmer? Vad gillar jag inte med henne?
Hon är ju råball. Normbrytande, skriver om genus & skönhetsideal på ett sätt så alla kan förstå och bli medvetna. Modig. Gapig på ett underbart sätt. Av det jag fått se gillar jag henne skarpt. Är väl någon enstaka gång när jag kommenterat något jag tycker hon gjort fel som jag tycker att hon svarat på ett ganska dumt sätt.

Kommentarer

 • esterii säger:

  Hej hopp, första gången jag kikar in och ser likheter till utseendet med min blogg,, fast du verkar ha kommit lite längre:) Kan inte ens ändra headern. Kikar in igen:)

  Svar: Haha ja dom va rätt lika! Är ju mallen
  Mican

  2013-03-26 | 17:35:55
  Bloggadress: http://www.esterii.blogg.se
 • Linnéa säger:

  Hej!
  Jag har kommit över den här hemska facebooksidan där de inte fattar vad feminism är och langar omogna kommentarer om att feminister inte bryr sig om män och att feminister är feta och fula och inte får ligga osv:

  http://www.facebook.com/AgainstFeminism?fref=ts

  I deras beskrivning står det att de vill ha jämlikheten mellan könen men är inte det vad feminismen står för? Att allt ska vara lika för könen liksom.

  Blir så ledsen :(

  On another note så har jag prövat att växa ut håret på benen för jag kom på i samband med bla. din och LDs bloggar att jag fan ALDRIG har haft ordentligt med hår på benen. Och det är jävligt skevt att jag från 15 års ålder har rakat av det som är en naturlig del av mig själv! Min pojkvän tvingar mig nu att fortsätta låta det växa för att rakningsidealen är så skeva haha.

  Svar: Usch vill inte kolla på sånt skit!
  Viss ere spännande? :)
  Mican

  2013-03-26 | 19:59:23

Kommentera inlägget här: