moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Jättebra jätteattack

Kategori: Sån är jag

Har börjat kolla på en ny anime med brorsan nu, som är pretty amazing ur genussynpunkt än så länge.  Shingeki no Kyojin (Attack on Titan) som handlar om att jättar har tagit över mänskligheten och allt folk måste bo inom en enorm mur. Men så tar sig jättarna in och ett gäng coola people (typ lika många tjejer som killar) försöker göra motstånd. 

Superkul att den starkaste jätte-fightern får vara en tjej, och att det är så jämnt fördelat i övrigt. Vissa karaktärer, då både tjejer och killar, är känsliga och vissa är mer stoneface typ. Asbra! ska kolla på ett avsnitt nu :)
 

Kommentarer

 • jo säger:

  Glad att du bloggar om denna serien. Den är hemskt våldsam men fascinerande. Jag har följer mangan och var mycket positivt överraskad över hanteringen av de kvinnliga karaktärerna. Det är en shounen manga tecknad av en man men han behandlar verkligen de kvinnliga precis som de manliga karaktärerna som individer ej objekt. Så jävla skönt att se.

  Svar: Ja I love it! Den är fett läskig men så bra :)
  Mican

  2013-05-19 | 17:54:49
 • jo säger:

  Ps. Vem har gjort fan bilden? Om det är en japan, brukar de inte gilla att man lägger upp deras teckningar på andra sidor, och de flesta oberoende av nationalitet vill gärna ha credit för att de är de som tecknat en bild.

  2013-05-19 | 17:59:37
 • Förbipasserande säger:

  @jo: Med tanke på att originalartisten knappast äger serien, så skulle det låta ganska konstigt om de började att klaga om copyright eller whatever, när de själva tekniskt sett bryter mot den.

  Det är knappast troligt att en japan ens kommer att märka en liten svensk blogg som denna, men om något så borde artisten ta det som en komplimang att folk gillar deras bilder tillräckligt för att använda dem, så länge de inte försöker hävda att de var de själva som gjorde bilden.

  2013-05-19 | 18:39:33
 • jo säger:

  Nej, fan bilder osv bryter inte nödvändigtvis mot copyright. Däremot är japanska tecknare av en mängd olika anledningar inte förtjusta i att deras bilder sprids till sidor de inte har kontroll över.

  Jag vill bara informera bloggägaren att det är trevligt och hövligt med källor, hon kanske inte har tänkt på det och trott att bilden var officiell.

  Svar: Tack för tipset! Googlade bara och tänkte inte riktigt på att det kunde varit någon som ritat. Nästa gång ska jag kolla efter det :)
  Mican

  2013-05-19 | 19:47:51

Kommentera inlägget här: