moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Det är mer synd om blonda små flickor

Kategori: Rasism och fascism

Ni måste läsa den här texten om strukturell rasism och den blonda lilla flickan som hittades i Grekland. Utdrag:

En blond och blåögd liten flicka blev i förra veckan huvudperson i Europas alla medier. Hon hittades i ett romskt läger i Grekland, där hon levde med ett romskt par. Allt annat som sas om hennes öde var spekulation. Men bara det att en blond flicka hade levt som fattig rom, bland fattiga romer räckte till en gigantisk nyhet, oavbrutet rapporterad i SVT och alla andra stora svenska medier.

Nyheten blev så stor för att den ansågs strida mot naturens ordning. Den outtalade grunden för rapporteringen är att det är självklart att en blond och blåögd liten flicka ska växa upp i skinande trygghet och välbestånd. Det är så vår verklighetsuppfattning ser ut och av den följer också att det är naturligt att mörka barn växer upp i fattigdom och lidande. Om flickan hade liknat dem hon levde med skulle vi aldrig ha fått höra talas om henne. Det liv som i och med hennes blonda blåögdhet framställs som så hjärtskärande skulle då ha betraktats som fullt normalt.

Kommentarer

 • Aida säger:

  jag har funderat lite på det där också. Jag kom fram till att eftersom flickan ej var registrerad hos denna "nya" familj betyder det att ett brott redan har begåtts? I sådana fall borde det utredas i vilket fall som. Samma hade gällt ifall ett mörkhyat barn oregistrerat bott med en ljushyad familj.

  Dessutom kan vi aldrig veta ifall paret har betalat för flickan eller inte.

  Svar: Hade det varit ett mörkhyat barn hade det aldrig blivit uppståndelse kring det hela. För så är det, vi bryr oss mest om dom ljusa.
  Mican

  2013-10-31 | 10:45:34
  Bloggadress: http://www.aidalazarian.blogg.se
 • Aida säger:

  Ja det håller jag med om att så kan det säkert vara, och är, och det är sjukt. Men oavsett om det blir uppståndelse eller inte är det i vilket fall som ett scenario som SKA utredas (att ett barn bor "olagligt" i en familj). Sen är det väl ett problem att vissa människor blir tagna för brottslingar p.g.a. ursprung, men det känner jag är lite en annan sak.

  Svar: Jamen visst.
  Mican

  2013-10-31 | 14:12:15
  Bloggadress: http://www.aidalazarian.blogg.se
 • Idun säger:

  Det SKA inte alls utredas, detta är ganska vanligt bland rromer (att barn växer upp i andra familjer än med sina biologiska föräldrar). Hela världen fungerar inte på exakt samma sätt som precis här, Sasha har för fan bekräftat att hon frivilligt låtit Maria leva med denna familj, vad uppstoppade svenskar måste fatta är att detta inte ens behöver te sig särskilt konstigt ens för Maria själv, familjedynamik är inte universiell, den fungerar olika för olika kulturer.
  + Att det inte finns någon officiell adoptering av Maria kan ju bero på att de involverade är just rromer = de har med säkert inga identiteshandlingar, legitimation eller finns med i någon myndighets register överhuvudtaget.
  Det är fan skamligt att Maria (och alla hennes syskon btw) har blivit satta på barnhem för att bli bortadopterade till människor med identiteshandlingar (= icke-rromer).
  De Europeiska regeringarna vill inte att rromer ska finnas, de vill inte att Romani Chib ska talas eller att rromsk kultur ska existera överhuvudtaget. (i Bulgarien går folk lix seriöst i demonstartionståg och skriker 'Koncentrationsläger åt rromerna'). Det skulle göra dem så satans nöjda att kunna adoptera bort rromska barn till någon all-white kristen familj i typ Danmark. Usch, hatar fan hela den här historien.

  Svar: Tack för tankeställaren! Måste inte utredas alltid, fjantigt med så starkt biologiskt fokus.
  Mican

  2013-11-03 | 18:29:44
  Bloggadress: http://skuggornasdotter.wordpress.com/
 • Idun säger:

  det händer förövrigt då och då att blonda eller ljuslätta barn kidnappas från rromska familjer btw. Var ju en grupp nynazister som försökte kidnappa en blond rrom ~10 år eller så i Serbien för inte allt för länge sedan. Och en 15 årig rromsk tjej försvann i Frankrike förra månaden. Funderar på varför just detta fick så stort genomslag, råkade det stå en journalist i närheten just den dagen heller? Hur som kom jag tillbaka för en update pga kollade just nogrannare: det var inte "koncentrationsläger åt rromerna" de skrek utan bokstavligen "skicka Zigenarna till gaskammarna".

  2013-11-03 | 18:37:05
  Bloggadress: http://skuggornasdotter.wordpress.com/
 • Idun säger:

  Förlåt att alla kommentarer jag lämnar på din blogg är aslånga och skitsura btw, ska försöka behärska mig elr typ skriva egna blogginlägg sry.

  Svar: NEJ SLUTA INTE! Det är skitbra med kommentarer i affekt :D (sålänge det inte är personangrepp eller värsta grova härskarteknikerna men det är det ju inte från dig)
  Mican

  2013-11-03 | 23:53:08
  Bloggadress: http://skuggornasdotter.wordpress.com/

Kommentera inlägget här: