moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Avskaffa den jävla yttrandefriheten

Kategori: Rasism och fascism

Såg nyss ett inslag om nazisters demonstrerande på TV. Och återigen kom argumentet upp "Eftersom vi har yttrandefrihet måste dom också få uttrycka sig".
 
Och jag känner ba: AVSKAFFA DENNA JÄVLA YTTRANDEFRIHET.
 
Nä okej asså yttrandefrihet är skitbra, det är ju folk i allmänhet som missuppfattat vad det innebär. Det innebär INTE att folk ska få föra fram människohatiska och skadliga värderingar med samhällets tillåtelse. Visste ni att Sverige fått kritik från FN för att nazister tillåts bredda sin plattform här?
 
Nej, nazister har ingen "rätt" att få föra ut sina äckliga åsikter. Och dom har verkligen inte rätt att slippa mötas med motstånd. Om inte samhället (polis och politiker) motar bort nassarna så blire ju liksom upp till privatpersoner. Inte konstigt eller fel att schyssta människor försöker hindra nassarnas framfart utan fett bra ju.
 
Hur tycker ni vi ska göra för att stoppa nazismen?

Kommentarer

 • pelle pettersson säger:

  i USA pågår protester mot ett lagförslag som begränsar yttrandefriheten,en ska inte få kränka andras religiösa tro,det hela är ganska luddigt och öppet för tolkningar.Hellre för mycket yttrandefrihet än för lite

  Svar: Nej, hellre för lite yttrandefrihet om alternativet är att nazister får sprida sin ideologi
  Mican

  2014-04-30 | 10:37:10
 • Torkel säger:

  Jag tror inte det går att tysta bort nazismen.

  Svar: Inte jag heller
  Mican

  2014-04-30 | 10:46:27
 • Flickvänsmaterialet - naturligt vacker + den om rödluvan säger:

  Vi får aldrig låta oss skrämmas till tystnad, vi måste överrösta dem jämt och alltid.

  Svar: JA!
  Mican

  2014-04-30 | 14:02:59
  Bloggadress: http://flickvansmaterialet.blogg.se
 • Torkel säger:

  Beroende på vilken nazistisk organisation det handlar om borde väl polisen kunna förbjuda dom att demonstrera på basis av kriminell verksamhet, SvP kanske det inte går för eftersom de paraderar som ett politiskt parti, men SMR däremot?

  Svar: Borde gå att förbjuda alla nazistiska organisationer, göra nazism olagligt att sprida.
  Mican

  2014-05-01 | 18:26:04
 • Torkel säger:

  Problemet med begränsad yttrandefrihet är ju också att då måste någon vara heligare än andra för att kunna sätta en juridisk gräns över vad som är ok att säga eller inte, och vart går egentligen den gränsen? De flesta borde kunna ställa upp på att nazisterna passerar den gränsen, men exakt var ska man sätta den gränsen? Vem har omdömet att bestämma en sådan gräns?

  Svar: Det finns ju gränser redan nu för vad som tillåts, dom måste bli lite hårdare ba
  Mican

  2014-05-01 | 18:30:49
 • Anja säger:

  Vaa? Är det här ett skämt? Ursäkta, men jag förstår inte alls hur du/ni tänker. Om vi ska ha yttrandefrihet, vilket är en självklarhet, så får den gälla alla. Vi kan inte bestämma vad folk ska tycka.
  Har du tänkt på att de flesta nationalsocialister tycker att många av dina åsikter är, ursäkta ordvalen, käpp rätt åt helvete. Alla tycker att deras egna åsikter är rätt annars hade de inte hållit dem.

  Vi kan inte bestämma vad folk har rätt att säga utifrån vad folk anser sig vara kränkta av eller inte. Vi skulle ha restriktioner upp över öronen!

  Det skulle vara uppskattat om du skriver mer om det här om du vill! Jag vill gärna förstå hur du tänker.

  Svar: Fast en åsikt är inte bara en åsikt. Vi pratar inte om att jag gillar rosa och nån annan gillar grönt. Vi pratar om människor som tycker att alla människor oberoende av etnicitet/läggning/etc har ett okränkbart värde (jag) vs folk som inte tycker det. Jag har rätt, även om dom inte tycker det. Annars kan en ju säga att en person som tycker att blåögda spädbarn borde mördas vid födseln, vs nån som tycker att så inte ska ske, har lika rätt. Det är ju helt enkelt inte sant.

  (Sen kan en ju förstås inte bestämma vad folk får tycka. Men huruvida de ska få uttrycka sina åsikter offentligt är en annan fråga).
  Mican

  2014-05-02 | 13:37:40
 • Victoria Utbult säger:

  Nej, jag tycker inte att man ska inskränka yttrandefriheten, den är så fruktansvärt viktig, dock tycker jag inte att public service borde ge utrymme åt åsikter diskriminerar eller är skadliga. Alla ska kunna säga vad de tycker, men det betyder inte att man behöver ge en plattform för varenda ignorant fanskap som öppnar munnen.
  Man måste också komma ihåg att för varje åsikt man uttrycker så måste man kunna ge uttryck för att någon kan tycka och får uttrycka det motsatta. D.v.s. man har all rätt i världen att vara ett rasistiskt äckel, men då måste man även vara beredd på att någon påpekar att de är det.

  Svar: Jamen verkligen, public service borde inte främja rasism o nazism
  Mican

  2014-05-11 | 17:30:12
  Bloggadress: http://vicachu.webblogg.se/

Kommentera inlägget här: