moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Du som tycker att tiggare är lite besvärliga är medskyldig till att dom misshandlas

Kategori: Rasism och fascism

Jaha, så ett gäng 14-åringar har attackerat några tiggare. Jag är bestört, men inte förvånad.
 
En kvinna misshandlades så svårt att hon behövde tas in på sjukhus. VAD ÄR DET FÖR SJUKA UNGDOMAR!!! Tänker du kanske men då vill jag skrika "strukturanalys tack!" i ditt öra.
 
 
 
Förhoppningsvis är detta en vidrig engångsföreteelse, men samtidigt: vad sänder vuxenvärlden ut för signaler just nu gällande människovärde? Vi har romregister, konstanta avhysningar och en ständigt pågående diskriminering i nyhetsflödet dagligen. Något bara den naive kan tro inte ska rinna ner till våra barn och påverka deras människosyn.
 
Du som säger att Sverige inte kan ta hand om alla som kommer hit, att tiggare ska försöka lösa sin situation i sitt eget land istället, att alla människor faktiskt väljer sin situation, att det är otrevligt att se dom sitta och tigga på stan - DU ÄR MEDSKYLDIG TILL ATT TIGGARE MISSHANDLAS.
 
Genom dina åsikter så accepterar du och sprider vidare en bild av att vissa människor är mer värda än andra. Sluta genast med det. 

Kommentarer

 • pelle pettersson säger:

  folk som tigger gör det för att de måste,och vi ska ta det som en påminnelse om världens orättvisor,och ge dem pengar(sedlar),Medmänsklighet,det kan alla. Grundproblemet är politiskt ,rasistiskt,m.m.och liksom svårare att göra något åt sådär på direkten

  Svar: Eller hur!
  Mican

  2014-04-03 | 13:38:43
 • Jitah säger:

  Sen är ju ett annat tragiskt problem människosynen många människor tyvärr har, många blundar och bryr sig nog inte ens i vad som händer med tiggarna, de berör ju inte "deras liv" på något sätt, ändå likt förbannad så sticker de i ögonen på dem att se dem. Av många saker jag verkligen inte begriper är den enorma avsaknaden av medmänsklighet i vårat samhälle, jag menar, fattas en gen eller vad är det frågan om?.. jag blir ledsen!

  Svar: JA! Jag fattar inte heller!
  Mican

  2014-04-04 | 09:43:04
 • When Darkness Falls säger:

  Helt enig och håller med Jitah i allt hen säger. Att folk önskar livet ur människor för att de inte "bidrar med något" utan kanske t o m "ligger samhället till last" gör mig också väldigt ledsen.

  Svar: Det är ju äcklig fascism.
  Mican

  2014-04-04 | 10:29:59
  Bloggadress: http://wdarknessfalls.wordpress.com/

Kommentera inlägget här: