moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Om du är emot invandring av ekonomiska skäl så måste du vara socialist också. Annars hycklar du.

Kategori: Rasism och fascism

Såhär resonerar många ”invandringskritiska” (läs: rasistiska). 

Jag vill förstås att alla människor oavsett ursprung ska må bra och få hjälp, men vi  har faktiskt inte råd att ta emot flyktingar! Om vi lägger pengarna på invandrare så kommer vi inte kunna ta hand om våra egna. Våra gamla tynar bort av vanvård och kan inte ens få mjölk i kaffet, barnens skolor blir allt sämre och människor som blir sjuka får inte tillräcklig hjälp!

Personer som resonerar på det här sättet har en bristfällig analys av verkligheten. Ja, det är ett faktum att många ”svenskar” (de menar här etniskt svenska) inte får tillräckligt med hjälp. Nej, detta beror inte på att vi lägger pengarna på invandring istället.

Vissa verkar tro att valet står mellan att ta hand om flyktingar eller pensionärer.  Detta påstående blir så himla knäppt eftersom det ställer två utsatta grupper emot varandra istället för att se roten till problemen – högerpolitik. Det är högerpolitik som ökar klassklyftor, som resulterar i att rika blir rika och fattiga fattigare, att det blir sämre kvalitet i vård och omsorg eftersom bolagen drivs i vinstsyften, som inte tar krafttag emot skatteparadisen osv osv.

Det är inte flyktingar som bajsar på pensionärer, det är högerpolitiken som bajsar på båda grupperna.

 

Absolut, om det vore så att vi har i Sverige levde i ett kommunistiskt samhälle med medborgarlön där ingen jävel kunde sitta på sin yacht stenrik och där det inte fanns triljarder kronor undangömda  och där alla levde på gränsen – då kunde jag köpa argumentet ”vi har inte råd”. Men asså ärligt talat, det ser inte ut så i Sverige.

Jag gissar på att 99 %  av de som är emot invandring av ”ekonomiska skäl” egentligen inte tycker att människor från andra länder är lika mycket värda, men gömmer sig bakom en låtsad vilja att skydda ”sina egna”. Sjukt äckligt dessutom, att resonera som att ”de egna” är mer värda

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: