moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Alla åsikter är inte lika mycket värda

Kategori: Rasism och fascism

Asså ååååååh detta ordbajseri om att alla har rätt till sin åsikt och ska få säga den ohämmat. Och att det inte går att säga att den ene har rätt och den andra fel för båda parter tycker ju att de själva har rätt. Att nazister måste få demonstrera för annars borde ju inte feminister få det heller, det ska vara lika för alla!
 
JA PRECIS DET SKA VARA LIKA FÖR ALLA DÄRFÖR KAN INTE NASSAR OCH ANNAT FOLK SOM FÖRESPRÅKAR OJÄMLIKHET BASERAT PÅ ETNICITET/LÄGGNING/KÖN/ETC FÅ SAMHÄLLETS TILLÅTELSE ATT SPRIDA SIN IDEOLOGI!!!
 
Suck...
 
Vid vissa meningskiljaktigheter (typ rasister vs antirasister) är det faktiskt så att den ena parten har rätt och den andra har fel, och att den ena partens åsikt är mer värd än den andra, och även måste försvaras på ett helt annat sätt. Sure thing om det handlar om favoritmat, där kan allas åsikter tillmätas samma värde men fan inte när det gäller så viktiga saker som människors liv. En människa som tycker att blåögda spädbarn borde mördas har inte en lika värdefull (och korrekt) åsikt som en som tycker att alla barn så få leva (även om hen själv i sitt vrickade tillstånd förstås tycker sig ha rätt).  Eller om jag ba "men jag tycker att 5+5 blir 11 och då kan det inte va fel för alla åsikter är lika värda!!!". Det funkar inte så.
 
Sätter vi dessutom en felaktig åsikt i ett större sammanhang så kan det bli ännu värre. För ni vet, åsikter existerar inte i ett vakuum. Det är inte som att folk kan gå ut på gatorna och ba "Heil Hitler!" eller "Håll Sverige svenskt!" och så surrar dessa små fluffiga åsiktsbubblor rakt upp i himlen och påverkar inte samhället alls. Nehe ni. Att nazister tillåts demonstrera på gator, skapa politiska partier och tala ut i media är ett steg mot ett nazistiskt samhälle. En normaliseringsprocess som kan utmynna i en ny förintelse. FATTAR NI!!!
 
Det handlar inte om nåt så banalt som att alla ska få säga det dom vill. Det handlar om att människor som nassarna vill förgöra måste skyddas, och därför kan inte nazister få komma till tals på samma villkor som typ centerpartister. Vi måste se till historien, fatta att även Hitler blev folkvald och att det var exakt samma process då som nu. Människor som normaliserade nazismen, underdrev dess skadlighet och tyckte att "det är väl inte så farligt det här?".
 
Nazism dödar. Varje gång en nazist får göra sin röst hörd i ett offentligt sammanhang så ökar risken för att människor (rasifierade, hbtq-personer, meningsmotsåndare m.fl) far illa. Om ni på riktigt tycker att människors rätt att öppet få förespråka vilka hemskheter som helst väger tyngre än att skydda redan utsatta grupper i samhället, så kan ni knulla er själva i röven med en högaffel. 

Kommentarer

 • pelle pettersson säger:

  det finns lagar, som förbjuder hets mot folkgrupp, och som kunde tillämpas mer systematiskt det finns även möjlighet att förbjuda kriminella organisationer.det är frågan om vad polis och politiker prioriterar. yttrandefriheten en av världens bästa uppfinningar

  Svar: Men eller hur!
  Mican

  2014-05-02 | 16:30:26
 • pelle pettersson säger:

  jag har högafflar att låna ut om nån behöver

  Svar: :D
  Mican

  2014-05-02 | 16:31:56
 • Anja säger:

  Men att säga att man tycker att blåögda barn borde mördas är inte samma sak som att utföra denna handling. Det förstnämnda borde vara accepterat medan det senare absolut är fel.

  Det är även få nationalsocialister som vill att folk systematiskt ska mördas, med undantag för folk som begått grova brott (vilket är förståeligt, våldtäkt mot barn är tex ett fruktansvärt brott) vilket jag förstått rätt många är för. De ser inte sin ideologi som något farligt utan som något bra som skulle skapa en bättre värld. På samma sätt som du tycker om dina åsikter! De flesta av oss har goda avsikter med det vi tycker.

  Problemet att vissa nationalsocialister brukar våld i samband med demonstrationer ligger inte i deras ideologi, då vänstern, ofta kallade deras motsats; brukar lika mycket våld, om inte mer.


  Svar: Fast att sprida en åsikt leder till att sannolikheten ökar att nån agerar på den åsikten. Om det sprids en uppfattning att romer är mindre värda kommer de utsättas för fler kränkningar. Jo, ideologin i grunden är problemet, även om dom inte fattar det själva. Det är ett problem att tycka att en viss etnicitet/kön/läggning är bättre än andra.
  Mican

  2014-05-02 | 18:27:47
 • Ekonomen säger:

  "What is this excessive need you have to make everybody agreee with you?"

  Det går undan på bloggen: för två veckor sedan skulle man acceptera helt befängda åsikter, nu ska åsikter visst förbjudas…

  Socialister då? Jag har ett par färgrika historier ur min egen familj om vilka fruktansvärda följder socialism kan få. Om vi nu ska bry oss om religiösa, liberaler, småföretagare och bönder eller annat löst folk som socialister historiskt gladeligen utsätter för förföljelse, svält eller dödsläger det vill säga...

  Nej, jag försöker inte lansera någon kålsupar-teori, jag försöker se den större bilden och vart ideologier leder.

  Och människors lika värde då? Denna svenska felöversättning av första artikeln i FNs deklaration om mänskliga rättigheter, gäller inte den? För om vissa människor ska helt förvägras yttrande- mötes- och föreningsfrihet är det ju svårt att hävda att dessa är lika mycket värda som alla andra. De är ju då inte ens värda sina mänskliga, medfödda och, enligt den samstämmiga kören, okränkbara rättigheter.

  Svar: Åsikter får gärna va befänga sålänge dom inte är skadliga. Ofarligt att tro på jultomten, livsfarligt tro det finns en överlägsen arisk ras.
  Om det fanns ett reellt hot för att socialister skulle börja förtrycka o skada människor så hade det vart relevant o jag hade kämpat mot det, men nu står nazisterna o fascisterna för det hotet. Som sagt, om en tycker det är okej att människor mördas pga herregud stackars nassar som måste få ha partier för att sprida sin mördarideologin, då är en fan äckligt osympatisk
  Mican

  2014-05-02 | 21:25:04
 • pelle pettersson säger:

  det löste sig på bästa sätt i jönköping,en massiv motreaktion från civilsamhället är mäktigare än förbud.

  Svar: Visst är det bra när civilpersoner tar kampen där lagen brister, men det är inte alltid tillräckligt
  Mican

  2014-05-03 | 06:44:20
 • Vanessa säger:

  Åh, kan du inte avsluta alla dina blogginlägg med den meningen? <3
  Fan vad rätt du har, och jag känner igen mig i din arga text. En vill bara ruska om alla som tjatar om den jävla yttrandefriheten (nej jag är inte mot yttrandefrihet såklart, om någon skulle fatta det så), och få dem att fatta att det som händer nu är farligt på riktigt. Det är nu vi måste ta ställning för eller emot, det är nu vi står vid ett stort jävla vägskäl där varenda steg spelar roll. Vi har inte råd att ignorera det och gå omkring lite planlöst och ropa yttrandefrihet så fort någon protesterar.

  Jag och tre vänner var vid Jimmie Åkessons tal i Ystad, med en banderoll som en tyst protest (F.ö. Ingen annan som protesterade, bara ett hav av applåderande människor. Obehagligt), och efteråt kom en SD-gubbe fram och sa med ett flin "visst är det bra att alla kan vara här och få ha sina åsikter!". Tjatet om yttrandefrihet är liksom deras främsta vapen nu, och alla går på det. Gah!

  Svar: UT MED DOM!
  Mican

  2014-05-03 | 09:52:22
  Bloggadress: http://flox.nu
 • Torkel säger:

  Fast jag är ändå lite skeptisk till ifall fler människor mördas för att vi låter idioter uttrycka sina åsikter? Dom som mördar människor har redan dom åsikterna oavsett, det är inte som att folk går förbi ett nazistiskt demonstrationståg och tänker "hmm, kanske skulle ta och mörda en blatte".

  Svar: Fast du måste ju sätta saker i ett sammanhang. Tänk på folkmordet i Rwanda. Utrotandet av tutsis inleddes med att det började uttryckas "hutuvänliga" åsikter bland människor och i radio. Detta skapade en bild av att hutus var mer värda och tutsis förrädare och farliga för landet. Utan denna verbala smutsmålning hade folk inte kommit på tanken att hugga ner sina grannar. Så jo, när nazister får spelrymme och folk börjar anamma det synsättet mer (vilket folk gör!) så resulterar det i att legitimera även ideologiskt våld
  Mican

  2014-05-03 | 11:25:18
 • Torkel säger:

  Fast hur många motröster fanns det då?

  Svar: Förstår ej hur det är relevant
  Mican

  2014-05-03 | 13:30:39
 • Torkel säger:

  Och det är fortfarande problemet att någon måste vara helig nog att sätta en tydlig gräns när det handlar om vilka åsikter man ska få yttra eller inte. Vad gäller hets som i uppmanande till brott kan det ju vara mycket tydligare, det kan jag vara med på att det kan vara lättare att förbjuda. Men jag funderar fortfarande, kan man inte på samma sätt säga att t.ex Black Metal-artisters möjlighet att uttrycka sig i intervjuer och uttala sig hatiskt om kristendomen både där och i sina låttexter leder till folkmord mot kristna?

  Svar: Finns inget reellt hot mot kristna. I de få länder där det finns tycker jag absolut att såna artister inte ska få sjunga negativt om kristna
  Mican

  2014-05-03 | 13:35:28
 • Anonym säger:

  Du har så rätt! Du uttrycker dig alltid så bra, och du kan svara väldigt bra också. Önskar att jag vågade stå mer för vad jag tycker och kunna argumentera för min sak. Vågar inte ens säga de jag tycker i en feministsik grupp.

  Det här är första gången jag känner mig RÄDD för att vara i Sverige. Att läsa om hur Nazister "tillåts" demonstrera och att de är nazister ute på gatorna i sthlm som går och mördar utländska osv. Jag är rädd. och en sa när jag berättade att ja inte vågade gå ut eftersom nazister går och letar efter mörkhyade och döda/misshandla som så fick jag "såklart du ska våga dig ut" man ba, dum eller. bara för att du är total svensk.

  Svar: Tack, det värmer att läsa din kommentar <3 Och du, det är okej att inte skrika högst på barrikaderna. Bara att du har en feministisk övertygelse är en vinst i sig.
  Ja asså jag är rädd och då kan jag ju ändå välja att vara i skottlinjen för nassarna eller inte (om jag inte öppet visar mig som feminist/antirasist så är jag vit och ej i skottlinjen) UUUUSCH kan inte ens föreställa mig hur det är för rasifierade som inte typ kan gömma sig i typ neutrala kläder

  Mican

  2014-05-03 | 19:21:36
 • Torkel säger:

  Det är relevant huruvida de tvångsmatades i radion och i skolor eller om det fanns ett motstånd mot dessa. Det var ju mycket för att Belgien tryckte på denna propaganda, och de hade ju totalkontroll över landet, Sverige har ingen kolonialmakt som styr över landet som försöker trigga rasistiska åsikter för att splittra folket, nazisterna är trots allt en kraftig minoritet, och deras våldshandlingar och vandalism ska naturligtvis tas itu med för vad det är.

  Svar: Jo fast även minoriteters åsikter påverkar ju allmänheten (även om det självklart spelar in hur mkt motstånd det möts med) och det är ju just därför jag tycker det är fel att snacka om hur vi måste värna om att alla ska få yttra sig no matter what. Nazism ska inte bara tas itu med för vad det är NU, utan en måste också se vad det kan bli i framtiden om vi inte motarbetar det på ett tidigt stadium
  Mican

  2014-05-04 | 10:10:11
 • Hmm säger:

  http://www.annatroberg.se/2014/05/01/demonstrationsratten-maste-galla-alla-aven-i-praktiken/

  Svar: I say - bullshit
  Mican

  2014-05-04 | 15:05:08
 • Ekonomen säger:

  Finns inget hot mot kristna? Nej, förutom dom tiotusentals som mördas och förföljs varje år...

  Svar: Men asså som jag sa, i länder där det finns ett stort hot mot kristna tycker jag absolut att partier som går ut på att kritisera kristendom inte ska tillåtas. Om du tror att det finns ett hot mot kristna här har du dock en sjukt skev världsbild
  Mican

  2014-05-04 | 15:24:17

Kommentera inlägget här: