moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Amen du har liten kuk!

Kategori: Whatever

Asså jag älskar när folk biter tillbaka, vägrar ta skit. Om det krävs är det för mig helt okej att va jävligt elak tillbaka, en behöver inte sitta som nåt helgon och tycka synd om förövaren.
 
Däremot tycker jag att vi alla borde passa oss för vilka ord vi kastar ur oss i syfte att håna. Inte med hänsyn till den vi åsyftar, absolut inte. Den skiten kan gott få våndas om hen förtjänar det. Men för att vissa fraser återskapar synsätt som vi inte vill ha i en modern värld. Inte så att vi aldrig ska säga det, men vi kanske borde tänka lite mer på innebörden av det.
 
Typ att säga att nån har liten kuk (inte som ett konstaterande utan som ett hån, när en inte ens sett kuken). Det blir asså ett annat ord för att va misslyckad. Detta spär alltså på vikten av att va manlig på rätt sätt, asså ha stor kuk, för att vara lyckad. För genom att va macho (stor kuk) så är en attraktiv på hetero-marknaden, och att ha förutsättningar för att få många brudar är ju status. (Om vi ska dra ut det till sin spets spär det också på synsättet att penetrerande sex är det enda riktiga sexet, för annars skulle ju inte kukstorleken va lika viktig.)
 
Jag som been there nyligen (som elev och lärarvikare) ser att det på högstadiet är extremt vanligt att killar är fixerade vid kukstorleken, och att det skapar massa ångest. När nån ska hånas är "Oskar har en aaasliten kuk" ett effektivt sätt. Som drabbar inte bara Oskar, utan alla med små kukar som hör på.
 
På samma sätt är det risky att håna en tjej (som förtjänar det) med typ: "du har pyttesmå bröst!". Att sikta mot den ömma tån är väl najs så länge det bara är den åsyftade som drabbas, men inte när det bidrar till att sprida vidare osunda värderingar. Att använda ord som småkukad/småbröstad/slampig/tjock osv blir inte bara ett hån mot en enskild person utan bidrar till att nedvärdera egenskaper/utseenden som inte borde nedvärderas. Fattar ni hur jag menar?
 
I vissa fall kan det dock vara klockrent att säga (allt är inte antingen svart eller vitt):
När vi var på en multinationell fotbollscup fick tjejerna i mitt lag mycket ragg från tyska killar. Tjejen historien handlar om hade fått lära sig en enda mening på tyska "du har en liten snopp". Hon och nåra andra stod och väntade på bussen, bredvid dom ett gäng tyska killar som ofc ska terrorisera dom verbalt. En av snubbarna tycker då det är lämpligt att (sexuellt trakassera) visa kuken för tjejerna. Varpå tjejen använder den enda fras hon kan på tyska, och snubben blir röd i fejjan och drar sig tillbaka.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: