moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Är det egentligen stor skillnad på bodybuilding och modell-svältande?

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Asså jag vet inte om det är det. Därav frågan. 
 
Vet inte riktigt hur bodybuilding går till, om det skadar kroppen eller inte. Om det är skadligt så ere ju illa. Men fortfarande inte lika illa som modellernas supersmalhet. Eftersom modellernas supersmalhet sprids som en löpeld genom klädkedjor, kändisar och media så skapar den ett svårt skönhetsideal. Bodybuilders bidrar ju inte till den hetsen, går snarare emot den.
 
Men låt oss säga så här: både bodybuilders och modell-svältisar trimmar ju kroppen för att visa upp den? Och det krävs mycket jobb för att få den rätta looken, I guess. Hur faaaan orkar dom? Liksom va skulle dom tänka om att njuta av maten?
 
Kan inte nån som är i branschen upplysa mej?
 
                                                  Same same but different?
 
OBS: Vill inte ha några kommentarer om vem som ser bäst ut av dom. Inlägget syftar inte på att äcklifiera nån av tjejerna, beauty comes in different shapes.

Kommentarer

 • ett ritstift i din rumpa säger:

  fast egentligen skapar ju nog bodybuildande också ett ideal, speciellt kanske bland killar (eller syftade du enbart på bodybuildande kvinnor?). få vill kanske se ut riktigt som en bodybuildare, men något ditåt, med mycket muskler och lagom mängd kroppsfett. åtminstone jag ser lite paralleller mellan det och mellan size- zero idealet, för fast många (väldigt många) vill bli smala vill de kanske inte hela vägen till anorektiskt smal.
  jag känner att det där blev lite flummigt...

  Svar: Ah jag tror jag förstår hur du menar! Nja syftade väl mest på kvinnor, eftersom det är så markant skillnad mellan dom idealen (modell killar får ju gärna va vältränade). Kanske är det så att det bidrar till att skapa ideal för snubbar.
  Mican

  2012-12-12 | 00:18:00
  Bloggadress: http://yllestrumpa.wordpress.com
 • Laks - den djurrättande feministen säger:

  Brukar inte body-buildare äta tillsatser av testosteron? Det är ju direkt farligt, speciellt för kvinnor. Folk som genom könskorrigering måste först få stopp-tabletter för sitt testosteron/östrogen för att sedan EFTER det tillsätta det könshormon som hör till personens riktiga kön (alltså inte det som hen föddes med biologisk). Att ha stora mängder av båda könshormonerna är verkligen inte bra... På det sättet skadar ju body building kroppen.

  Svar: Det låter ju inge bra! Undrar vad som är lockande med body-builderskap. Genuint intresserad, skulle vilja höra från nån som been there done that.
  Mican

  2012-12-12 | 12:08:46
  Bloggadress: http://laks.webblogg.se
 • Sara Brännholm säger:

  Många rapporter jag har läst, om just bodybuilders, handlar mycket om att kvinnor som bodybuildar sliter ut sina kroppar enormt, för det _är_ inte naturligt för en kropp att se ut sådär, det är till och med mer onaturligt än modellsmalheten. Tänk krigstid när folk svälter, vår kropp är byggd för att klara av svält-perioder, precis som djur också kan det (nu pratar jag givetvis ur en vetenskaplig aspekt, jag menar inte att svält-idealet på något sätt är accepterbart) men att bygga kroppen på detta sätt, är inte naturligt, vilket kräver överbelastning och för det mesta, preparat. De obduktioner som gjorts på kvinnliga bodybuilders har ofta vittnat om att en kvinna på runt 30, har ett inre som mer liknar en 80-årig kropp.....

  Svar: Ah det låter läskigt!
  Mican

  2012-12-21 | 17:03:39
  Bloggadress: http://schmenus.wordpress.com
 • Sara Brännholm säger:

  Det är skitläskigt, men som tur är, inte lika boostat inom normen. Vi reagerar fortfarande lite sådär, på bodybuilders.
  Personligen vill jag se att allt är okej, dvs, väljer någon att bygga upp sin kropp sådär (på naturlig väg, vill jag dock påpeka, jag är ganska grav drogmotståndare) men det är ändå tur att detta inte blivit någon form av "norm"...det räcker så gott med den skit vi REDAN har att tampas med. Jag gillar du hur beskriver att det finns ful-fobi. För det är verkligen huvudet på spiken. Det handlar verkligen om att folk har fobier för att vara fula..tragiskt

  Svar: Agree.
  Mican

  2012-12-21 | 17:15:05
  Bloggadress: http://schmenus.wordpress.com

Kommentera inlägget här: