moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Bara gubbar får nobelpriset

Kategori: Feminism och genus

Av 861 Nobelpris har bara 44 gått till kvinnor. Vem är chockad då? Inte jag iallafall. Hade vart kul om det var tvärtom nån gång...
 
Men dom finns, idioterna som hävdar att DET FINNS FAKTISKT EN ANLEDNING ATT MÄN FÅTT PRISET, DET ÄR INTE BARA FÖR ATT DOM HAR KUK.
 
Självklart fattar väl varenda kotte att männen inte är valda bara för att de är män, utan för att dom gjort nåt vettigt. Problemet är ju att kvinnors insatser tenderar att osynliggöras och värderas lägre - för att dom är kvinnor. För att kunna vända på trenden är det därför viktigt att analysera utifrån kön. Först när det har vart tjugo år av häflten hälften eller till och med majoritet kvinnor - då vågar jag lita på att bedömningen går efter prestation och inte har nåt med könstillhörighet att göra.
 
Tills det uppstått är det väl jättebra att framhålla kräva att lärosätena ska nominera lika många kvinnor som män. Annars tar förändringen för lång tid. 

Kommentarer

 • Laks - den djurrättande feministen säger:

  Jag tror det beror till stor del på att flickor också inte uppmuntras på samma sätt som pojkar att upptäcka och vara envisa. Vi ska bara var snälla och sitta i ett hörn och le.

  Svar: Mycket möjligt!
  Mican

  2012-12-12 | 12:01:09
  Bloggadress: http://laks.webblogg.se

Kommentera inlägget här: