moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

En gravid snubbe

Kategori: Feminism och genus

 
Om en har bytt kön från kvinna till man kan en på nåt sätt tydligen bli gravid (jag vet inte hur det går till men det funkar obviously). För att förhindra att detta sker står det nu i lagen att dom som vill genomgå såna könsbyten måste sterlisera sig.
 
Och jag blir så arg. Varför kan inte snubben få va gravid? Förutsatt att det liksom inte är nån fara för ungen men jag tror faktiskt inte det är där problemet ligger. Jag tror det ligger i människors sjuka verklighetsuppfattning att inget får förändras, att graviditet bara är för kvinnor. Det är fel för att "det bara är så" eller "det går emot naturen" eller nåt annat princip-äckligt argument. Usch.
 
Men varför kan inte snubbar få va gravida? Spelar la ingen roll kan jag tycka.

Kommentarer

 • Emelie säger:

  Men om man har bytt från kvinna till man har man väl fortfarande äggen och sådant kvar? :) Då går det ju att bli gravid....
  Jag tycker också att man ska få göra så, men jag antar att den som skrev lagen är mot homosexuella m.m....

  Svar: Ja ja men jag fattar inte exakt hur det går till bara men det spelar egentligen ingen roll, det är ju helt okej oavsett. Yes yes och dom som vill behålla lagen är också bakåtsträvare ofc
  Mican

  2012-12-09 | 11:36:50
  Bloggadress: http://emeelie.blo.gg
 • Natli säger:

  Det funkar om en hysterektomi (bortoperation av kvinnliga reproduktionsorgan, alltså livmoder/äggstockar) samt en könskorrigering (om personen vill föda själv) ej genomförts + om tillförandet av testosteron stoppats. Sen kan ju personen i fråga välja att frysa in sina ägg, genomföra hysterektomi + könskorrigering och sedan inplantera äggen i en surrogatmamma. Ska också vara okej :)

  Så länge barnet är önskat så! Och det är det garanterat i sådana här fall, eftersom det krävs lite mer arbete och ansträngning än hos ett heterosexuellt par :)

  Svar: Tack för upplysningen :D
  Mican

  2012-12-09 | 12:24:41
  Bloggadress: http://skrattmoes.blogg.se
 • ett ritstift i din rumpa säger:

  att köra bil och äta vakuumförpackad mat är väl också ganska "emot naturen", stupid people.

  2012-12-09 | 16:46:22
  Bloggadress: http://yllestrumpa.wordpress.com
 • VILDAH säger:

  Sorry, men jag håller inte med. Det är en BIOLOGISK skillnad på män och kvinnor och den skillnaden är att kvinnors kroppar kan föda barn. Män har inte de reproduktionsorganen eftersom att de inte kan pressa ut ett barn ur sitt könsorgan = de kan inte bli gravida eftersom att deras kroppar inte är gjorda för att bära ett barn och amma det osv. Visst, har man bytt kön så, men det är fortfarande lite konstigt i mina ögon. Om hon vill bli man så blir hon ju automatiskt inkapabel till att föda barn om hon gör en könstransplantation (vilket hon i och för sig inte verkar ha gjort). Kalla mig konservativ men jag tycker så :)

  Svar: Jag kallar dig konservativ. Tydligen vart ju snubben här gravid, så då kan ju hans kropp föda barn. Obviously.
  Konstigt i dina ögon? Skaffa nya glasögon.
  Mican

  2012-12-09 | 20:05:14
  Bloggadress: http://vildah.blogg.se
 • Natli säger:

  Just den här transmannen valde att behålla sina kvinnliga reproduktionsorgan och bära/föda barn eftersom hans fru är infertil. Tycker inte det är något fel alls i det - eller att vilja ha barn oavsett om man valt att byta kön.

  Här kan den som är intresserad lära sig lite mer om just Beatie http://www.youtube.com/watch?v=jho1UCPDqXg

  2012-12-09 | 21:34:34
  Bloggadress: http://skrattmoes.blogg.se
 • VILDAH säger:

  Finns det två kön, enligt dig, Mican? (Det är en uppriktig fråga.) Jag menar, om han nu är man men har en kvinnas könsorgan så är han ju inte man i biologisk bemärkelse. Sen vad han känner sig som är en annan sak, vilket också är en himla intressant diskussion eftersom att det i så fall skulle finnas en psykisk skillnad mellan män och kvinnor. Vad definieras kön av om inte de fysiska förutsättningarna? Jag tycker att det är konstigt om en man skulle föda barn, för att deras kroppar inte är intended att göra det. Nu har ju just den här mannen varit kvinna så på det sättet är det ju inte SÅ konstigt, men förutom det. Kan man föda barn så har man uppenbarligen en kvinnas kropp och då han valt att behålla sina ursprungliga könsdelar så kan han ju föda. Det kanske är dumt i huvudet av mig men då är han ju fortfarande kvinna - kroppsligt. Jag visste inte att hans fru är infertil så det förklarar ju saken rätt ordentligt! Men om hon inte varit det hade jag faktiskt inte fattat varför mannen skulle vara gravid.

  Svar: Helt ärligt, jag vet inte hur många kön det finns. Finns ju intersexuella så fler än två I guess. Men helt ärligt tycker jag inte det är så relevant att bestämma vilka kön som finns eller inte finns, i såna här fall. Visst är det lite ovanligt (konstigt?) om en man föder barn, men om det nu funkar så är det ju inget problem med det.
  Hans fru kanske inte ville bli gravid, men han hade längtat efter det hela livet. Vem är du att bestämma vad som är rätt för dom, vem som ska bära barnet?

  Varför är det så viktigt att definiera människor utifrån enbart två könskategorier? Ja han kan ses som kvinna I guess, men om han inte vill bli kallad för det så ska han ju slippa. Ingen big deal liksom.
  Mican

  2012-12-09 | 22:32:30
  Bloggadress: http://vildah.blogg.se
 • VILDAH säger:

  Jag var bara allmänt intresserad eftersom att jag själv funderar mycket på den frågan. Hade inget med detta ''fall'' att göra, jag kom bara att tänka på det. Jag har inget intresse av att kalla honom för kvinna om han inte vill (men anser att det annars är kvinnor som bär o föder barn) och jag har inte skrivit något om att bestämma om vem som ska vara gravid med deras barn. Däremot sa jag att jag tycker att det är konstigt att en man är gravid, och det står jag för. Lika konstigt som om en kvinna skulle kunna befrukta nån med sperma! Dock har han kvinnliga könsdelar och frun är infertil så det gör det lite mindre skumt, men hade det varit en annan man så hade det varit helt galet enligt mig.

  Svar: Jag förstår! Det är en krånglig fråga om hur många kön det finns tycker jag...
  Visst är det ovanligt att "män" (inom apostrof jamen ni fattar) blir gravida. Kanske därför det är "konstigt". Men om nu nån snubbe blir gravid och vill ha ungen kan jag inte se att det är fel på något sätt. Oavsett om hans fru kunde och ville bli gravid hon också, då kan dom ju take turns fett soft :) yes visst vore det lite konstigt om en kvinna kunde befrukta nån med sperma, men om det nu gick så kör på ba.
  Mican

  2012-12-09 | 23:13:29
  Bloggadress: http://vildah.blogg.se
 • VILDAH säger:

  Tror att det som får mig att hålla så hårt vid min åsikt är att du skrivit ''Varför får inte snubbar va gravida?'' som om det gällde män i allmänhet. Hade lite koll på den här killens historia och därför är det som sagt inte lika främmande för mig att han är gravid, men det var nog ditt ''snubbar'' jag reagerade på. Så det kan ju vara en fråga om förståelse också!

  2012-12-09 | 23:17:08
  Bloggadress: http://vildah.blogg.se
 • Felicia säger:

  Som svar på några av kommentarerna:

  Det fysiska/biologiska könet har ingenting att göra med hur en person identifierar sig. Det är det psykiska könet som spelar roll. Bara för att en person är transsexuell betyder det inte att den måste genomgå könskorrigering - den kan alltså ha kvar sina reproduktionsorgan men identifiera sig som något annat. Alltså: om en person ser sig som man men råkar ha fitta så är han lika mycket man trots det, punkt slut.

  Svar: Asså jo i många fall har nog det fysiska könet mycket att göra med hur en person identifierar sig, jag känner mig som kvinna - men just för att jag har fitta och ingenting annat egentligen. Men i think i know what you're getting at. Såklart om den transsexuella identifierar sig som en man ska han inte behöva genomgå korrifiering för att få vara "man" vad nu det innebär att vara man...
  Det jag ville lyfta är dock att även ifall han ser ut som en man i andras ögon (som på bilden i fråga) och är gravid så är det inget att uppröras över. För om det nu är möjligt att en "manskropp" blir gravid, må så vara.

  Mican

  2012-12-11 | 16:29:40

Kommentera inlägget här: