moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

En riktig kvinna har kurvor

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Asså fy faaaaaan va trött jag är på alla bilder och texter som cirkulerar, och som berättar för oss kvinnor hur vi ska se ut för att va  snygga värdefulla. En bild på nån supersmal tjej och sen en bild på en tjej med lite höfter och bröst och så ba; riktiga kvinnor hr nåt att ta i, det är mycket finare att ha kurvor typ. 
 
En riktig kvinna har en fitta. Sen spelar det liksom ingen roll längre, därefter finns massor av olika former och ingen av dom är fel. Däremot är det fel att endast supersmala tjejer (som görs ännu smalare med retusch) visas i reklam och så för det skapar en illusion av att en kvinna måste se ut så här för att va snygg och värdefull, knullbar. Osv osv det skapar ångest jamen ni vet.
 
 
 
Sen kan jag ju tycka att alla kvinnor inte är så här symmetriskt byggda eller med så "vackra" ansiktsdrag men men en kan ju inte få allt i en enda bild.
 
 

Kommentarer

 • Lillfinger säger:

  Alla kvinnor har dock inte fittor, och alla med fitta är inte kvinnor.

  Svar: Nä men du fattar va jag menar i inlägget, att en inte behöver bete sig på ett visst sätt eller se ut på ett visst sätt för att va "riktig kvinna". Det räcker med att ha fitta och/eller definiera sig som kvinna.
  Mican

  2012-12-12 | 19:09:21
 • Jessica säger:

  Åh wow!Äntligen någon som uppmärksammar att smala kvinnor trycks ner också.

  Är sjukt less på "RIKTIGA KVINNOR HAR KURVOR" "MÄN GILLAR INTE ANOREKTISKA PINNAR HÖHÖ,DE VILL HA NÅGOT ATT TA I".

  (På tal om anorexi. Jag blir alltid sjukt ledsen när anorektisk kommer in i sådana påpekanden. Anorexi är en förfärligt hemsk sjukdom som inte ska hånas och anorektiska människor ska inte bli kallade oattraktiva och äckliga, fyfan )


  Alla som är kvinnor är kvinnor. Oavsett storlek eller "snygghet" eller vad man nu mäter en kvinna i.

  Svar: Yes. Trött på att utseendet ständigt ska värderas efter den manliga blicken. För smal, för tjock, för ful etc.
  Nej nej anorektiska ska inte kallas för fula eller äckliga. Däremot tror jag att det är viktigt att se att size 0 idealet lägger grund för potentiella ätstörningar. Detta betyder dock inte att dom som är modell-smala är fula eller onaturliga, utan bara att det midjemåttet inte är lämpligt för alla om det ska kombineras med en sund livsstil. För vissa funkar det att va smal och sund/glad (och då är det najs) men för ändra innebär det ständigt kämpande, kaloriräknande och ångest.
  Mican

  2012-12-13 | 00:00:16

Kommentera inlägget här: