moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Fortfarande provocerad?

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Här kommer en gammal goding, en repris på tidigare inlägg.
 
Isåfall är det dig det är fel på, och inte mig. Just so you know liksom. Tänkte spräcka hål på lite argument mot kvinnlig behåring:

1. Det är onaturligt. 
Seriöst? Det växer fan där naturligt ju, är inte direkt fastlimmat i efterhand...

2. Det är ofräscht. 
Varför skulle killars hår vara fräschare?

3. Det är okvinnligt.
Sjukt argument ju. Benhåret börjar växa ordenligt och bli mörkare när man kommer i puberteten och därefter, således när en flicka kan anses bli kvinna. Så hur fan kan det vara okvinnligt att ha hår på benen?
 
4. Det är osexigt.
Okej det här argumentet köper jag. Eftersom vi lever i ett samhälle med sjukt knäppa ideal och utseendenormer. Nån jävel kom på att kvinnor borde raka benen, nån gång förut. I början mycket motstånd säkert men sen hakade folk på. Så nu kan jag inte gå ut i shorts utan att raka benen om jag vill slippa kommentarer om hur jag sköter min hygien. Tack för den!

Men tack å lov finns det ju såklart vettiga människor som inte bryr sig om huruvida jag rakar benen eller inte. Det finns hopp för mänskligheten, och för en förändring av idealet! Kan ni puckon som provoceras bara acceptera att alla inte vill vara slavar under konstiga regler? Vore asnajs.
 
VIKTIGT TILLÄGG:
Jamen för all del tyck att kvinnlig behåring på andra ställen än skallen är äckligt, gör det då. MEN du behöver förihelvete inte gå och skylta med dina preferenser. Bara för att jag tycker det är oattraktivt med små killrövar (nu gör jag inte det men ni fattar) så behöver jag ju liksom inte skrika ut det i tid och otid, eller så fort jag ser en kille med liten röv. Liksom välj en partner efter ur wishes och knip käft sen. Typ så. Varför vill folk tvinga andra att bete sig på vissa sätt? Bitch I don't live to please you.

Kommentarer

 • My säger:

  Haha, bästa inlägget jag läst på länge! :) Själv har man ganska grova och mörka hårstrån, så det blir en fin björnpäls såhär på vintern. Slippa långkalsonger is the shit!

  Svar: Praktiskt! :)
  Mican

  2012-12-30 | 17:46:59
  Bloggadress: http://fromdepptopepp.blogg.se
 • Aida säger:

  Alltså, nu vet jag inte egentligen vad jag ska skriva eller vad jag vill få ut av den här kommentaren.

  Jag vet i alla fall att jag hatar normen om hur tjejer ska se ut. Alltså FYFAN vad skönt om normen var det som är naturligt, dvs att tjejer är håriga, för det är vi. Jag är som en gorilla :D

  Jag önskar att jag vågade att stå emot normen och vågade visa mig som jag är. Men jag är feg, feg för vad andra ska tänka och tycka. Därför så sitter jag alltid där med rakhyveln, förbannar mig själv över att jag fallit offer ännu en gång och låtit mig påverkas, låtit andra bestämma hur jag ska se ut för att få känna mig sexig.
  Och det är mitt fel, för varje gång jag tar upp den där sabla rakhyveln bidrar jag till att förstärka den onaturliga normen. Suck..

  Lägger till dig i favoriter btw!

  Svar: Jamen jag förstår verkligen att folk inte pallar ta striden. Ibland orkar jag inte själv det heller. Däremot kan vi ju alla försöka att inte se ned på/skratta åt dom som vågar - typ säga ifrån när nån hånar håriga tjejer.
  En dag kanske du vågar :) Många bäckar små!

  Kul att ha dej här!
  Mican

  2013-01-10 | 19:09:48
  Bloggadress: http://www.aidalazarian.blogg.se
 • Frank M. Eriksson säger:

  Jag är en utav dem killar som inte bryr sig så mycket om kroppsbehåring, det finns ju lixom en djävligt bra anledning till varför man har den; det fungerar ju som skydd!

  Och jag skulle inte tycka att det drar ned på sexigheten om nån hade orakade ben, när det gäller rakning på andra ställen så kan jag vara emot att det är helt jäkla kalt och det drar ned på lusten då man inte är pedofil...

  Men man får gärna stajla eller trimma busken lite om man känner för det :)

  Svar: Ja asså det finns ju folk som gillar alla olika sorter. Så trött på att folk hela tiden och överallt alltid måste spy ur sig sin åsikt. Särskilt om åsikten hör samman med normen, för då behöver den liksom inte promotas mer.
  Mican

  2013-01-27 | 01:08:44

Kommentera inlägget här: