moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Homosexuella med barn

Kategori: Feminism och genus

Jamen varför inte? 
 
Äntligen börjar vi gå ifrån synen på att mamma-pappa-barn är den enda rätta familjekonstellationen (även om många är konservativa). Asså en unge kan lika gärna växa upp med morfar-pappa-pappa-katt-vandrande pinne och må bra av det. 

NEJ en unge behöver inte en manlig respektive kvinnlig förebild. Konservativ, skev jävla syn som bottnar i sexistiska fördomar. Dessutom så blir ju det resonemanget helt jävla knas nu när vi börjar luckra upp linjerna mellan kvinnligt och manligt. Om det nu va så att ungen behövde en manlig o kvinnlig förebild skulle min unge fan bli sinnesförvirrad. Hen skulle ha en mamma och en pappa, men inte nån tydlig uppdelning mellan kvinnligt och manligt. Så med det argumentet kan vi ju inte bara förbjuda homos att ha adoptera ungar, utan också heteros som inte följer könsnormerna? 

Och det här med att ungen skulle bli retad i skolan. Kanske. Men barn är inte hatiska naturligt, mer nyfikna, det är vuxna som är problemet. Och nu i min generation tror (hoppas) jag att dom allra flesta är lite moderna i sitt synsätt och ser att familjer ser ut på olika sätt. Så då kommer inte regnbågsungarna bli retade i framtiden :)
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: