moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Inför en köttmåndag i skolorna

Kategori: Feminism och genus

Vänd på steken! Istället för att ha en köttfri måndag i skolorna som föreslagits, vill jag ha en köttmåndag och resten av dagarna vegetariskt. Why?

För att vegetariskt är hälsosammare och mer miljövänligt och bättre för djuren. Barnen skulle må bättre av mer vegetariskt.  Finns egentligen bara två anledningar att äta kött. 1. Du tycker det är gott. 2 Du är väldigt lat.
 
Hur kommer det sig att det ses som taskigt att föräldrar endast ger sina barn vegetariskt, men inte att föräldrar ger sina barn bara kött? Bara onödiga normer nu igen, reflektera lite för fan. Det är väl superbra av föräldrar som lär barnen att tänka på sin hälsa/miljön/djuren istället för att slaviskt följa köttnormen.
 
Juste. Så finns idioterna som galltjuter över en köttfri dag i veckan och tycker att "kött ska ungarna ha annars växer dom inte". Inte bara är dom korkade, utan också rätt osympatiska. Bilda er själva ffs!
 
(Vi hade enbart vegetarisk mat i min gymnasieskola. Det funkade utmärkt, och även köttälskarna gillade maten. Vegetariskt är annat än sallad och bönor, vettni).

Kommentarer


Kommentera inlägget här: