moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Sexigt när tjejer slår killar?

Kategori: Feminism och genus

 
Kolla på lite romantiska komedier. Räkna hur ofta tjejerna slår killarna (utan att va hotade) och jämför det med hur mycket killarna slår tjejerna. Och kolla på videon ovan (och testa byt ut könen). Spontana tankar?
 
Amen vafan det är sjukt hur det kan va så accepterat för tjejer att slå killar. Amen visst att hälla drinken på nån som beter sig svinigt men det handlar inte om det. Det handlar om en utbredd vanföreställning att män ska va dom starka och kvinnor  svaga, så att en kvinna slår en man kan inte va fel. Det är bara girlpower eller sexigt eller jamen ni fattar.
 
Klart som fan att det inte ska va okej för en tjej att slå sin kille om han svikit henne på nåt sätt, lika lite som det skulle va okej om en kille slog sin tjej. Varför är det okej för tjejer att slå killar? Jamen vi matas ju med att det är så det ska va - så gör tjejerna i Sex and the city och liknande äckelfilmer. Våldet är liksom inte på riktigt verkar det som. Det har till slut, genom romantisering o så, blivit en helt naturlig del av kvinnlig konfilkthantering. Skevt.
 
Man slår inte tjejer är ju en utbredd uppfattning men fan låt oss vidga den till att inte slå människor. Våldet är könlöst va va. 

Däremot är det absolut okej att värja sig mot en som beter sig hotfullt, särskilt om en är svagare så får ju en ta i lite extra. KILL THAT MOTHERFUCKER typ.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: