moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Varför bryr du dig egentligen?

Kategori: Whatever

När du tycker att nån gör nåt konstig, beter sig fel eller bara är allmänt onormal. Du vill bara säga åt personen att skärpa sig. Du tycker illa om människan, eller tycker kanske synd om hen. Fråga dig själv varför du bryr dej så mycket? Vad ska rättas till? Varför? Vem är du att bestämma vad som är bäst för andra?

Mitt motto:
Gör vad du vill så länge du inte skadar andra (eller dej själv i vissa fall). Det är helt okej att du gillar att knulla med lyktstolpar, bara go on så länge du inte stör nån annan med beteendet. Helt okej att du aldrig vill ha ett förhållande. Helt okej att du bara vill gå i mjukiskläder. Helt okej att du tror på vodoo. Helt okej att du ser ut som du vill och äter vad du vill. Jag kommer va din kompis ändå (om vi klickar på det relationella planet ofc).
 
Jamen ni fattar va? Vi ska inte va så snabba med att döma ut dom som inte följer normerna. Du kanske missar nåt awesome.
 
 

Kommentarer

 • Malin säger:

  Tänkvärt! :)

  2012-12-29 | 09:47:44
 • young fire säger:

  Fantastiska ord! Ett sånt där inlägg man vill sätta upp på alla skolor, dagis, sjukhus... you name it. Det är så jag själv försöker tänka, men med det samhälle vi har, och när vi får normerna inprentade i oss dagligen är det inte så lätt. Men som sagt, jag försöker.

  Svar: Det är svårt. Men en kommer långt på att va medveten om problemet :)
  Mican

  2012-12-30 | 13:50:21
  Bloggadress: http://youngfiredotnet.wordpress.com

Kommentera inlägget här: