moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Att sälja sex

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

har egentligen inte så mycket med pengar att göra, iallafall inte från säljarens sida. Så nu vet ni.
 
Jag har vart på en föreläsning om prostituion och ett studiebesök hos en prostitutionsenhet nu, och fått en del nytt men mest bekräftat av mina tankar om prostitution. Nåt nytt va att det är fler män än kvinnor som säljer sex, då både till andra män men också till andra kvinnor.
 
Nåt jag fick bekräftat var att bilden av den lyckliga horan är rätt skev. Dom flesta som säljer sex låtsas såklart vara glada, för annars vill ingen ha deras tjänster. Säkert finns väl nån enskild människa därute som faktiskt är helt ok med att sälja sex, men det är inte många.
 
Att sälja sex är inte ett fritt val, för att tjäna snabba pengar. ALLA som prostitutionsenheten träffat hade under sin barndom blivit utsatta för antingen psykiska, fysiska eller sexuella övergrepp. Eller flera då. Dom kunde använda sexsäljet som ett sätt att få tillbaka kontroll över det som hände, för att straffa sig själva.
 
Och juste en legalisering av sexköp skulle också innebära ökad människohandel. För då blir det tacksamt att ta in tjejer och killar från andra länder och sälja dom, vem ska utreda om dom är här frivilligt eller inte liksom?
 
Så finns sex som självskadebeteende också där pengar inte är inblandat men det tar vi en annan gång. Tills vidare kan ni ju läsa "14 år till salu" för att få lite kött på benen.
 

Kommentarer

 • anonym säger:

  Jag tycker det är konstigt att det är lagligt att sälja sex men inte köpa. Hur ser du på det?

  Svar: Nej jag tycker det är helt logiskt och bra. Eftersom jag vet att dom flesta som säljer sex mår dåligt och gör det för att försöka lindra ångest eller av liknande anledning. Så då ska en ju inte straffas ytterligare för sin ohälsa, det räcker liksom med själva sexsäljandet.
  På samma sätt: Säg att det fanns en marknad för folk som ville se andra skära sig i armarna på webcam. Då tycker inte jag dom som skär sig ska straffas, utan dom som betalar för att se det.

  Bättre att hindra folk att köpa asså. Eru med?
  Mican

  2012-11-25 | 14:25:54
 • Omi säger:

  Bra skrivet! Blir helt vansinnig på den där myten om den lyckliga horan alltså. Folk som pushar för legalisering av sexköp fattar inte hur mycket skada det skulle göra.

  2012-11-27 | 13:10:45
  Bloggadress: http://omigibson.blogspot.com

Kommentera inlägget här: