moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Eru bög eller?

Kategori: Feminism och genus

Asså bögskräcken. Extra tydlig bland högstadiekillar, men oxå i vissa yrken som har en rätt sexistisk jargong (ni vet vilka jag menar). Whats up with that liksom?
 
I såna machokulturer är det värsta en kan bli kallad inte kukhuvud, idiot eller barnamördare. Det är BÖG. Eller möjligtvis fjolla men det är inte lika starkt. Eller tjej. Allt feminint föraktas och förknippas med böghet. Asså det kan ta helt sjukt komiska tragiska proportioner:
 
- Typ i skolan när alla killarna skulle sudda upp sår på handryggen. Den som förlorade (asså slutade sudda först) blev bögen. Bögtestet, kallades det. 
 
Eller som jag läste i DN idag, om dom två macho-snubbarna som skulle tävla om vem som kunde äta upp den superstarka korven först. 
 
Efter en halv tugga börjar de svettas och stöna. En polare vrålar: "Kom igen då! Är ni bögar eller?" Och de två kombattanterna deepthroatar korvarna för att bevisa sin heterosexualitet. (Haha bara jag som ser ironin eller?)
 
Det här beteendet är offensive inte bara mot bögar, utan mot tjejer också. Och faktiskt mot killarna också eftersom dom fördummar sig själva så jävla mycket. En lose-lose situation alltså. Så kan vi alla ba komma överens om att försöka jobba bort den här machokulturen? Yes gärna säger ni, men hur? Machofabriken.se svarar jag.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: