moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Fulfobin, ångesten och vafan kom igen

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Jag klagar ju ofta på skönhetsidealen, att dom är ouppnåeliga och skapar ångest hos tjejer och kvinnor (och hos killar oxå men inte lika mkt, skriver mer om det ikväll).
 
Alla dessa sexisitiska reklamer som visar size-0 modeller med superslät hy och inga veck och perfekt näsa och ja ni fattar. Dom skapar liksom en bild av att "det här är snyggt, uppnå det här så blir du lycklig". Och det skapar massa ångest hos alla tjejer som inte ser ut så men vill se ut så och försöker se ut så. Det är skrubbande, bantning, rakning, hårfärgning och kanske lite kirurgi. 
 
Jag vill att företagen ska sluta tycka det är okej att sprida dålig stämning på det här sättet, genom att visa flera olika kroppsformer till exempel. För det är ingen liten grej det här med sexualisering av kvinnor i reklam och film och tamejfan överallt. DET ÄR VÄRSTA STORA GREJEN!
 
Och en del jävla åsnor kommer dragandes med argumentet att "amen det är ju bara att strunta i reklambilderna ifall det nu är så jobbigt" och "får man sån ångest av att se en snygg kvinna på en plansch får man ju nästan skylla sig själv". Men nej det är inte bara sluta kolla för det är så jävla mycket att det är omöjligt att värja sig mot om man inte har bästa självkänslan som jag typ. Och jag kan bara inte tycka att en får skylla sig själv för att en påverkas av alla jävla idealbilder. Varför lägga skulden på offret liksom?

Kommentarer


Kommentera inlägget här: