moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Hälsotrend eller hälsohets?

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Asså hälsotrenden har gått över styr. Det är för jävla mkt fokus på att allt ska va perfekt, äta rätt hela tiden och träna 45 minuter per dag och gärna lite meditation och så en frukt om dan och så inga kolhydrater och jag ba BAJSAR PÅ SKITEN. 
 
Tror snarare att den s.k "hälsotrenden" har blivit en hälsohets, en slags häxjakt på tjockisar och latmaskar och andra livsnjutare. Jamen vafan alla vet att det är bra att äta nyttigt och träna men alla kanske inte tycker att det är värt att räkna kalorier varje dag och få ångest för en liten chokladbit bara för att eventuellt leva 2 år längre.
 
För vad är det för liv egentligen, att ständigt räkna kalorier och känna ångest inför träning och mat? Och varför detta skuldbeläggande av folk som inte följer hälsohetsen? Shit låt vuxna människor snusa eller käka chips eller whatever för dom får välja själva om dom vill dö i förtid (sen att uppmuntra barn att motionera är en annan sak).
 
Tycker hon la den:

Kommentarer

 • En tjockis säger:

  Att räka kalorier och tänka på vad man äter har räddat många människors liv.

  Svar: Och tagit många liv också - ätstörningar. Jag säger inte att det alltid är fel att räkna kalorier eller banta för det kan vara väldigt nödvändigt för många som faktiskt behöver gå ner i vikt. Men faktum kvartstår att även normalviktiga och underviktiga unga tjejer (och andra) har ett ångestfyllt förhållande till mat och träning, som knappast gynnas av ökad samhällelig hälsohets.
  Så sluta försöka läsa in konstiga grejer i mina inlägg, det ena behöver inte utesluta det andra. Allt är inte svart eller vitt.
  Mican

  2012-11-22 | 09:59:44
 • John säger:

  Åh herregud, är den där människan på riktigt? På vilket sätt är kostråd ungefär samma sak som tvångssterilisering och rasism? Ens allegoriskt?

  Att vissa ens kan andas på egen hand är en gåta, med tanke på hur trasig hjärnan måste vara.

  I en värld där fler dör av övervikt än undervikt dessutom.

  Varför tror du att allt är en enda stor konspiration mot fetton?

  Dags att växa upp någon gång? "Buhu, jag kan få ångest om jag ser en snygg vältränad människa, ta bort ta bort!!! Ångest är det värsta som kan hända en människa!!! hellre censurera medicinska råd än att jag får denna hemska ÅNGEST.. för ångest är det värsta som drabbat vår jord!!!!!"

  Det går inte, och ingen kommer att, anpassa sina livsstilar för att ens utseende kan orsaka "ångest" hos andra. Hör du inte hur sjukt det låter?

  Dags att släppa nappen och snuttefilten och kanske jobba med sitt barnsliga behov av tröst?

  Svar: jag tror hon syftade på delen om tron på en arisk ras, överlägsen alla andra i styrka och skönhet och som därför ses som mer värda än andra.
  Återigen: Men faktum kvartstår att även normalviktiga och underviktiga unga tjejer (och andra) har ett ångestfyllt förhållande till mat och träning, som knappast gynnas av ökad samhällelig hälsohets.

  Ingen ska anpassa sin livsstil efter att andra ska få ångest. Jag säger bara att folk ska sluta kasta sin livsstil i ansiktet på andra i syfte att få dom att ändra sig. Återigen: Så sluta försöka läsa in konstiga grejer i mina inlägg, det ena behöver inte utesluta det andra. Allt är inte svart eller vitt.

  Men jag håller helt med dig om att det är en gåta att vissa ens kan andas på egen hand med tanke på hur svårt dom har att se nyanser och analysera på flera nivåer...
  Mican

  2012-11-22 | 10:20:35

Kommentera inlägget här: