moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Kvinnofrågor eller mansfrågor?

Kategori: Whatever

Fan va irriterad jag blir på bloggare (och andra) som säger att antingen eller, är det som gäller. Antingen jobbar du för kvinnofrågor (och vägrar lyfta fram att män också drabbas av orättvisa strukturer) eller tvärtom. Fan jag älskar att läsa om kvinnofrågor, för dom är viktiga. Men lika mycket gillar jag att läsa om mansfrågor, för dom är lika viktiga. Det hör liksom ihop vettni, vi lever i samma samhälle.
 
Tyvärr har det blivit nån slags häxjakt mellan "kvinnokämpar" och "manskämpar". Kvinnokämpar a.k.a feminister beskylls för att vara manshatande. Manskämpar a.k.a antifeminister beskylls för att vara kvinnohatande. Men fan kan folk inte bara inse att både män och kvinnor missgynnas av dom strukturer och normer som finns i dagens samhälle. Så jobbar vi tillsammans därifrån.
 
Blir så skevt när "manskämpar" skäller på kvinnokämpar för att dom bara lyfter fram det egna könet, och vice versa. Du kan ju faktiskt lyfta bara en sida (för att det är den du kan nåt om) men ändå inte motverka den andra. Att vara pro-women betyder inte att en är anti-men.
 
Skevast är ändå när någon belyser viktiga mansfrågor och får kastat i ansiktet att denne är kvinnohatare, vit kränkt man eller puckad på nåt annat sätt. Istället för att hylla och ba "shit va bra nån som jobbar för att killar ska må bra". 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: