moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Att banta är att hata sig själv

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Typ alla jag känner bantar eller har bantat nån gång. Och det är liksom inte folk som väger 250 pannor som vill tappa sitt valfläsk för att kunna gå längre än 50 meter. Dom flesta är redan sunda och har en fullt fungerande, underbar kropp. Fast smalhetsen är så jävla stark att minsta lilla valk måste jobbas bort. Kurvor är okej sålänge dom sitter på rätt ställe (rumpa o tuttar) men sidfläsk och fladder-armar måste tuktas. Och nej, det handlar inte om en strävan att leva nyttigt för det kan man göra iallafall. Det handlar bara om vikten. Och det är så tragiskt för vi kastar bort våra liv på att ha ångest över mat. Istället för att njuta o skita i nåra extrakilon.
 
Varför måste vi va så jävla smala? Varför är det så viktigt? Varför får vi inte va nöjda? Kanske modebranschen är en stor syndabock?  Deras modeller är fan ett hån mot oss vanliga dödliga. Alla som  promotar den sjuka smalhetsen borde slås i huvet med en stekpanna. Just sayin.

                                            Tänk att denna modell kallas för plus-size! Skevt!
 
 
 
Du som är mamma! Din bantning drabbar din dotter! Var femte sjuårig flicka önskar att hon va smalare, och hälften av alla gymnasietjejer bantar. //http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/var-femte-sjuaring-vill-bli-smalare

Kommentarer


Kommentera inlägget här: