moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Det omöjliga skönhetsidealet

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Skrubba bort celluliter. Tvätta bort orenheter i hyn. Fila fötterna. Fila naglarna. Förläng naglarna. Måla naglarna. Fixa håret. Lägg på foundation. Lägg på concealer. Lägg på ögonskugga. Lägg på mascara. Lägg på läppglans. Bär höga klackar. Raka benen. Raka armhålorna. Raka fittan. Sola. Smörj in kroppen. Behandla håret. Vaxa bort ansiktshår. Behandla rynkor. Träna rumpan. Banta. Pressa upp brösten. Håll in magen. Vårda ditt yttre.
 
FAN JAG ORKAR INTE HÖRA PÅ DET! Jag är trött på tidningar som på ena sidan skriver att "du duger som du är" och på andra sidan tipsar om "bli av med putmagen - på 2 veckor!".
 
Tröttast är jag på alla modellbilder, all sexistisk reklam som sitter uppe i tunnelbanan. Inte bara för att den visar upp tjejer som objekt (sälj grej med tjej, lite naket så rullar pengarna in). Utan för att bilderna skapar ett ideal som är helt jävla omöjligt att leva upp till. Bilderna, film, TV och tidningar får det att framstå som att celluliter, rynkor och valkar är nåt onaturligt och ovanligt som måste jobbas bort. Vilket leder till ångest hos alla tjejer och kvinnor som vill va snygga men måste kämpa sjukt hårt för att bli sådär "perfekta". MEN FUCK YOU! Skaffa lite jävla verklighetsuppfattning och inse att kvinnor - ja, vi har celluliter. Dom bits inte. Varför denna kamp mot dom? 

Idealet är omöjligt att uppnå! Kolla den superkorta filmen så förstår du varför...
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: