moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Extrainlägg för känsliga läsare

Kategori: Feminism och genus

Varför använder jag "fula" ord? En återkommande fråga från generation äldre. Som jag tänkte besvara här o nu så jag slipper höra mer tjat om det. Så här ere va. 
 
1. Jag tycker att svordomar som fan och jävla är en krydda till språket och...
2. ...jag vill att bloggen ska utstråla kraft så såna svordomar är najs då 
3. Jag vill normalisera användandet av fitta och kuk för att...
4. ...för mig är dom inte svordomar utan att likställa med snopp och snippa. Detta är ett arv jag har från att vara aktiv i tjejjouren, som liksom andra feministiska och nytänkande föreningar använder fitta (och kuk) frikostigt. Användingen av ordet fitta är ett sätt för tjejer att ta tillbaka makten över sin sexualitet, att inte tillåta fitta att vara ett skällsord.  http://www.tjejjouren.se/tjejguiden/amnen/fitta
5. Jag vill motverka skambeläggande av sex och könsorganen (fittorna/kukarna hehe), och väljer därför hellre att skriva "för att jag har fitta" istället för "för att jag är tjej". För att normalisera.
6. Jag tycker att vårdat språk ofta är detsamma som tråkigt språk och bäst lämpar sig på en begravning.
7. Sist men inte minst vill jag leva ut min radikala sida till fullo här på bloggen. Så att jag orkar anpassa mig när jag "måste" för att slippa höra kritik från konservativa jämt och ständigt. Typ på min praktikplats. Eller med fisförnäma folk. För att jag inte orkar bilda alla jämt och ständigt utan ibland vill accepteras utan strid. Fattar ni?
 
Sen tycker jag också att generation äldre kan fråga sig huruvida jag bör ändra på mitt språkbruk, eller om det är dom som bör ändra sitt förhållningssätt till det...

Kommentarer


Kommentera inlägget här: