moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Hon får skylla sig själv

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

Läs fallen. Vilken snubbe gör mest fel? Vem borde få högst straff?

Sara gick till en liten nattklubb med några kompisar. Hon hade fixat till sig i flera timmar, med mycket smink, en väldigt kort och urringad klänning och skyhöga klackar. Hon småflörtade med flera män i baren, dansade förföriskt och hånglade upp en del snubbar. Hon fick många blickar på sig när hon dansade på bardisken och hon njöt av att stå i centrum. När hon är påväg till toaletten blir hon indragen i VIP-rummet av en snubbe hon hånglat med. Därinne blir hon våldtagen. 
 
Louise gick till en nattklubb med några kompisar. Det var en rätt spontan grej efter ett biobesök, så hon hade jeans, linne och vanlig vardagssminkning. Hon pratade med en del män i baren men kände sig inte på flirthumör, så det blev mest ytligt snack om jobb o sånt. Hon dansade en del med sina kompisar men gjorde inte så mycket väsen av sig överhuvudtaget. När hon är påväg till toaletten blir hon indragen i VIP-rummet av en snubbe hon pratat med. Därinne blir hon våldtagen. 
 
Så vad tycker du då? Tycker du att nån våldtäkt är värre än den andra? Isåfall skulle jag hållit med dig - för fem år sen. I mina yngre tonår tänkte jag att en tjej som klär sig utmanande får skylla sig själv lite mer om hon blev våldtagen. Hon hade ju hånglat med honom också, så hon hade ju visat att hon ville. Det var fortfarande fel av snubben förstås, fast det var hennes fel också. Hon bad ju nästan om det genom att försöka visa sig sexig. Inte konstigt att han ville våldta henne då. 
 
Sen blev jag smartare. Jag fattade att det är sjukt idiotiskt att tycka att en kvinnas klädsel ska spela nån roll när en snubbe ska dömas för våldtäkt. Och att hon hånglat med snubben betyder ju fan inte att hon vill knulla med honom? Fan ska en rånare dömas till lägre straff för att personen som blev rånad hade dyra kläder och på så sätt sände ut en "hej-kom-o-råna-mig-signal"? Nej här handlar det om rent och skärt kvinnoförtryck, att kvinnor ska beskyllas och ta ansvaret för mäns olämpliga beteende.
 
Att du ser skillnad på de olika fallen betyder inte bara att du är kvinnohatare. Det betyder också att du fördummar män. Genom att säga att en kvinna som har  urringat mer får skylla sig själv än nån i nunneklädsel, säger du också att män inte kan kontrollera sig. Och det är väl en jävligt förlegad syn eller? 

Straffvärdet får inte vara beroende av tjejens "sexighetsnivå" eller "kåtnivå".  Vad tjejen hade på sig, vem hon hånglade med och hur hon dansade spelar liksom ingen roll. Skulden måste läggas där den hör hemma. Endast på förövaren.

Kommentarer

  • Okänd säger:

    HELT RÄTT!!!!!!

    2012-10-16 | 19:20:24

Kommentera inlägget här: