moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

"JÄVLA BÖG!"

Kategori: Feminism och genus

"Jaha är det meningen att jag ska bli förolämpad eller? Det är ju inget fel med att vara homosexuell" En kompis son (15 år) sa nåt i den stilen. Asså ungdomar som säger smarta grejer. Som tänker till. Som visar medmänslighet. Jag blir helt tårögd. 
 
Det är konstigt att bög (och flata) används som skällsord fortfarande. Har vi inte kommit längre? Nej. Fortfarande får hbt-folket en massa skit. Inte bara från homofober utan från vanliga folk som inte fattar. Typ jag som frågar en ny kvinnlig bekant om hon har kille istället för att fråga om hon har partner. Liksom pressa in i hennes face att det är heteronormalitet som gäller här min vän! Fy fan det gäller att tänka till asså, visa med språkvalet att all kärlek är bra kärlek. Kan låta löjligt och onödigt, men det är det inte. Inte för den där killen som är så trött på att folk förutsätter att han gillar tjejer. 
 
Asså jag tänker inte gå in i diskussionen om att all kärlek är bra kärlek och att det inte är nån skillnad på kärleken hos heteropar och homopar (eller andra konstellationer som tex dom som har fler - poly). För jag orkar fan inte förklara nåt så jävla självklart. Ni som inte håller med får gärna bilda er själva.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: