moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Lagom är bäst eller?

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

 
"Less is more" sägs ofta när det gäller att sminka sig/pynta sig med accessoarer. Inte för lite för då är du fett asexuell och äcklig. Inte för mycket för då är du bara en slampa som försöker va sexig. Utan bara lite så du är snygg men det ändå ser hyfsat naturligt ut. LAGOM. En balansgång och you better follow the line för annars kanske du får höra skitsnack om det (särskilt om du är snygg och framhäver det tydligt, shit va horigt liksom).
 
MEN FAN! Jag vill inte att det ska va såhär. Asså en tjej ska kunna gå osminkad i snaggat hår o baggyjeans utan att bli betraktad som flata/för osexig, och en tjej ska kunna gå i supertajtkortkort läderklänning utan att bli betraktad som slampa/för sexig. Bemötas med respekt oavsett vilket, samma respekt och bemötande som hon skulle fått om hon vore lagom.
 
Men ja bara så ingen missuppfattar - det är ok att va lagom också. Of course.
 
 

Kommentarer

 • Hen säger:

  Det låter i detta inlägg som att detta fenomen endast påverkar kvinnor. Men hur bemöts en man som klär sig i nörd-kläder, en man med varenda hårstrå på rätt plats eller - gud förbjude - en man med smink? Den här respekten oavsett utseende du talar om, det är väl ett ämne som sträcker sig utanför kvinnornas värld?

  Svar: Japp du har så rätt! Är inte ett fenomen som bara påverkar kvinnor (men i det här inlägget valde jag att lyfta den aspekten).
  Mican

  2012-10-24 | 13:06:59
 • emma svensson säger:

  vacker blogg! :D

  Svar: Tack så mycket! Lite nyfiken på hur du hittade hit? :)
  Mican

  2012-10-24 | 19:24:53
  Bloggadress: http://emmaskarolina.blogg.se
 • Michis säger:

  Varje ggn jag har helt zero no make up ALLS på mig säger väldigt många "är du sjuk??" eller "guud så trött o sliten du ser ut".

  Svar: Fuck them. Stå på dej!
  Mican

  2012-10-30 | 22:56:41
  Bloggadress: http://michaeala.blogg.se

Kommentera inlägget här: