moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Mer om slamporna

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

Skitsnacket börjar gå både bland killar och tjejer. Det viskas om Sofie som låg med två killar på den senaste festen och som alltid har värsta urringningen, vilken slampa asså. Så vi tjejer fryser ut henne lite, kan ju inte va kompis med en hora liksom. Och vi killar kan ju tafsa på henne dårå, eftersom hon ju ändå är så kåt hela tiden så borde hon ju gilla det.

Varför bryr folk sig om hur många en tjej har sex med eller va hon har för kläder? Varför får hon inte bestämma själv? Varför är det så jävla viktigt att snacka om det med andra, skvallra och sprida rykten? Varför blir vi (jag typ) så provocerade av en tjej som vill va supersexig?

Det är konstigt. Tror nog det har mycket att göra med att tjejers sexualitet jämt och ständigt ska skambeläggas. Killar får knulla runt och ses som kungar (kanske players) men tjejer som gör detsamma är horor. Och kom inte med snacket att tjejer som klär sig jätteutmanande och har mycket sex egentligen inte vill det utan dom har bara dålig självkänsla och behöver bekräftelse. Visst är det säkert sant i många fall (verkligen inte alla!). Fast hjälper det verkligen att snacka skit om tjejen då? Får hon bättre självkänsla när du tycker synd om henne eller straffar henne med utfrysning typ? Nej juste.

Asså förstå mig rätt, det är skitviktigt att diskutera utseendehetsen och hur negativ den är. Men det innebär inte att peka ut en enskild tjej och göra henne till syndabock. Det jag vill göra är att peka på generella strukturer och normer för att visa hur dom begränsar oss. 

Kommentarer

 • Okänd säger:

  Om man nu inte ska döma dem efter hur många hon legat med eller klär sig (det ska man inte göra)
  Men hur kan du då känna dig så provocerad och irriterad över att någon bryr sig om hur dem ser ut? Att du tycker att om man rakar sig så är man utseende fixerad....
  Allt du skriver klickar inte riktigt...

  Svar: För att jag inte klarar av att leva som jag lär ännu (jag försöker!). Alltså jag vill att alla människor ska få göra som dom vill, men jag tror ibland att dom som lever efter normerna inte reflekterat över att dom faktiskt har ett val. Utan bara gör, utan att tänka efter.
  Jag hoppas att jag kommer att lära mig att se att smink/rakning kan vara kul för många också, och inte bara ett omedvetet tvång. Jag tycker dock inte att en måste vara utseendefixerad bara för att en rakar sig - oftast är det ju nåt som bara görs, utan att reflektera över varför.

  Jag är oftast inte/vill inte vara irriterad på enskilda personer som gillar att fixa med sitt utseende. Jag vill bara visa på ett alternativ, visa att det är okej att inte vara det. För jag tror fortfarande att det är skadligt för självkänslan att ständigt tänka på sitt utseende och sätta stort värde på det.
  Mican

  2012-10-16 | 19:26:55

Kommentera inlägget här: