moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Ska vi pendla ända till söder för att Wilma ska bli en individ!?

Kategori: Feminism och genus

Asså Solsidan är ju förjävla roligt. Jag diggade ju gårdagens avsnitt extra mycket efter som det tog upp genustänk i dagisvalet. 
 
För mig skulle det va självklart att välja en förskola där pedagogerna är normkritiska/har nåt innanför pannbenet. Jag vill inte att mina framtida barn ska lära sig att könet är viktigt. Jag vill inte att min dotter ska lära sig att det är hennes uppgift att lugna bråkiga pojkar och jag vill inte att min son ska lära sig att dölja sina känslor. Jag vägrar sprida konservativa värderingar vidare i generationerna.
 
Jag tänker heller ALDRIG berömma mina barn för deras utseende. För jag vill inte att dom ska ha en självkänsla som grundar sig i det yttre. Jag vill att dom ska sätta större värde på egenskaper än på fina lockar. Som kolloledare  har jag sett alltför många barn (flickor) som inte vågar leka fullt ut för att dom är rädda att bli smutsiga/svettiga. Så jävla skevt!

Kommentarer

  • My säger:

    Fin blogg Mican! I like. :D Jag var jätteroligt att fröknarna inte skulle trösta och krama min unge (som jag har nu för tiden, sjukt men underbart) bara för att han är en pojke. Så sjukt att man ska behöva handplocka dagis för det! Nu har han jättebra fröknar men är enda ungen klädd i alla färger <3

    Svar: Va härligt att höra :D
    Mican

    2012-10-19 | 18:51:28

Kommentera inlägget här: