moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Det är inte VIKTigt

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

 
 
Dessutom har jag aldrig fattat varför vikt, liksom hur många kg en väger, ska va en känslig grej att berätta. Det säger ju liksom ändå ingenting om ens utseende. Är du tjock så ser folk det. Är du smal så ser folk det.
 
Fattar inte varför det är känsligt att säga att nån väger mycket. Nån annan som fattar?

Kommentarer

 • Anonym säger:

  Håller verkligen med! Jag har inga problem att säga att jag väger 84 kg. Jag tror inte att jag genom att berätta det plötsligt sväller tre klädstorlekar i någons ögon.

  Svar: Men eller hur!
  Mican

  2013-04-24 | 17:02:21
 • Angelica säger:

  Samma sak med att ålder ska vara en känslig grej. Hela "Man frågar aldrig en dam om hennes ålder"-grejen.

  Svar: Ja också konstigt!
  Mican

  2013-04-24 | 17:29:23
  Bloggadress: http://www.whirlwind.nu
 • Sara säger:

  Jag håller verkligen med om allt detta.

  Men varför det är viktigt, är ändå lätt att förstå. Rent historiskt har en kvinnas enda viktiga egenskaper varit hennes utseende. Även om idealen har varierat och även om viktvågar inte funnits i varje hushåll så jättelänge, så ha smalmidja och den "typiskt kvinnliga" näpenheten varit ett signum för kroppslig skönhet (som dessutom skulle kompletteras av ett vackert ansikte).
  Detta var oftast de faktorer som avgjorde hur en kvinna/flicka gifte sig. Och det var ju väldigt viktigt, för det var ju typ det enda en kvinna kunde uppnå - att bli en viktig mans fru.

  Även om det är långt i från detta i dag, så lever dessa obsoleta normer kvar. Men, fler och fler ifrågasätter dem, och fler och fler inser hur jävla dumma de är.

  Svar: Jojo men att va smal förstår jag mer. Men varför vikten? Den borde ju inte spela nån roll liksom.
  Mican

  2013-04-24 | 20:59:03
 • LadyLatrodectus säger:

  Tycker också att det är konstigt. Vikt och BMI har jag alltid tyckt är skit. Enligt BMI är jag överviktig, men jag är i verkligheten ganska smal. Det tar inte hänsyn till kroppsbyggnad, muskelmassa osv osv osv. Jag väger 73 kilo ungefär, och när folk får gissa (händer inte ofta, men de få gångerna det gör det) brukar folk gissa nästan tio kilo mindre. Jag har fett på "rätt" ställen, stora tuttar, breda höfter. Ingen som skulle kolla på mig skulle kalla mig överviktig eller tjock (om man inte är dum i huvudet förstås) så för mig är vikt något jag aldrig kommer bry mig om. Har därför aldrig fattat det där med en "målvikt" om man vill banta. Träna och ät nyttigt tills kroppen blir vad du vill ha den till. Låter väl vettigare i mina öron.

  Svar: Håller helt med!
  Mican

  2013-04-25 | 13:31:41
  Bloggadress: http://ladylatrodectus.blogg.se
 • Mike säger:

  Liksom med allt annat som är smakrelaterat så varierar ju detta mellan alla människor. Bara för att media inte så ofta visar folk från båda polerna eller den gemene mannen/kvinnan så betyder ju inte det att folk slutar gilla eller attraheras av varandra. Personligen gillar jag form före ben och känner mig inte allt för attraherad av bikinitjejerna på reklamen. Alla är olika, låt de smala vara smala, de tjocka tjocka och respektera allas val om det så gäller att få vikt eller bli av med vikt. Media har ingen kontroll över dig om du inte ger dem det.

  Svar: Bullshit. Media, och massor av andra delar i samhället, påverkar vad människor attraheras av. Vad människor tycker. Vad människor gör. Människors val och åsikter uppstår inte bara sådär utan påverkas av omständigheter i samhället omkring en.
  Media har kontroll över dig även om du inte är medveten om det. Preferenser uppstår inte enbart ur tomma intet. Såklart går det att slå sig delvis fri från normer, men det är jävligt svårt.
  Mican

  2013-04-29 | 11:50:23

Kommentera inlägget här: