moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Ska vi lita på statistiken?

Kategori: Feminism och genus

Lyssnade nyss på Cissi Wallin (skön brud) i radio1, gammalt program från kvinnodagen. Och så fick folk ringa in och säga sina åsikter om vad som är kvinnligt/okvinnligt. Och asså en del människor. Så jävla korkade. 

Särskilt dom som tror att deras egna personliga upplevelser har tyngre bevisbörda än statistik. Haha, as if. Asså ja, vi ska va kritiska till statistik om det går emot vår världsbild. Men vi måste också vara kritiska mot vår egen världsbild.

Att vara intellektuell (för mig) är att ständigt vilja ifrågasätta sig själv och sin världsbild. Att hela tiden vara öppen för att ändra ståndpunkt (om vettiga argument framkommer som omkullkastar ens tidigare kunskap). Det strävar jag efter. 
 
Det va 2 snubbar som ringde in och sa bra grejer, tycker jag. Den ena snackade om att vi fostras in i könsroller genom media och samhället och blabla ni vet hela falangen jag tror på. Den andra snackade om genetiska olikheter och ville inte kalla sig feminist - ändå diggade jag honom. Vet ni varför? För att han ville förstå, han ville vidga sina vyer. Han lyssnade på Cissis argument och erkände att han inte visst tillräckligt och hur dåligt det va - och kom fram till slutsatsen att vi måste prata mer om såna frågor så att alla tillslut fattar.

Kommentarer

 • Laks - den djurrättande feministen säger:

  "Att vara intellektuell (för mig) är att ständigt vilja ifrågasätta sig själv och sin världsbild. Att hela tiden vara öppen för att ändra ståndpunkt (om vettiga argument framkommer som omkullkastar ens tidigare kunskap). Det strävar jag efter."

  Jag tycker precis likadant! Det är det som är intelligens, smarthet, mod för mig.

  2013-04-04 | 11:52:37
  Bloggadress: http://laks.webblogg.se
 • Laks - den djurrättande feministen säger:

  Åh herre jävlar.. killen som baa skrek "hon målade sitt rum rosa!!!!" X) var det skämt eller ?

  Svar: Asså måste fan va det haha
  Mican

  2013-04-04 | 12:42:57
  Bloggadress: http://laks.webblogg.se
 • Linnéa säger:

  Åh det måste jag lyssna på! Vad härligt med snubben som ändå ville förstå. Glad jag blir! :)

  2013-04-04 | 18:45:54
 • Linnéa säger:

  Kan inte du länka till det programmet, är du snäll? :)

  Svar: Nä pallar inte leta upp det, gå in på radio1 och sök på 8 mars, kvinnligt och okvinnligt typ så borde du hitta ;)
  Mican

  2013-04-04 | 19:16:07

Kommentera inlägget här: