moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Varför inte ba lagstifta om att alla måste väga minst 60 kg?

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Asså modellerna snackar jag om nu. 
 
För att slippa agenturer som rekryterar tjejer utanför anorexiakliniker så kanske det är dags att lagstifta om modellyrket. Typ med BMI och att provkollektioner måste va i minst stl 38 eller nåt sånt. 
 
För att modellerna uppmuntras va sjukligt smala drabbar inte bara dom själva - utan drabbar ju alla tjejer i och med att deras supersmala kroppar lyfts fram som idealet. DET MÅSTE FANIMIG FÅ ETT STOPP!
 
Men sån lagstiftning går ju emot den fria marknaden och stackars stackars kapitalismen naaaw. Herregud företag  måste ju få tjäna pengar nu ska inte farbror staten komma in och bestämma! Skitsamma om människor skadas av det för att tjäna pengar är ju det viktigaste! Med frihet kommer ju ansvar och företagarna är dom som ska ta ansvar för att företagandet funkar på ett bra sätt.
 
Men jag tror inte på att företagarna kommer att göra det som är bäst för människor. Jag tror att dom kommer göra det som är bäst för dom själva - sånt dom tjänar pengar på. Och tjänar dom pengar på andra människors lidande så, tja, det skiter många i. Blundar för.
 
Så vi måste tvinga människor att va snälla. Med lagstiftning. 
 
 
 

Kommentarer

  • schmenus säger:

    Det går.för långsamt helt klart men nu har internationella topprådet eller liknande för alla runways osv seriöst börjat fundera på.eller om de redan gjort slag i saken och satt ett bmi som inte får understigas. Tyvärr är det. Fortfarande löjligt lågt.

    2013-04-29 | 09:02:10
    Bloggadress: http://schmenus.wordpress.com

Kommentera inlägget här: