moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Jag hatar liberalfeminism

Kategori: Whatever

Usch för människor som inte kan sätta samman flera förtryck. Som kan se kvinnoförtryck, men är oförmögna till typ klass-analys. 
 
 
 
Usch för liberaler överhuvudtaget förresten. Människor som tycker det är helt okej att vissa är rika och andra fattiga. Att en ska kunna tjäna på att utnyttja andra. Människor som röstar blått, människor som vill bevara kapitalismen, människor som helt enkelt accepterar en sjukt orättvis samhällsordning. Usch på er. 

Kommentarer

 • Linnéa säger:

  Jag har svårt att förstå vad det finns som är bra med att rösta blått. NÅGONTING måste det väl finnas? Fast det känns som att det bara handlar om att man vill behålla sina pengar själv....

  2013-08-02 | 12:49:48
 • peachbeast säger:

  Jag tror att många som har det gott ställt och har valmöjligheter blir blinda för hur det kan vara för andra. Deras tankegång blir då: jag har ju kämpat för att komma dit jag är så andra kan också. Då vill inte jag betala för att andra ska få åka snålskjuts i livet.
  De missar sina privilegier och att deras kamp kanske inte är möjlig för alla. De missar (eller blundar för snarare) att en ingenjör från "fel" land bara kan bli städare i Sverige. De blundar för att andras kamp inkluderar så mycket mer att det till slut blir omöjligt att nå samma mål som dem själva.

  Svar: Jo exakt.
  Mican

  2013-08-02 | 14:23:24
  Bloggadress: http://supermancat.blogspot.com
 • Omi säger:

  Ja usch liberaler...

  Dock så tycker jag inte att serien gestaltar liberal feminism på ett bra sätt. Liberala "feminister" hävdar snarare att det inte spelar någon roll vilka de rikaste personerna är, så länge alla har samma chans att nå dit.. och förnekar sedan i varierande utsträckning att det finns strukturer i samhället som hindrar alla från att ha samma chans. De extremaste liberalerna vägrar att se mer än det allra mest uppenbara förtrycket, allt annat är individers fria val.

  Satir måste vara intelligent om den ska vara kul...

  2013-08-06 | 23:15:27
  Bloggadress: http://omigibson.blogspot.com
 • Lojura Jungeljerta säger:

  Är det inte otroligt få som pusslar ihop triljoner förtryck till ett engagerat pussel - misslyckas inte näst intill alla med detta?

  En kan lika gärna hävda att den som röstar öht. - oavsett om det är blått eller rött eller vafansomhelst - accepterar en orättvis samhällsordning á la demokratur eftersom denne finner sig i det systemet istället för att ta makten.

  Svar: Absolut, det går att dra hur långt som helst, typ att köttätare inte är lika bra feminister eftersom de förtrycker djur osv osv. Håller dock ej med om ditt exempel, eftersom en individ som är emot demokrati egentligen inte vinner nåt på att strunta i att rösta (eftersom den ju lever i en demokrati måste den rösta bort demokratin typ, eller göra revolt på annat sätt men hur lätt är det?).
  Jag tycker dock det är värre att blunda för vissa (enligt mig mer uppenbara) förtryck än andra.
  Mican

  2013-08-13 | 17:34:01
  Bloggadress: http://www.jungeljerta.se/
 • Lojura Jungeljerta säger:

  Reell förändring är sällan lätt, men ofta rätt :)

  Röstdeltagande kan ses som en indikation på att systemet uppskattas & att bojkotta (eller rösta blankt, som jag brukar göra) kan ses som missnöje med systemet. Givetvis nås inte förändring på så vis, men en misstas åtminstone inte för att uppskatta systemet.

  Svar: True!
  Mican

  2013-08-13 | 19:19:06
  Bloggadress: http://www.jungeljerta.se/

Kommentera inlägget här: