moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Om min fitta - mitt personligaste inlägg nånsin

Kategori: Våldtäkt, sex och sånt

Fanny och Schmenus har dragit igång en bloggutmaning om sex, och temat den här veckan är: Fittan i fokus. Jag vill ju självklart va med på denna grymma utmaning, tycker frågor om sex i allmänhet och fittor i synnerhet måste uppmärksammas mer. 
 
Det finns en särskild grej kring fittor som jag tycker det måste pratas mer om. En sak som är en personligt upplevd grej som var fett jävla jobbig på den tiden som det gällde och ååh vad jag hade önskat att jag fått höra mer om det, att det inte hade varit ett skamfyllt ämne. Som jag knappt vågade prata med barnmorskorna på ungdomsmottagningen om, och än mindre min kille. 
 
Samlagssmärtor. Pain i fitty vid penetrationssamlag alltså. 
 
Jag var runt 16 när det började, och liksom rätt sexuellt aktiv med min kille. Hade nyligen börjat käka p-piller för det ska en ju göra om en är i ett fast förhållande, det är liksom det alternativet som promotas. Sex hade funkat rätt bra innan dess (eller ja asså jag var ju lite blyg kring det hela men det var skönt och jadajada) men sen helt plötsligt började jag få ont efter att jag haft sex. En brännande känsla inne i fittan, sjuuukt obehagligt. Visste inte vad det var för fel på mig, googlade och så kom länkar om vestibulit upp och där stod det typ att jag aaaaldrig skulle kunna ha sex igen för så allvarligt är det tydligen enligt netdoktor.se typ. Blev ju för fan skiträdd. 
 
Men vet ni vad det sjuka är? Fastän jag fick så ont så fortsatte jag att ha sex. Tillslut började det göra ont under själva sexet också. Det höll på i flera månader. Jag härdade igenom sex i flera månader. Sex som ska vara skönt. Asså fattar ni!? 

Jag ville så gärna vara en Bra Flickvän, och en Bra Flickvän får inte ont i fittan vid sex. I ett normalt förhållande har man mycket sex, det säger alla. Sex är viktigt viktigt viktigt. Viktigast, nästan. 
 
Jag grundlurade min kille. Jag tror aldrig han hade en aning. För jag tog initiativet till sex, jag lät aldrig minsta tvekan märkas, aldrig minsta grimas av smärta synas. Jag försökte t.o.m lura mig själv. Tillslut erkände jag för mig själv och för honom att det gjorde ont och han gjorde allt rätt ni vet "men då fortsätter vi iiiinte" men det kunde jag inte acceptera så vi började med glidmedel. Det blev bättre men gjorde fortfarande ont ibland. Jag kunde bara inte släppa idén om att vi måste ha (penetratrions)sex. Jag trodde liksom vårt förhållande vart dömt till undergång annars. 
 
Jag kan bli så jävla arg när jag tänker på den här tiden i mitt liv. Typ ett halvår som jag gick omkring och mådde dåligt över att min fitta "inte fungerade som den skulle" och hur misslyckad jag var pga detta. En stackars onormal misslyckad tjej som var dömd till ett liv utan sex och en evighet av dåliga förhållanden eftersom jag fått lära mig att ett bra sexliv är det viktigaste av allt, nyckeln till ett fungerande förhållande.
 
Jag tänker på hur annorlunda mitt (sex)liv kunde ha varit ifall sex och fittan och kvinnans njutning inte varit så jävla skambelagd. Om det inte hade varit pinsamt att erkänna för mig själv, killen och omvärlden att "fuck this, sexet gör ont så nu slutar jag tills vi hittat en lösning". 
 
Jag tänker på hur mycket bättre mitt (sex)liv hade varit om jag inte hade hjärntvättats med föreställningen om att en Bra Flickvän tillfredsställer sin kille och den kvinnliga njutningen är inte alls lika viktig faktiskt. Om jag hade vågat säga till min kille direkt att "det här funkar inte" utan att få skuldkänslor.
 
Åh vad jag hatade min fitta under det där halvåret. Ingen jävla respekt hade jag för den eller mina behov. För fittan var liksom förbjudet område, inget som en ska tala högt om. Liksom lite smärtor och konstiga flytningar och annat knas är sånt du får härda igenom, för sssschh sånt där pratar man inte om! Inte kan du gå till vårdcentralen helt ogenerad och fråga om fittan på samma sätt som du frågar om varför knäet strular, det går ju inte. Fina flickor gör inte sånt.
 
Jag hade fått lära mig att fittan är pinsam. För ingen pratade om fittan och sånt som hör fittan till som mens, ibland smärtor, svamp ja ni fattar. Och om nån väl pratade om det så var det lite så där hemligt, som om nu berättar jag nåt förbjudet här tjejer emellan! Kom det in en man ja då stängde man igen munnen illa kvickt för HERREGUD inte skulle dom få höra mig prata om min mens! PINSAAAMT!
 
Tillsist fick jag nog och bestämde mig för att sluta skada min fitta och mig själv. Jag vet inte vad det var som fick mig att ta det steget. Jag började respektera min kropp och mina gränser. Acceptera min fitta. Slutade ha sex ett tag, bytte preventivmedel - det funkade.
 
Jag hoppas innerligt att inte en enda tjej på hela jorden ska behöva tro att hennes fitta är hemlig och skämmig och fel. Jag önskar att fittan ska bli ett såpass normaliserat ämne att snacka om så att jag (som ändå är rätt oblyg) ska sluta tänka att det är olämpligt att nämna sånt som mens och mensvärk framför snubbar. Jag vill att fittan ska vara accepterad, respekterad, älskad, vördad, hyllad och normaliserad men aldrig pinsam, konstig, fel eller förbjuden.
 
Är det för mycket begärt eller?
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

 • MarySaintMary säger:

  Jag har haft samma problem som du. Det var jättejobbigt att ringa till vården om det (som jag gjorde till sist efter mycket uthärdande) med hon som svarade var jättesnäll och peppade mig massor. Tyvärr kom jag sen till världens sämsta gynekolog som tyckte att "du får väl testa att töja lite med fingrarna" (för det hade jag ju inte testat, öh), "du spänner dig bara" och liknande. Senare berättade jag om mina problem (som inte försvann efter de goda råden, konstigt nog) för en barnmorska i samband med p-pillerförnyande och fick då rådet att sluta med Cerazette (som ju är typ minipiller) och börja med kombinerade p-piller. Och problemen försvann ganska snabbt efter det! Så varje gång nån pratar om att de äter Cerazette och det är skönt att slippa mensen så är jag där och påminner: "...jag säger inte att det är så för dig, men OM du får problem med att ha sex så..." osv. För jag vill verkligen inte att någon ska hamna i den situationen.

  Svar: Jag hade neovletta. Bra att du tipsar andra tycker jag!
  Mican

  2013-08-26 | 18:11:56
  Bloggadress: http://marysaintmary.wordpress.com
 • BLIXA - det blir jävligt tyst i skogen om bara de vackraste fåglarna sjunger! säger:

  Känner igen mig i att vilja vara en "duktig flickvän" som du beskriver men har tack och lov aldrig haft problem med smärtor.

  Jag ska också skriva om fittan i fokus men tänkte på don rubriksättning. Är det inte väldigt talande att just detta inlägg är så personligt bara för att det handlar om fittan? För jag tycker att du skriver om rätt personliga saket stup i kvarten. Precis som du vat inne på själv - om du hade haft ont i ett knä och struntat i det och fortsatt att springa ändå hade det j7 knsppast känts så personligt att skriva om.

  Tack för detta bra inlägg!

  Svar: Kul det du upptäckte med rubriken! Som du säger visar det rätt tydligt på att fittan ses som hemlig, att det blir så personligt. Att jag påverkas av det när jag skriver, den där synen. Annars kan jag ju liksom skriva om att jag ska bajsa utan att känna mig utlämnad.
  Mican

  2013-08-27 | 12:53:35
  Bloggadress: http://www.blixabloggar.se
 • Matilda säger:

  Jag har haft vestibulit, illa och inte lika illa sedan jag var 18 år (nu är jag 23) och det är ett helvete utan dess like och jag blir så glad över att läsa att det finns tjejer som blir bra så snabbt (eller kanske snarare inte hinner bli så dåliga att det blir kroniskt).
  Jag har provat allt en kan prova men inget hjälper utan det finns bra och dåliga dagar. Jag har dock aldrig blivit så dålig att det gjort ont till vardags och så som vissa får, när en cyklar, rider, eller kanske till och med bara sitter ned på en stol och det är jag himla tacksam över.
  Men det är ju ett helvete att det ska göra ont varje gång en ska ha det lite gött... Särskilt när en gärna vill ha det gött ofta.
  Hoppas det kommer någon bot snart och att vanliga vårdcentraler/gynekologimottagningar får bättre kunskap om detta så att det kan avhjälpas i tid och inte viftas undan som svamp eller liknande.

  Svar: Usch va jobbigt. Jag hoppas också på att det blir bättre info och kunskapsläge kring det hela snarast, helst igår!
  Mican

  2013-08-27 | 23:24:12
 • Shamandalie säger:

  Jag hade samma problem som du men en kille som prompt skulle ha sex ändå fast jag sade att det gjorde ont. Han gillade att slicka, så det var ju bra. Men han krävde alltid avsugning eller penetrering 'i utbyte' mot detta fast jag inte alls ville suga av honom. Lösningen från vårdcentral, gynekolog och barnmorska blev att fokusera på vad som var fel med MIG och jag genomgick även en operation för att öppna upp där nere. Jag var tydligen "för trång för min kille". Kan ju säga att jag legat med killar med betydligt större kukar efter honom och det har sällan varit några problem. Jag svalde allt med hull och hår vid den tiden eftersom att jag var 15-16 år och kär. Det blev aldrig bättre utan samlagssmärtor blev vardag och jag fick skit av honom samt andra för att jag inte ställde upp eller kunde bli 'nog' upphetsad. Hur jag kände var inte särskilt relevant för många. Min nuvarande sambo gör mig så kåt att jag vill svimma ibland, men visst spökar penetrationsnormen fortfarande även för oss. Men vi jobbar på det ett steg i taget :)

  Skulle gärna vilja skriva ett inlägg om fittan i fokus på min blogg, men vet inte om jag vågar när jag vet att nära och kära läser den...

  2013-08-31 | 11:49:59
  Bloggadress: http://shamandalie89.blogspot.com
 • Anonym säger:

  Jag har vestibulit sedan sju år tillbaka, sedan allra första gången jag och min pojkvän hade penetrerande sex. Jag har gjort många undersökningar på ungdomsmottagningen. Vid den första fick jag höra att "nej, det här gör inte ont". Jag blev så tillplattad att jag inte protesterade och och sedan vågade jag inte söka hjälp igen förrän ett år efteråt. Jag träffade en kurator på um under flera år, eftersom det är svårt att må bra fysiskt om man inte mår bra psykiskt, men det hjälpte inte nämnvärt. Jag fick tillslut en tid hos läkaren på um som skulle vara "specialist", han ställde visserligen en diagnos (efter fyra, fem år) men erbjöd inte någon slags behandling. Han gav mig intrycket att mitt fall var hopplöst, eftersom det inte hade en tydligt utlösande faktor (typ p-piller eller svampinfektion).

  Efter att ha sökt hjälp inom vården som vuxen har jag äntligen fått en (kvinnlig) specialist värd namnet. Efter första mötet hade jag inte bara en klar uppfattning om vad mina problem består i utan även en behandlingsplan, utformad för just mig -helt fantastiskt! Det senaste halvåret har jag kämpat med denna plan, och även om det känns tungt för att det går så långsamt ser jag ändå äntligen pyttesmå framsteg. Och jag tänker när jag läser vad andra har skrivit om penetrationsnormen att kanske är det inte bara mitt fel, som det har känts hela tiden. Jag, men särskilt min pojkvän, har upplevt det som ett krav. Utan penetration är det liksom bara förspel eller nåt. Något som inte räknas. Jag känner fortfarande inte att det är okej att inte vilja ha någonting i mig, för "det vill ju alla" ...

  2013-09-11 | 10:08:34
 • Nicke säger:

  Älskar fittan i alla dess former osv!
  Mvh en mogen kille

  2013-10-08 | 17:31:45

Kommentera inlägget här: