moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Du är så jävla värdefull säger hon

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Så jävla fint skrivet av Thina så jag måste bara lägga upp det. Kolla in hennes blogg Beyond Sizes som krossar skönhetsidealet btw.

Hur säger man till någon i tonåren att livet blir bättre? Det är ju idag man vill må bra. Det är svårt att trösta, men jag vet hur det känns när det är så mörkt att det hotar att kväva en. Men även om du inte tror det just nu kommer att komma en tid då det inte längre är fullt så tungt att vara här. Att det kommer en tid när det inte är lika viktigt med hierarkier, popularitet, de rätta kläderna och att ha tusen killar svansande efter sig. Att mörkret kommer ljusna, att det kommer bli lättare att leva. Att allt det där ytliga egentligen är skitsaker, för det är inte essensen av livet. Det finns så mycket mer.

Hur säger man till någon att det kommer att komma en tid då du kommer njuta och dra nytta av att vara smart. Att ditt liv just på grund av de egenskaperna kommer bli fyllt av intressanta saker och upplevelser. Att du på vägen verkligen kommer hitta människor som förstår dig som du kan dela livet med.

Hur förklarar man att alla känner sig rädda, ensamma och fula och i tonåren, nästan hela tiden. Även de personer du aldrig skulle tro det om. Du ÄR inte ensam. Det kan kännas som om livet är helt meningslöst och man egentligen inte betyder något för någon, men det gör du. Du betyder något för mig och för många andra som älskar dig, så ge inte upp. Det kommer att bli bättre.

Kommentarer

 • Bodypalace säger:

  Ja det var ett mycket bra inlägg :) Förresten så hittade jag hit via idealfighten.blogg.se

  Gillar sådana här bloggar som din så därför läggs du till direkt i min favorit lista bland bloggar :)

  Svar: Va kul! Välkommen :)
  Mican

  2013-02-05 | 08:33:35
  Bloggadress: http://bodypalace.blogspot.se
 • Lisa säger:

  Så jäkla bra! Det hade jag behövt höra.

  2013-02-05 | 16:44:08

Kommentera inlägget här: