moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Idealet förändras vettni

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Förut va det kurvor som gällde. När ska va komma till den punkt att alla kroppsformer accepteras?  Kommer det nånsin hända?

Vad tror ni, när blir vårt samhälle idealfritt?


Bild snodd från Blekk, som skriver asbra om ideal!
 

Kommentarer

 • Sara Brännholm säger:

  Jag tror aldrig samhället kan bli idealfritt. Däremot kan vi få ner principen av vad idealet är. Tyvärr har vi alldeles för mycket av psykologiska aspekter i det här med att idealisera för att kunna bli av med det helt. När en kommer in på just saker som är djupt rotade i vår psykologiska kod är det jättesvårt att göra sig av med. Men de går att förändra :)

  Svar: Jag tror på förändring :D
  Mican

  2013-02-09 | 10:37:46
  Bloggadress: http://schmenus.wordpress.com
 • Sara Brännholm säger:

  Ja, förändra går men jag tror inte vi kan komma ifrån att HA ideal alls. Men att ha ideal behöver inte vara negativt, säg exempelvis att idealet blir att trivas med sig själv oavsett utseende.

  Svar: Det skulle ju va najs!
  Mican

  2013-02-09 | 10:54:21
  Bloggadress: http://schmenus.wordpress.com
 • Lo säger:

  Har svårt att tänka mig ett samhälle utan några ideal alls. Kanske ett där utseende inte anses så viktigt som det gör idag och där de ideal som finns är mindre snävt. Men att folk helt ska lägga undan vad de anser snyggt och/eller inte påverkas av varandra.. Nääe. Tror tyvärr inte det.

  2013-02-09 | 13:44:48
  Bloggadress: http://gendercavalcade.tumblr.com/
 • ALEXSANDRA - en instabil uppmärksamhetshoras bekännelser säger:

  Kanske svårt med ett idealfritt samhälle, och idealen kan ju få finnas. Det är idioterna som följer dem slaviskt och utöver sin egoism genom att försöka tvinga alla andra också till att göra/känna likadant som stör mig mest. Men jag tror också på förändring!

  Svar: Jo, såna typer är jobbiga.
  Mican

  2013-02-10 | 00:01:23
  Bloggadress: http://thealexsandra.blogspot.com

Kommentera inlägget här: