moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Pojkar som slåss leker ju bara!

Kategori: Feminism och genus

En del folk tycker bara det är charmigt att pojkar slåss med varandra. Kör maktlekar och härjar. Såna personer säger ofta att "det är pojkars sätt att leka".

Jamen det kanske blir "deras sätt att leka" just för att såna typer alltid ursäktar deras beteende med att "men det är så pojkar gör". Att envist stå fast vid att pojkar typ behöver slåss, är ju som att säga att det är helt okej när högstadiegäng möts för att puckla på varann. Och sen kommer antifeminister och lyfter fram statistik om att flest män blir misshandlade och man ba: AMEN GUESS WHY? Var det inte ni som ville låta pojkar va pojkar eller?

Att tillåta slagsmål "i leken" tror jag leder till att det ibland blir svårt att dra gränser mellan vad som är lek och vad som är allvar. Och när det gäller barn övergår ofta leken i allvar, är min erfarenhet. 

Nä, låt oss lära grabsen tidigt att slagsmål INTE är att leka. Visst visst brottning och sånt är väl kul men en lek som innebär att slå varandra med knutna nävar? Nej. 

 
Dom leker ju bara! 

Kommentarer

 • young fire säger:

  Bra sagt! Som icke-medveten förälder är det nog lätt att hamna i den fällan, eftersom "man vet" att det är normalt för pojkar att slåss. Men nej, stoppa det där!

  2013-02-15 | 15:59:29
  Bloggadress: http://youngfiredotnet.wordpress.com
 • Sara Brännholm säger:

  En lek ska aldrig innehålla sådana element över huvudtaget. :/

  2013-02-15 | 22:57:03
  Bloggadress: http://schmenus.wordpress.com
 • Laks - den djurrättande feministen säger:

  Nu flashade helt plötsligt ett minne upp från barndomen X) Jag hade en kompis och vi brukade alltid BROTTAS. Fast det var ju skitkul tyckte båda vi och det kan nog inte på något sätt tolkas som bråk, som du sa brottning är ju en annan grej liksom. Man gör faktiskt inte illa varandra. Har aldrig slagits på allvar (syskon då naturligtvis... men bortsett från dem) och tänker aldrig göra det heller.

  Svar: Det är en helt annan grej tycker jag :)
  Mican

  2013-02-16 | 10:45:32
  Bloggadress: http://laks.webblogg.se
 • peachbeast säger:

  Mycket bra! Jag försöker lära mellanbror att om någon säger: nej jag vill inte så ska man sluta, även om man inte slåss. Båda måste tycka att leken är rolig.
  Senast pratade vi om att det inte är roligt att bli putrad och därför ska man inte putta på andra för då kanske de blir ledsna.

  2013-02-18 | 04:41:51
  Bloggadress: http://supermancat.blogspot.com

Kommentera inlägget här: