moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Skippa skitsnacket

Kategori: Whatever

Yeah you heard me! 

Finns det nåt jag hatar så är det skitsnack. En viss typ av skitsnack. För det finns olika former, en som kan va rätt ofarlig och va bra för att få avreagera sig, och en som är jävligt elak och nästan en form av mobbning. Jag ska försöka förklara.

Säg att jag va jävligt irriterad på nån i min klass, på socialhögskolan alltså. Och jag behöver verkligen verkligen få snacka med nån om hur jävlig den här personen är. Pallar inte bära på det själv liksom. 

YES
Om jag då väljer att snacka med nån som inte har en relation till den jävliga, och troligen aldrig kommer känna personen, så är det rätt chill. Kan till och med va bra, få lite ny input. 

NO
Men om jag sätter mej ihop med en annan klasskompis och snackar skit, då är det jävligt fel och elakt. För då sitter vi där och gaddar ihop oss mot någon, som inte är där och kan försvara sig, och det kommer med all sannolikhet påverka hur vi bemöter personen. Om vi har skämtat om nåt av hens beteendegrejs så kanske vi ger varann lite lömska blickar nästa gång det sker? SAKER SOM MÄRKS TILL SLUT! 
 
Om någon börjar snacka skit med er om nån noi båda känner - våga säga ifrån! Säg att du är obekväm med skitsnack, skäll ut eller byt åtminstone samtalsämne. You can do it!

Visst det är kul att snacka skit ibland men låt det inte fresta dej till att agera elakt. Det gäller att stå emot, skitsvårt ibland I know men det är det enda rätta.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: