moralfjant

ung & uppkäftig genushäxa

Jag skiter i om du är smal naturligt

Kategori: Skönhetsideal och fulfobi

Ofta när en kritiserar skönhetsidealen, dom supersmala och alltsom oftast superredigerade girlsen, får en höra att "vissa tjejer faktiskt är så smala naturligt!" och att det är oschysst att kritisera supersmala kroppar pga det.
 
Problemet är ju att dom retuscherade skönhetsidealen visar en bild som är omöjlig för dom allra flesta att uppnå - utan självsvält, kroppsångest och annat bajsigt och knappt ens då. 

Att nåra har den kroppen utan ovan nämnda bajsigheter är liksom bara en parantes. Skitsamma att människor är så smala naturligt, det får dom gärna va, hylla/normalisera kroppar i alla former osv osv. MEN detta hindrar inte retuscheringen från att va skadlig. För den bidrar till ständigt kämpande, kaloriräknande och ångest hos dom som inte är supersmala av sej själva sådär.
 
Det är skillnad på att klanka ner på smala personer, och på att kritisera smalhetsen. Fattar du inte det så borde du tänka till lite extra. Därav inte sagt att smala personer inte blir kränkta just i egenskap av att va smala, men det är en annan fråga som jag skrivit om här. 

Kommentarer

 • Miranda säger:

  Du har helt rätt, fyfan för retuscheringen. Retuscheringen bidrar ju inte bara till vikthets, det händer även att de retuscherar dit större bröst, större huvud (?!) eller whatever. Hur som helst... Som du säger, ouppnåeliga ideal. Undrar om andelen dysmofofobiker skulle vara lika hög om det inte var för vår otroliga utseendehets som dessutom kretsar kring sådant som inte finns annat än i photoshop? Nä, fram med finniga, ofinniga, tjocka, smala, korta och långa modeller!

  Svar: Word. Den dan vi ser finniga modeller ska jag inte klaga mer :)
  Mican

  2013-01-13 | 11:58:54
  Bloggadress: http://Mirreearg.blogg.se
 • Aida säger:

  Ja!
  Man kan inte försöka riva vissa kroppsideal genom att bygga nya.

  Det är skillnad på att reagera på att bilderna är retuscherade, ja det är sjukt att dom är det.
  men man kan inte komma med motargument som säger att smala tjejer är fula, och att riktiga kvinnor ska ha kurvor.

  Riktiga kvinnor får se ut hur fan dom vill.

  Vem ska jag behöva slå innan det kommer fram till alla? :D haha

  Svar: Exakt.
  Mican

  2013-01-13 | 16:20:35
  Bloggadress: http://www.aidalazarian.blogg.se

Kommentera inlägget här: